montaigne'nin ifadesiyle "kendimizle aramızdaki fark, bir başkasıyla aramızdaki fark kadar büyüktür."
devamını gör...
montaigne yine gecemi meşgul edecek.
devamını gör...
montaigne yine bir şeyler deniyor dediğim başlık.
devamını gör...
montaigne kim? ama iyi demiş.
devamını gör...
o kadar iyi bir tanım olmuş ki. bazen kendiniz gibi davranamazsınız, ya da davranışlarınız sizi yansıtmaz. ben istemeden içimdeki fırtınaları, çılgınlıkları, ya da etik olmadığını düşündüğüm şeyleri baskılamakla geçirdim ömrümü...otokontrolü elden bırakmamak için elimden geleni yaptım hep. bana bir arkadaşım memur görünümlü manyağın birisin demişti. * zaten bir çok kişiyi de bundan dolayı kendimden hep farklı görmüşümdür. sadece hala şunu çözemediğim doğrudur; normal veya farklı olmak neydi? kime denirdi?? ya da hangisi bendim?
devamını gör...
en içimizde olan saf halimize karşın etrafa oynadığımız roldür bu fark.
hepimiz yaparız bunu. kabuklara sarar, iyice derinlere gömeriz kendimizi. kimseyi umursamıyorum diyenimiz bile bir yerlerde, bir zamanda kendi gibi olmaktan çekinmiştir belki korkmuştur belki istemsizce kendi gibi olmamıştır.
bir de kendimize yabancılaşmış hissettiğimiz evre vardır ki en matah durum da budur. yaptığımız eylemleri kendimizin yaptığına inanamayız. bazen asla dediğimiz şeyleri yaparken buluruz kendimizi.
esasında her gün hatta her saat değişiyoruz ve kendimiz olmak dediğimiz şey sabit kalmıyor. onunla aramızdaki fark açıldıkça açılıyor. bir zaman sonra etrafta bize biçilen rolü oynamaktan kendimizi kaybediyoruz, unutuyoruz. kimdim ben?neydim ben? derken buluyoruz kendimizi.
sonrası zaten malum;
nedensiz mutsuzluklar silsilesi, gülümserken içimize akan gözyaşları.
devamını gör...
"olmak istenilen insan ile olunan insan arasındaki fark" olduğunu düşündüğüm farktır. montaigne bunu dememiştir büyük ihtimalle ama aklıma gelen bu.
devamını gör...
bizim kendimizde gördüğümüz ile başkasının bizde gördüğü farklıdır. bizim kendimizden beklediğimiz ile karşı tarafın bizden beklediği de farklıdır. bir imaj yaratıyoruz ve karşı tarafın bizi bu imajla bilmesini istiyoruz. çünkü gerçek benliğimizle aramız iyi değil. eğer benliğimizi kabul edip sevip ki nasıl olursak olalım sevmeliyiz. o zaman daha az aramız bozuk olur düşüncesindeyim. o zaman kendimizi kabul edip karşıya daha gerçek bir imaj çizebiliriz. olduğumuz gibi görünmek ümidi ile.
devamını gör...
aynayla aramdaki uzaklık kadardır.
devamını gör...
zaman , mekan , olay , stres , tehtit hepsi altında nasıl davranırım kendim bilmiyorum ki sana neyi anlatayım
devamını gör...
aynadaki kişi ile kafanız aynı kişi ise fark yok.
devamını gör...
bir ben var benden içeri.
devamını gör...
o benimle çok konuşuyor ama ben ona fazla pas vermiyorum.
devamını gör...
aynada gördüğümüz kişiyle kafamızın içindeki kişinin zerre alakasının olmayışı kadardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kendimizle aramızdaki fark" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim