her ne kadar pandemi döneminde bu durum azalsada samimi olunan komşularımızdan gelen ikram tabağını geri verirken boş olarak verememe durumudur. insanda eğer tabağı boş verirsem çok ayıp ederim hissini dibine kadar yaşatır.
devamını gör...
öğrenci evine gelirse nasıl doldurulur diye düşünülendir.
devamını gör...
gayet hoş bir eylemdir. ikili bağların kuvvetini gösterir.
devamını gör...
tabağı boş vermemek adına tabağın geri verilme süresi uzar da uzar bazen. dur yarın kek yapar onla veririm der sonra bir türlü yapamazsın o keki. tabağın boş verilmemesi mi yoksa geri verilme süresinin uzaması mı daha ayıp olur şeklindeki düşüncelere gark eden durumdur.
devamını gör...
teşekkür etmenin en paylaşımcı yoludur.
devamını gör...
bekâr erkekse, ne yıkar ne de doldurur, hafif bir sırıtmayla teşekkür ederek geri verir. tanrı aşkına, ne yapsın yani, çiçek mi koysun tabağa?
devamını gör...
çok sevdiğim bir şey gelmiş ise ne koyacağımı bilemem götürürken:)yani olmasa da olur ne gerek vardı ki buna dediğim birşey ise hemen pek bekletmeden birşeyler koyar veririm.
devamını gör...
size çiçekle gelene tekrar çiçekle gitmek isteme durumudur.
devamını gör...
bekara ya da öğrenciye verilecekse ikram tabağı yoğurt ya da peynir kabında olmalıdır, aksi takdirde tabağın dolusunu geçtim "t"sini gorme ihtimaliniz oldukça düşük, tabağınızın küllük olarak kullanılıyor olma ihtimali ise oldukça yüksektir.
devamını gör...
yeni bi apartmana taşındık alt komşu biraz soğuk biraz sıcak gibi neyse. bigün pasta yaptim iki dilimde alt komşuya gonderdim ertesi gun bizim tabak ve kendi tabaklari dolu bize birseyler vermeye geldiler ve bu döngü yaklaşık 1hafta sürdü. sonunda yeter dedik.
devamını gör...
karşı dairede kalan öğrencilerden tabağı geri istemek zorunda kaldığım durumdur koyacak bir şey bulamamışlar. olsun dedik hepimiz öğrenciyiz.
devamını gör...
ne güzel apartmanlarda ne güzel komşuluklar varsın tek dert bu olsun. ben küçükken böyleydi misal annemin arkadaşları vardı gelir giderlerdi. zaman geçtikçe azaldı. şimdi selam versek selam almaz, bir kaçı diyeyim bir şey gönderse zehirde katabilirler mazallah belli olmaz o kadar diyim. bir kaç kişi vardı özenle hazırlamış getirmişlerdi bir yıl önce ne hoştu. bizde göndermiştik tekrar tabağı doldurup. ama onlarda dayanamadılar diğer iyiler gibi taşındı gittiler. bi biz kaldık evet yine yanayım derdime.
devamını gör...
hatta ben geri bile vermiyorum artık, böylece bir daha da yollamıyorlar. komşularımın hepsi iğrenç insanlar, saygısız, bencil, gürültücü, meraklı, sürekli soran sorgulayan, dedikoducu, geri kafalı, cahil, paragöz, daha liste uzar. hepsinden kaçıyorum ve çok aza indiyse de hala arada tabak geliyor. yüz defa söyledim, istemiyorum diye. yüz tane besin alerjim var içinde ne olduğu belirsiz bir şeyler yolluyorlar. direk çöpe atıyorum. yakında tabağı ile birlikte atmayı düşünüyorum.
devamını gör...
öğrenci evindeyseniz eğer gelen tabaklar uzunca bir süre geri gönderilmez.
devamını gör...
bence güzel bir gelenektir. sonuçta bir insan seni düşünmüş ve bir şeyler getirmiş. sen de ona götürüyorsun ve bu da mükemmel bir döngü başlatıyor.

mümkünse boş göndermeyiniz efendim.
devamını gör...
sadece öğrencilerin muaf olduğu güzel gelenek. ben bekar ve gevşek bit birey olduğumdan arkadaşlarım kap kacakla bişey getirdiğinde içini çikeleta abur cubur doldurarak geri veriyorum.(bkz: swh)
devamını gör...
evdekilerin size "boşveer" demesiyle neyi yanıtladıkları konusunda kavramları birbirine sokacak açmazdır.
devamını gör...
boş verilmez, çok ayıp.
devamını gör...
yok öyle bir şey valla bizim komşu gayette güzel boş geri veriyor. hatta tek tek uğraşmamak adına tabakları biriktiriyor ve ayda bir kere komple iade ediyor.
devamını gör...
bir ara apartmanda kim uydurduysa benim için hamile demiş. herkes de iyi niyetli olarak ne pişirdiyse kokmuştur diye işin aslı ortaya çıkana kadar günlerce bir sürü tabak getirmişti. resmen iki tepsi böreği tabakları iade edene kadar bitirmiştim.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"komşunun verdiği ikram tabağını boş verememek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim