köylü olmak kader, köylü kalmak tercihtir.
devamını gör...
fransız kalmaksa kaçınılmaz sondur
devamını gör...
herkesin elbetteki bir köyü vardır. kımse kendi köyünü, memleketin hiçbir karışını unutmamamlıdır. cumhuriyet insanı olabilmek demek en zor anlarda ve zamanlarda dahi türkiye'nin zengin topraklarının, ucra köylerinin ışığını gün yüzüne çıkartabilmek demektir. görünce aman burada bu eksik şu merci niye bunu yapmıyor diye arkamızı dönemeyiz her mevzuya. ülkemizi o mercilerde kimler oturursa otursun tamamen onlara mı bırakacağız? e yapmamışlar, yapmaları gerekiyordu ama yapmamamışlar. bunu birinin yani bizim yapmamız gerekiyor. yani köylüyüz ve köylü kalmalıyız.
devamını gör...
sanayi devrimi öncesi vs sanayi devrimi sonrası.
devamını gör...
bana (bkz: ermolettin)i hatırlatan başlık.
bana ilk trollüğünü bu şekilde yapmıştı.
henüz sözlük çömezi olduğum için baya keyfim kaçmıştı.

ermolettin yegenim ve çocuklarım dahil köylülere karşı önyargısı olanlara rağmen önce köylü olmak sonra nonstop köylü kalmak diyorum.

tanımı şöyle bitireyim de içimde kalmasın.
köylüler de size bayılıyor bilesiniz.
devamını gör...
(bkz: gundi)
devamını gör...
annemin daha önce de yazdığım, çok sevdiğim bir sözü vardır.
"sen köyden çıkarsın da, köy senden çıkmaz."
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"köylü olmak vs köylü kalmak" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim