hikaye-öykü
5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

mihail bulgakov'un can yayınları lacivert klasikler serisinde çıkmış hikaye derlemesi. kitapta üç hikaye var.
1. kaybolmuş bir göz
bulgakov doktorluk anılarından esinlenerek çok fazla hikaye yazmış. bu da onlardan biriydi. hikayenin kurgusunu ve ilerleyişini çok beğendim. doktorun o çaresiz hallerinden özgüven kazandığı noktaya ulaşması, sonra aslında fazla özgüvenin de zarar olduğunun farkına varması güzeldi.
2. ispritizma seansı
epey komik ve ironik bir hikayeydi. bu açıdan sevdim gerçekten. komedi skeci izliyormuşsunuz hissi verdi bana. bir tık nasreddin hoca fıkrası vibe'ı vardı... nasıl demeyin öyle işte.
3. ayın üçüncü gecesinde
en sevmediğim hikaye bu oldu üçü arasında. hangi kitaptan alınıp buraya eklendi bilmiyorum ama o kadar başı sonu olmayan bir şeydi ki hiçbir şey anlamadım. daha geniş bir bağlamda okusam daha çok severdim eminim ama bu haliyle bir şeye benzemiyor.

genel olarak çok da beğenmedim. tamam bu serinin olayı zaten tek seferlik kısa metinler sunmak ama bu kadar kısılmış bir şeyler okumak istemiyor insan. seriden çıkmış çok daha güzel kitaplar var.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kaybolmuş bir göz" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim