bu tipte ki insanlar ülkemizde çoğunlukla bulunmaktadır. ülkesini keşfetmeyen, doğal güzelliklerini bilmeyenleri yurtdışı sevdası sadece hava atmaktan ibarettir. bir turizmci olarak böyle düşünmekteyim.
devamını gör...
güneydoğu da bulunan buzul dağlarını anlattığımda çevremdeki insanlar inanmamıştı.
devamını gör...
kendi ülkemizi istediğimiz zaman gezebiliriz ama yurt dışını gezme fırsatı her zaman elimize geçmiyor. gereksiz bir başlık olmuş.
devamını gör...
nereyi gezmeye fırsatınız varsa gidin oraya gezin.merak ilgi alanı da kişiden kişiye değişir.buraları çok sorgulamamak lazım.
devamını gör...
isteyen istediği yere gider de gezer de kendi ülkesini bırakıp yurt dışını gezenlerin ülke düşmanı olmadıkları gibi kendi ülkesini gezen insanlarında ülkesini inanılmaz derecede kalkındırdığını görmediğimize göre geriye boş yapmayın demek kalıyor.
devamını gör...
bir kere yurt dışını gezmeye imkanı varsa illa ki türkiye'yi de gezer sıraya mı takıldın yanii kime ne
devamını gör...
yaşam standartları vasat altı olan ülkede altmıştan fazla şehri gezdikte ne oldu? tatil için yurtdışını tercih eden insanlardan bahsediyorsan bilemem ama artık insanlar iltica etme çabası içerisindeler,ülkede yaşayan genç nüfusun yarısı gidip bulaşıkçı olsam daha kaliteli bir hayat sürerim düşüncesine sahip,22 milyon icralık olmuş,çark dönmüyor.
devamını gör...
o yurtdışı manyağı insan gezmenin değil çalışmanın peşinde. ne yapsın trabzonu, urfayı, antalya'yı adam almanya'da çalışsam 10x diyor haksız mı şimdi bu manyak? yoksa manyak biz miyiz ?
devamını gör...
kendi ülkesini gezmeyenin cebinde parası yoktur arkadaşım. ayrıca tr çok güzel bir yer.* <33 ***
devamını gör...
onu da gezemiyoruz ki. hangi yurt dışından bahsediyorsunuz siz?
devamını gör...
bence insan ilk yaşadığı yeri bilmeli tarihini,geleneklerini sonra da yurt dışında gezeceği yerleri gezmelidir ama illa parası varsa her şekilde yurt içini de dışını da gezer
devamını gör...
artık kendi ülkemizi gezmek için bile çok zorlanıyoruz. umarım bu işler düzelir evvela kendi vatanımı sonra dünyada görmeye değer güzel yerleri gezme fırsatı buluruz.
devamını gör...
ülkesini hiç gezmemiş ve merak etmemiş gençliğin yurtdışı sevdası beni derinden üzmekte ve kalbimi yaralamaktadır. "be local think global" mottosu ile hareket etmiş olsalardı daha fazla doyuma ulaşabilirlerdi.
devamını gör...
hocam gitmedim ama kurtlar vadisi izledim sayılır mı?
devamını gör...
karaktersizliğin önde gidenidir. önce ülkene faydan olsun sonra yurtdışına gidersin. yozgat’a, kars’a, gümüşhane’ye gittin mi ki canın new york’a, londra’ya, berlin’e, paris’e gitmek istiyor. görgüsüzlük resmen.
devamını gör...
hemen hemen ülkenin çoğu yerini,şehrini gezdim vakit buldukça halen de gezmeye çalışıyorum. insanların yurtdışına gitme isteği sadece gezme amaçlı değil ülkedeki şartlardan dolayı ‘kaçıp gitme’ isteği uyandırıyor. bu ülkede barınmadan tut sosyal ihtiyaçlara kadar herşey belli bir statü sahibi insanlar tarafından uygulanıyor. paran yoksa araban da olmaz evin de, tatile de gidemezsin, et de yiyemezsin. bugün bunları uzun uzun yazmaya gerek yok çünkü sadece yazıyoruz değişen birşey yok. çünkü daha 1 ay önce ülkede yangın olunca insanlar devletten yeterli yardımı görmediği için pet şişelerle su dolduruyordu, sonrasında ise halktan bağış toplandı. bugün trafikten eve giderken yolda laf atan biri tarafından öldürülüp sonrasında katilimin serbest bırakılacağını bu ülkede öğrendim ben. fazla söze gerek yok o yüzden.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu ülkede herşeyin içi boşaltıldı. dolayısıya yeni nesil de çareyi kapağı yurtdışına atmak olarak görüyor. bu kişiler fakir olduğu için de ülkelerini gezemiyor olabilirler. hak vermek lazım.
devamını gör...
ben ülkeden defolup gitmek isterim. gezip gelmek kesmez.
devamını gör...
manyak ve gereksiz insan kelimeleri fazla olmuş. onlar çıktığında benden bahsediliyor. şöyle ki ülkemde pek çok yeri gezdim. gezmediğim yerleri de merak etmiyorum. karış karış gezmeye gerek yok bence. kültürü biliyorum, insanı biliyorum, yemeği biliyorum, doğal güzellikleri, tarihsel zenginliği biliyorum. yeter. tatilden bahsediliyorsa kendi ülkemde doğru düzgün bir tatile vereceğim parayla yurt dışında tatil yapabiliyorsam neden gitmeyeyim? yurt dışı derken de medeni ülkelere gitmeyi tercih ederim. gittiğim yerde güvende olmam, rahat olmam, sağlıklı olmam gerekir. aynı durum ülkem için de geçerli. istediğim gibi yiyip içip, giyinip, gezemedikten, konuşamadıktan sonra hiç gitmem daha iyi. sınırlı süreler için de olsa yurt dışında yaşayabildiğim öncelik, nezaket ve medeniyetten niye vazgeçeyim.
devamını gör...
eksik insandır. kendi klasik dönem edebiyatını bilmeyen ama batı klasiklerini yalayıp yutmuş adam ne kadar ilginçse gezmeye yurt dışından başlayan insan da o derece ilginçtir...

ilk önce kendi ülken sonra yakından uzağa diğer ülkeler...
bence böyle olmalı. uzaklaşırken bile yakından başlanmalı..
okumalarda kronolojik takip yararlıysa
gezmenin de bir mantığı, bağlantısı, felsefesi olmalı.

çok katı olmamakla beraber kurallara, prensip ve yöntemlere gerek var hayatın her alanında...
yani akıllıca davranmak gerekiyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendi ülkesini gezmeyen yurt dışı manyağı gereksiz insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim