tekstil, gıda gibi sanayi alanları ve tarım sahasıyla geçimini sağlayan 346 binlik nüfusuyla bilinmektedir. ilk sakinleri olan trakların ardından persler bu bölgeyi ele geçirmiş, daha sonra büyük iskender'in bölgeyi almasıyla makedonlar bu bölgeyi yönetirken mö 2. yüzyılda romalıların etkisinde kalmıştır. 13.yüzyolda osmanlı devleti'nin yönetimine girmiştir. 1925'te açılıp ülkenin ilk şeker fabrikası olan alpullu şeker fabrikası hala faaliyetini sürdürmektedir.
devamını gör...
şöyle bir gezeyim dediğinizde osmanlı devletinin şehirler arasında nasıl bir ayrım yaptığını rahatça görebileceğiniz şehirlerdendir.
her türlü osmanlı mimari yapısını bulacağınız şehirlerdendir.
devamını gör...
osmanlının avrupaya verdiği önemi gösteren ilimiz.
devamını gör...
kırıkkale ile karıştırılan ilimiz. trakya'da olduğunu belirtmekte fayda var.
devamını gör...
konumu ve coğrafi şartlar nedeniyle, kendi küçük dünyası içinde bir yaşam modeli olan, türkiye'nin suç oranı en düşük,' mutlu insanlar şehri.' buradan
devamını gör...
6. (tematik)
türkiye istatistik kurumu (tüik) verilerine göre nüfusu 361 737 kişi olan şehirdir.
devamını gör...
merkezinde ufak bir tur attığınızda herhangi bir avrupa şehrinde geziyormuşçasına hissettiğiniz güzel şehir. yayaya yol veren araçlar mı dersiniz , birbirine nezaketle davranan insanlar mı ya da kazıklamayan sadece hakkını isteyen esnaflar mı...
peynircileri,helvacıları ve köftecileri ünlüdür bir de göz ardı edemeyeceğimiz doğal güzellikleri tabi ki. gitmediyseniz mutlaka gezin görün derim.
devamını gör...
şehir merkezinde 1 tane trafik ışığı vardır. trafiğin ne kadar rahat olduğunu siz düşünün.
insanı artık bitmiş okeye dönüyordur. gece yarısı kadın başınıza çıkın dolaşın tek insan evladı dönüp laf atmaz. yaşanacak şehirlerden bir tanesidir.
devamını gör...
askerde oradaydım. ne güzel şehirdi. araba diye birşeye gerek yok. sakin. hem kapı malı içki sigara da ucuzdu.
devamını gör...
türkiye'nin trakya'daki topraklarının kuzeydoğu kesiminde yer alan, batısında edirne, güneyinde tekirdağ, kuzeyinde bulgaristan ve doğusunda karadeniz kıyısı ile çevrili olan 39 plaka kodlu ildir.

yer yer eski yerleşimcileri olan traklardan kalma tümülüslere rastlanan bu yöre, çağlar boyunca traya'da, balkanlar'da ve anadolu'da egemenlik kurmayan isteyen medeniyetlerin mücadelesine sahne olmuştur. günümüz kırklareli halkının büyük bir bölümü xıx. yüzyılda ve xx. yüzyıl başlarında balkanlardan gelen göçmenlerden oluşmaktadır.

il merkezi olan kırklareli kentinin kuruluşuna dair elde veri yoktur. ilin batı kesiminde bulunan bu kent, ıstranca dağları'nın eteklerindeki tepelik bir alan üzerine kurulmuştur.
1924'te kırklareli adıyla il merkezi yapılıncaya dek, doğu roma uygarlığı dönemindeki yunanca adı "saranta ekklesiai"nin türkçesi olan "kırk kilise" olarak anılmıştır. xx. yüzyılın sonlarına kadar, `lüleburgaz` ilçesinin gerisinde kalarak ilin en büyük ikinci şehri olarak var olmuştur. ilin güneydoğu kesimindeki vize ilçesi, türkiye'nin sakin şehir (cittaslow) unvanı taşıyan kentlerinden biridir.
ilin karadeniz kıyısı ile kıyıya yakın yerleri bünyesinde doğal güzellikler barındırmaktadır.

kırklareli topraklarının yarıya yakını dağlık alanlardan, yarıya yakını da orta yükseklikte arazilerden ve alçak yaylalardan oluşur. türkiye'nin trakya'daki en yüksek kesimini oluşturan yıldız (ıstranca) dağları, bu topraklarda kuzeybatı - güneydoğu doğrultusunda uzanır. güneydoğu kesiminde yüksekliği azalan bu dağlık alanın en yüksek noktası 1.030 metre doruğuyla mahya dağı'dır. ilin güney ve batı kesimlerinde tepelerle engebelenmiş düzlüklerden meydana gelen bir çöküntü alanı olan ergene havzası, hem kırklareli ilinin hem de tekirdağ'ın başlıca tarım alanıdır. kırklareli ilinin karadeniz'e kıyısı olan doğu kesimi ılıman, ıstranca dağları'nın yükseldiği iç kesimi ise karasal iklim kuşağının etkisindedir. iklimde meydana gelen bu farklılık, ilin doğal bitki örtüsünü de farklılaştırmıştır.
devamını gör...
bağları, şarapları, hardaliyesi, et ve süt ürünleriyle meşhur ilimizdir. sorusu ve sorunu olana her bakımdan yardımcı olurum.
devamını gör...
bir adanalı olarak yaşadığım şehir be ya...
devamını gör...
(bkz: orta dünya)
en meshur ilcesi luleburgaz olan ama babaeski ilcesindeki samimi insanlarla gönulleri fetheden sehir.
devamını gör...
canım memleketim yarın 10 saatlik yolculukla sevgili memleketim burgaz'a geri gidiyorum. çok özledim ya trakya candır gerçekten.*
devamını gör...
güzel şehir.
mutlu insanların yeri. eheh.
devamını gör...
meydanında f16 bulundurarak "trakya vilayetleri saçmalıyor" yarışmasında edirnedeki dünyanın en büyük kızartma tavası ile sahip olduğu birinciliğine rakip şehir.

peyniri iyidir. eski sanayi sitesinde bulunan köfteci seyfettini muhakkak denemelisiniz (bkz: yarıma 6 tek)
devamını gör...
bu şehirden daha büyük olan ilçesi lüleburgaz'da yaşıyorum. mutlu insanlar kentidir. her insan orda mutlu, ben hariç. ben mutsuz olduğuma göre artık orası mutlu insanlar kenti olamaz. konu kapandı...
devamını gör...
hiç görmedim, hiç kırklarelili bir tanıdığım olmadı ama bende neşeli, cıvıl cıvıl insanların yaşadığı bir şehir izlenimi yaratıyor.
devamını gör...
kırıkkale ile çok karıştırılan yer. sevdiğim arkadaşlarımdan birinin memleketi.
devamını gör...
yaşlandığımda yaşamak istediğim bir yer. trakyalıyım zaten. ege kalabalık. içanadolu bana pek uymuyor. kırklareli bana göre
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kırklareli" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim