(bkz: tani buncho) ya kimin daha iyi sanatçı olduğunu belirleyecek bir yarışma için meydan okumuştur. başlar başlamaz hokusai, büyük bir kağıt parçası üzerine maviyi boydan boya sürer, sonra bir tavuk ayağını kırmızı boyaya daldırır ve kağıt üzerinde rastgele dolaştırır. sonuçta ortaya çıkan şeye bir nehir üzerinde akçaağaç yaprakları adını vermiştir.

yıllar içinde hokusai, 500 çizim kitabında toplanan 30.000’den fazla çizim yaptmıştır. 1814 ile 1878 yılları arasında, geniş bir tarz çeşitliliğinde gerçek ve hayali konuların dağılımından müteşekkil mangaların (çalakalem resim) on beş cildini basmıştır.. bu serinin son parçası, ancak 1878’de, ölümünden yirmi dokuz yıl sonra ortaya çıkmıştır.

hokusai en çok, tokyo kökenli bir teknik olan (bkz: ukiyo-e) tekniği ile tanınır. “akan dünyanın resimleri” anlamına gelen ukiyo-e, farklı renklerin art arda akışı için kullanılan bir dizi farklı tahta kalıp üzerindeki renkli baskılardır. hokusai tarafından yapılan en ünlü ukiyo-e, onun fuji dağı’nın 36 farklı görünüşü albümünden kanawaga’ya çarpan büyük dalga isimli olanıdır. doğa güçleri ile savaşan balıkçıları tasvir eden baskı –geleneksel bir japon konusu sayılmaz– japonya’ya kadar giden hollanda gravürlerinden oldukça etkilenmiş görünmektedir.
devamını gör...
adıma ilham olan sanatçı. az tanınan ama etkisi büyük sanatçıdır. resimleri ve hikayeleri arasında kaybolursunuz. barış özcan oscar ödülleri ile ilgili videosunda sanatçının tablosundan ilham alınan bir tişört giymiştir.
devamını gör...
eserlerine farklı isimler ile imza atan hokusai'nin 60'tan fazla takma adı vardır. yaşamı boyunca en az 30 isimle bilinen sanatçının döneminde isim değiştirmek bilinen bir japon uygulaması idi fakat diğer büyük japon sanatçılarından çok daha fazla takma ismi vardır.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

büyük dalga'sı.

tahta blok boyamadır.
devamını gör...
edo döneminde yaşamış japon sanatçı, ressam, oymabaskı ustası, tahta oymacısı ve ukiyo-eressamı. batılı ressamlar tarafından, en çok yorumlanan ressam kendisi olabilir sanırım.
tekrar tekrar ve tekrar yapılmıştır resimleri.
bir kaç örnek verelim; 1 ler orjinali, 2 ler yeniden yorumu olarak göstereceğiz.

1- '
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''
2- ''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''

1- '
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel'''
2- ''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''
3-''
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel''

gibi bi sürü resim.
devamını gör...
edo döneminde yaşamış japon sanatçı, ressam, oymabaskı ustası, tahta oymacısı ve ukiyo-e ressamı olarak bilinir.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
görsel kaynak/ sanat eserleri/
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim