kaliteli müzikten keyif almıyor olabilir. avm müzikleriyle devam etsindir.
devamını gör...
her klasik eserin temposu da aynı değil.

benim olmadığım insan.
devamını gör...
hüzünlenince beethoven dan melody of tears açsın, yürüyüş yaparken mozart tan requiem dinlesin, sever belki dediğim insandır.
devamını gör...
bir müzik türünü beğendiği gibi beğenmeme hatta çok sıkıcı bulma hakkı da olan normal bir insandır.ona klasik müzik sıkıcı gelir dinlemez sana pop,rap,türkü vs sıkıcı gelir,ilgini çekmez dinlemezsin.ayrıyetten bunu dinleyen insan moderndir demek söz konusu değildir.
devamını gör...
herkes, herkes değildir.
devamını gör...
romantik müziğin, barok müziğin ve rönesans müziğinin klasik müzik ile aynı şey olduğunu sanan, büyük ihtimalle dinlediği şeyler klasik müzik bile olmayan insandır.
devamını gör...
nefis uyunur.
devamını gör...
sanattan anlamayan insan tipidir. gitsin rap dinlesin hip hop dinlesin zira klasik müzik onu aşar.
devamını gör...
lisede ders çalışırken klasik müzik dinlerdim. şimdilerde kitap okurken dinliyorum, dinlendirici bir etkisi var bende.
devamını gör...
"hangi klasik müzik?" diye sorduracak başlıktır. mesela chopin'in waltzları ile offenbach'ın can can'ı aynı hissi vermez yani. her klasik eseri beğeneceksin diye de bir kaide olmadığına göre genelleme yapmak manasızdır.
devamını gör...
müzik tercihi, kişinin yaşadığı hayatla ilişkili olarak sekillenir .
yoklukla , büyük mücadelelerle, sorunlarla, çilekeş ve arabesk bir yaşamın içindeki toplumların, klasik müzik ile yan yana konumlandırılması bile abesle iştigaldir .
yaşanılan hayatlar kültürü, kültür de , müziğin de içinde bulunduğu bir çok tercihin belirlenmesinde en etkili donelerdir.

yaşadığı mahallede , çalıştığı işte, müslüm gürses dinleyerek hayatını geçiren kişiye kasik müzik dinletmek, iskenceden farksızdır. ( müslümcüler alınmasın lütfen, kötü bir örnek olarak vermedim .)

yıllar önce bir tv kanalında verilen haber aynen şu sloganla verilmişti.

anadoluda bir yerde, klasik müzik dinletisi yapılıyor, izkeyicilerin büyük çoğu, kendini bırakmış, mayışmış uyuyor .
haberin sloganı da aynen şöyle.

şehri tam hatırlamadığımdan ve yanlış anlaşılmaya sebep olmamak icin şehir ismine sofya diyorum ,

' sofya sofya olalı böyle eziyet görmemiştir. '

ışin özeti bu diye düşündüren durum.

biri yüksek, diğeri alçak toplumların tercihidir şeklinde bir algıyla konuya yaklaşmak son derece hatalı olabileceği gibi ,
yukarıda bahsettiğim toplumların sorunlarını ne derece gidermiş olduğuyla ilişkisi de gözardı edilmemesi gereken bir durumdur bu.

kisaca, klasik müzik dinleyen, bu yönde tercih kullanabilen insan , anlık da olsa kafasını boşaltmaya çalışan, kendine vakit ayırabilen insandir .
kafasında 50 tilki dolaşan adam klasik müzik dinlemez, dinleyemez. çünkü tilkilerden kurtulamayacağını bildiği bir hayatı yaşamak zorundadır.
devamını gör...
klasik müzik dinlemek, öyle üst düzey kültürü falan göstermez. zira bugün birçok rock eserinde klasik müzik temalarını görürüz. yavaş tempoda olanlarının sakinleştirici bir etkiye sahip olduğu doğrudur. girilen ortamda çalıyorsa, nedenini anlamadığım bir sebepten dolayı ortamın havasını değiştirir.
devamını gör...
ben saian da dinliyorum, vivaldi'nin dört mevsimini de.

schubert de dinliyorum, erdal erzincan da.

ben ne oluyorum şimdi.
sanattan anlamaz mı?
devamını gör...
kendiyle arkadaş bile olmak istemediğim insandır. gitsin reynmen falan dinlesin.
devamını gör...
yokluk içinde büyüyen, inşaatlarda amelelik , tarlalarda marabalık, sanayi sitesinde işçilik yapan, gecekondularda büyüyen damardan müslümcü tayfaya bu müziği beğendiremeyiz. her sınıfın, statü sahibinin, jenerasyonun müzik beğenisi bir tür kimliktir, şahsiyet aleminin arka odası gibidir.
devamını gör...
olabilir, elitlik kasmayın gereksiz yere.
devamını gör...
sevmeyebilir normaldir. ama bu tipler hiç şans vermeden, dinlemeden yorum yapıyor ya ben ona sinir oluyorum. bilmediği konuda yorum yapar, önyargılıdır. dinle bir şans ver sonrasında beğenmezsen mozart veya bach mezarında senin için ağlamaz merak etme.
devamını gör...
beğenmediği için aşağılanmaması gereken insandır fakat çok şey kaçırdığını üzülerek söylemekteyim. öyle ki sapına kadar metalhead olan ruhum bile klasik müzik karşısında diz çökmüştür.
devamını gör...
ludovico einaudi ile henüz tanışmamış insandır. yeniliklere açık herkese tavsiyemdir.

devamını gör...
diskotek çocuğudur, melankoliyi kaldıramaz.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"klasik müziği sıkıcı bulan insan" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim