şehirlerde fuar ve kongre merkezleri ya da festival alanlarında düzenlenen, okurlar ile yayinevlerini ve yazarları bir araya getiren kültür sanat etkinliği.

bu konuda ülkemizde (bkz: tüyap) başı çeken fuar organizasyon şirketidir.

kitap fuarları özellikle küçük ve genç okurlarin farklı yayinevlerini ve yazarları tanıma, sevdiği yazarlar ile buluşma, yayınevlerinin daha fazla okura kendisini tanitabilmesi açısından oldukça faydalıdır. son yıllarda 1000k vb kitap okurlarına yönelik uygulamalar ve kitapyurdu bkm gibi internetten çok daha uygun sipariş verebileceginiz kitap satış siteleri bulunmaktadir. bu nedenle fuarlar tüketici için pahalı gelebilmektedir. ancak bir kitaba dokunmanın, yazarı ile kısa bir sohbetin, stand görevlisinin rehberliğinde yeni yayınlar ile tanışmanın verdiği mutluluğu ve yorgunluğu da internet ya da kitapçıda yasayamazsınız.

ülkemizde ilk yıllarda istanbul ankara istanbul gibi 3 büyük şehirde gerçekleştirilen kitap fuarları zaman içerisinde konya adana bursa gaziantep başta olmak üzere pek çok şehirde yapılmaya baslandı. hatta özel bir konuya bağlı olarak
( dini kitap fuarı, ders kitapları fuarı,çocuk edebiyatı fuarı gibi) alt başlıklarda da ve daha küçük ya da yerel fuarlar da ilgi görmeye devam ediyor.

2020 ve 2021 yılında pandemi nedeniyle yapılamayan kitap fuarları bu sene kaldığı yerden devam ediyor.

mart ayı itibari ile bursa'da devam eden ve 39. istanbul kitap fuarının aralık ayında gerçekleşeceği ancak bu sene izmir'de gerceklesmeyecegi kesinleşmiştir!

not: bir izmir geleneği olarak her sene kiliseye bağış toplayan amcalar, köy enstitüsünden emekli ogretmenler, istanbul'dan gelen sahaflar, saçından omzuna düşmüş kepekleri ile standlar arasında dolaşıp ona buna laf atan ilber ortaylı, kapı da kavgaya tutuşan farklı görüşten gençler ile özlediğimiz ancak tunç soyer baskanligindaki belediyenin ve izfaş'ın bu sene izmir'in okur kitlesini kimbilir hangi fuar için unuttuğu etkinliktir. otoban kenarına devasa fuar alanı yapıp da kulturpark'ta bir bir hafta yer bulamamakta ne bileyim?
buradan
devamını gör...
3-11 aralık 2022 tarihleri arasında istanbul tüyap’ta 39.’su düzenlenecek olan fuardır. kitap sevgim “bibliofili” ve “bibliomani” arasında gidip gelen bir seyir izlediği için mutlaka fuarda olacağım.
devamını gör...
bu yıl istanbul'da 40. kez düzenlenen fuar. istanbul'da olduğum yıllar içinde ilk gitmediğim yıl bu yıl oldu. gerçi 5 kasım itibariyle bitecek yani henüz bitmedi. ama bu yıl birden çok kitabı tek seferde satın almak çok mümkün değil. bu yüzden gidip de boş yere kendimi sınamayayım dedim.
devamını gör...
istanbul'dayken her sene giderdim.
en keyifli olanı ise 2017'de olanıydı. hem mikdat kadıoğlu ile uzun uzun meteoroloji üzerine sohbet ettik. hem de edip akbayram ile tanıştım ve onunla da sohbet etme imkanım olmuştu.
hatta fotoğrafımız var. #2760347
devamını gör...
en son 1 buçuk sene önce gittim. uzun zamandır da canım aşırı fuar çekiyor. yeter ki olsun da fiyatlar arşa çıksın , sonuçta bakmak bedava.
devamını gör...
bir kitap manyağı olarak bir kere bile gitmedim. yaşadığım şehirde kitap fuarları hep aynı yerde oluyor ve maalesef mekana toplu taşıma ile gitmek ölümden beter. sanki koskoca şehirde başka yer yok gibi yapıyorlar allah'ın unuttuğu kuyuda. bu kadar şehrin ortasında olup bu kadar saçma bir konumda olması gerçekten insanı bezdiriyor. bakın yine aklıma geldi, sinirlendim.
devamını gör...
ne zaman gitsem param bitiyor o yüzden ara verdim
devamını gör...
en sevdiğim aktivitelerden biridir kitap fuarını gezmek. her gittiğimde de elimde zibilyon tane kitapla dönerim.
devamını gör...
bu sene izmir'deki kitap fuarında karma kitaplar satan bir yayınevinin standında satış yapıyordum.

günler öncesinden kitapları yerleştirdik, kitap fuarının ilk günü sabahın erken saatlerinde geçtim standın başına, başladım satışa. gelen insanların büyük çoğunluğu pek bir şey almayıp fiyatlardan yakındı haklı yere, ilk günler satış çok düşüktü.

kız arkadaşım kitap fuarının başka bir kısmında çalışıyor olmasına rağmen sağ olsun yanıma gelip yardımcı oluyordu bana. bir ara kafası esti, daha çok satış yapılması için kitapları düzenlemek istedi, söylediğim üzere karma kitaplar sattığımız için aklınıza gelecek birçok şey vardı envanterde. felsefe, psikoloji, din, polisiye, gerilim, korku, klasikler, türk edebiyatı, çocuk kitapları, arkeoloji & sanat tarihi, tıp, kişisel gelişim...

''kişisel gelişimleri neden arka kısımlara koyduk ki? kişisel gelişim tayfayı pek sevmesek de öne koyalım, çok satar bunlar.'' dedi.

kişisel gelişimleri bir güzel dizdi ön kısımlara. bakın 10 dakika bile geçmeden standın kişisel gelişim dizilen yere öyle bir yoğunluk oluştu ki 2 kişi yetişemiyoruz ufacık alana... daha da tuhaf olanı ne biliyor musunuz? gelen insanların hepsi size karşı saygılı ve o sizi insan yerine koyarak iletişim kuruyor. ikimiz de şaşırdık kaldık, fırsat bu fırsat dedim ve genel olarak okuyucuların insan iletişimine bir göz gezdireyim istedim.

özellikle psikoloji ve felsefe ile ilgilenen insanların büyük çoğunluğunun ciddi bir iletişim bozukluğu var gibi gelmişti bana. gerçi bizim insanımızın genel olarak bir iletişim bozukluğu var... çalışırken insanların kaba davranışları çok tuhaf hissettiriyordu, misal benim orada stand çalışanı olduğumu, 1 haftalık bir işte çalıştığımı, yayınevi ile bağımın olmadığını söylememe rağmen fiyatlar yüzünden azar yediğimiz çok oldu.

lakin iyi tarafı kişisel gelişim okuyan insanlara karşı olan önyargımı bir şekilde yenmeme sebebiyet vermişti bu fuar. kişisel gelişim kitabı almaya gelenler gerçekten çok iyi, kibar bir şekilde iletişime geçiyorlardı çalışanlarla. hal hatır soruyorlardı misal... böyle ortamlarda çalışan arkadaşlar bilirler ki ufacık bir, ''nasılsınız? nasıl gidiyor?'' sorusu bile insana moral veren, iyi hissettiren minicik bir büyüklük. misal bir örnek vereyim, fuarın genel müdürü standları gezerken bizim standa gelerek, ''...... beyin standı burası herhalde? aa bu kitap güzelmiş, ben bunu alıyorum söylersin ona...'' dedi, durdum bir an, ulan fuar müdürüsün, bir sor önce nasılsın diye, değil mi? sormayınca ben de vermedim. fuar müdürü olduğunu belirtince de isterse cumhurbaşkanı olsun, kendisiyle görüşmeden kimseye veremem dedim. önce nasılsın diye sorması lazım insanın, değil mi?

velhasıl, ben kişisel gelişim tayfadan razı oldum bu fuarda, bakalım hayat başka hangi kısımlarda önyargılarımı kırıp atacak?
devamını gör...
en keyifli fuarlardandır.
devamını gör...
dünyanın en güzel fuarı olabilir. çok seviyorum kitapları da, kitapların içinde kaybolmayı da.
devamını gör...
doksanlı yıllardan beri hemen hemen her sene gitmeye çalıştığım fuar. istanbul'daki kitap fuarı, önceleri tepebaşı'ndaydı. oradayken inanılmaz kalabalık oluyordu, sonra tüyap'ta düzenlenmeye başladı. şimdi yine kalabalık oluyor, özellikle hafta sonları bayağı yoğun oluyor ama güzel etkinlikler, imza günleri, indirimler vs oluyor. bu seneki fuar yani 41.cisi, tüyap’ta yarın itibariyle başlayacak, 10 kasım'da bitecek. benim bu hafta sonu bir diş randevusu, bir de toplantı ile şimdiden doldu ama belki önümüzdeki hafta sonu gidebilirim umarım çünkü kitap fuarına gitmek, beni inanılmaz heyecanlandırıyor..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kitap fuarı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim