sanırım memduh şevket esendal'ın otlakçı (kitap) isimli eserinde karşıma çıktığında hakkında tanım yazmaya karar verdiği bir zaman belirtme sözüdür.

kalem, devlet dairelerinde yazı işlerinin görüldüğü yerlere verilen isimdir. hala kullanılmaktadır sanırım. en azında özel kalem müdürü diye bir ünvanın varlığından haberdarım.

bu tür artık nostaljik sayılan kullanımlar benim her zaman çok hoşuma gider. tıpkı herkes gibi ben de bu çağda yaşamaktan memnun değilim. nostaljik bir takıntı ile sanki eski zamanlar bu günlerden daha iyi, daha huzurlu, daha barışçıl ya da daha ferahmış gibi eski zamanlarda yaşama isteği duyuyorum.

dolayısıyla kalem vakti, mülahazat hanesi, eşref saati gibi sözler bana o dönemleri hatırlattığı için bana çok etkileyici gelen ibarelerdir.

kalem vakti ibaresi yukarıda da bahsettiğim gibi yazı işlerinin görüldüğü devlet dairelerinde mesai saatinin başladığı zamanı anlatır.

bir kitapta kalem vaktinde yerlerinden kalkan ve daireye doğru ağır ağır yürümeye başlayan takım elbise giymiş memurlardan bahsedildiğinde nedense aynı zamanda gözümün önüne dev bir sarı kurşun kalem geliyor.

her şey ne kadar anlamsız.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kalem vakti" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim