#netflix dizisi
yerli
7.9 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

gökçe bahadır, barış arduç ve fırat tanış'ın oynadığı netflix dizisi.

biri lütfen raşel karakterine nasıl sinir krizi geçireceğini öğretsin. izlerken bana resmen sinir krizi geçirtti ve onun yerine ben oynasaydım daha iyi olurdu dedirtti *
devamını gör...
genelde dizi izlerken bitirmeden yorum yapma huyum yoktur ama 5 dakika önce 1. bölümü bitirip başlığı görünce yazmadan edemedim.
ilk bölümü itibariyle beğendiğim bir netflix türkiye dizisi.
oyuncular ve oyunculuklar tek tek çok güzel. 1950'lerde geçiyor dizi. kostüm, görüntü, tavır, nostalji yaşatıyor. bölümde çalınan şarkılar da ayrıca güzeldi.
fakat dış çekimler çok karikatürize geldi bana. o yıllar olduğu çizgi çizgi gözümüze sokuluyor gibi.
izledikçe fikrimde ne değişir bilmem ama kötü zaman geçirtmeyecek gibi duruyor.
devamını gör...
ilk bölüm daha yeni bitti. uzun uzun analiz yapabilecek bir yeteneğim yok. mükemmel bir atmosfer var. mekan kullanımları, oyunculuklar, karakterlerin hikayeleri vs.
son zamanlarda bir dönem dizisi furyası var kanallarda. fakat işlenen tema hep aynı: bir taraf zengin, bir taraf fakir ve aralarındaki uzun soluklu imkansız aşk.
kanallardaki tüm dönem dizilerine netflix fena çakmış: alın size dönem dizisi. yakından uzaktan alakası olmasa bile bana ilk bölümde babylon berlin havası yaşattı. spinofflarla birlikte en az 4 sezonluk bir kulüp seyretmek isterim. izleyin işte!
devamını gör...
bizde hastalık haline gelen her bölümde müziği basıp klip çekme zorlaması. selim'in şarkıları var zaten. ne diye her bölüm 3-5 dakika ekstra klip çekiyorsun! bir de kalkıp alakasız yerde avaz avaz seranad bağca çakıyorsun.
haddinden fazla karaktere bir anda maruz bırakma telaşı. hangi birine odaklanalım! sakince sıraya koymak dururken ne diye selim'in anasını, ismet'in babasını anasını, orhan'ın anasını koştur koştur veriyorsunuz
devamını gör...
son bölüme geldim. renkleri ve sahne açılarına bayıldım, kesinlikle şahane olmuş. aynı zamanda dans sahneleri de çok hoş. ne bilmiyorum bir şeyler dizide beni tatmin etmedi ama, belki tamamen kişiseldir. genel olarak çok hoş olan, istanbul’u sevmememe rağmen o sokak sahneleri ile beni istanbul’a aşık ettiren görsel şölen dizi.
devamını gör...
diyaloglar müzikten anlaşılmıyor, kısık sesle konuşuyorlar üstüne bir de. mekanlar çok plato hissini yansıtmış. bir de taksici herif sürekli küçücük kızı ormanda orda burda terk edip gidiyor ona da ayar oldum. biraz durağan ilerliyor ama eh işte bir dizi.
devamını gör...
dönem dizilerini çok sevdiğim için buna da bir şans vereyim dedim. neyi bu kadar beğenildi anlamadım ilk bölümünü bile atlaya atlaya izledim çok sıkıcıydı. diyalogları da çok dandikti zaten izleyemedim.
devamını gör...
netflix'in pr'ı son derece iyi yapılmış bir yerli dönem dizisi.

ilk sezonu az önce bitirdim. öncelikle sonda söyleyeceğimi en başta söyleyeyim. dizi çok durağan.
ilk defa 1.25 hız ile izlemenin faydasını gördüm. bazı sahnelerde hatta 1.50 hız ile izledim. tamam dönem dizisi ve bazı sahnelerin ağır işlemesi, psikolojik tahlillerin getirdiği bazı sekanslar durağanlık yaratabilir ama burda komple bir akıcılığın olmadığı hal söz konusu.

konusu ilgi çekici. zaten insan bu yüzden izliyor bu diziyi. ancak işleniş biçimi çok yavan geldi bana. daha doğru ifade ile “daha iyisi olabilirdi” diyeyim. spoiler olmaması için içeriğe pek girmiyorum. ancak az biraz 50li dönemler hakkında fikir sahibi olan kişi dizide işlenen konudaki birçok alt metindeki temaların havada asılı kaldığını çok rahatlıkla gözlemleyebilir. misal; (bkz: varlık vergisi)'nin bahsi geçiyor bir bölümde, ancak bu vergi nedir, ne amaçla çıkarılmıştır hiçbir perspektif yok, sadece karakterlerin bakış açısıyla öyle yarım yamalak ele alınıverilip geçiştirilivermiş. normal bir dizi olsa bu kabul edilebilir ancak dönem dizisi iddiası varsa bu boşlukları doldurmak gerekir.

dizi şu an 6 bölüm olarak sahada. 5 bölüm de yakında geleceği konuşuluyor. muhtemeldir ki bu kısımda da 6-7 olayları işlenecektir.

oyunculuklar, mekan seçimi, kostümlerden bahsetmek gerekirse; burası diziyi kurtaran kısım sanırım. salih bademci, fırat tanış, metin akdülger efsane oynamışlar. gökçe bahadır eskiden beri pek beğendiğim bir oyuncu değil ancak bu dizide fena iş çıkarmamış, mathilda karakterinin ruhunu iyi yansıtabilmiş. yine de insan mathilda karakterini demet evgar oynasaydı neler olurdu acaba diye de hayal kurmadan edemiyor diziyi izlerken. tam oynayacağı tarzda bir karakter çünkü.

fragmana ve pr çalışmalarının ürünü olan sosyal medya mecrasındaki yorumlara bakıp yüksek beklenti içerisinde izlerseniz sizi hayal kırıklığına uğratabilecek bir dizi. onun dışında öyle bir izleyeyim bakalım gözüyle bakarsanız tatmin edebilir.
devamını gör...
evvela sanat ekibinin önünde eğilmekle kalmıyor, secde ediyorum efendim. kostüm, mekan, makyaj, aksesuar; kusursuz. oyunculukta göze batan birini görmedim aksine herkes doğal ve sıradan oynuyor (olması gerektiği gibi), teatral bir oyunculuk yok; fevkalade. müzik seçimleri yine konuya uygun. "hava nagila" halihazırda tüm dünya yahudilerinin (yani mezhep fark etmeden) ortak müziği. harikulade eğlenceli ve güzel. birkaç kez işittiğimiz ve kuvvetle muhtemel duyan herkesi etkileyen diğer parça ise "yo era ninya". ben janet ve jak esim'den dinlemeye alışkınım, onlarla sevdim ama mine geçili bitmez'den duymak da hiç fena değildi. sözleri itibariyle özellikle matilda'nın geçmişine uyumu da gözlerden kaçmıyor tabi ki. ekstra: fırat tanış... inanılmaz.

beni diziyi izlemeye iten ve dizide özellikle takip ettiğim konu aşk, entrika, müzikal ya da gerilim türü değildi; bizzat sefarad kültürünün nasıl işlendiğini merak etmemdi. sezon sonu itibariyle diyebilirim ki, bugüne kadar gerek türk sineması gerek dizi sektöründe daha önce hiç bu kadar yalın bir yahudi ve yahudi kültürü anlatımı görmemiştim, yahudiler ilk defa karikatürize edilmeden yansıtılmış. evin giriş kapısında mezuzayı öperek içeri girmekten, yahudilerin şarap tüketimine, sofradaki challah ekmeğinden shabbat gününe, ladino'nun doğru telaffuzundan en önemlisi bu kültürün doğru yansıtılabilmesi için türk yahudi toplumu'na danışılmasına kadar her şey olması gerektiği gibi, doğru ve hatasız bir biçimde anlatılmış. dizinin ikinci sezonu 6-7 eylül'e denk getirilir mi bilemem ama dizide olsun isterim. tabi hikayeyi sert bir şekilde etkileyecektir çünkü utanç verici ve dehşet bir pogrom.

velhasıl dizinin ilk sezonunu beğendim. öyle konuyu saptırmadan, her şeyi dozunda ve estetik ölçüler dahilinde vermişler. ikinci sezonunu da merakla bekliyorum.
devamını gör...
salih bademci'nin içinden erol büyükburç çıkmış. selim songür karakterini çok sevdim. o nasıl tutkuyla şarkı söylemek öyle! adam bu rolü beklemiş resmen. tipi tarzı fevkaledeydi. altını çizerek belirtmek isterim ki fırat tanış oyunculuğu diye bir şey var. ona da ayrı hayran kaldım. hikaye dramatik olsa da çok huzurlu bir anlatımı var. tabii bunda müziklerin, dekorun, kıyafetlerin çok büyük etkisi var. on bölüm daha olsa sıkılmadan izlenilirdi. tatlı buruk bir havası var. güzel iş.
devamını gör...
izledim ve bitirdim,vasatı geçemeyen bir dizi olmuş.beğendiğim tek yönü,dönemi görsel olarak iyi yansıtmaları olmuş.onun dışında hikaye,kurgu ve diyaloglar tam bir facia.cast seçimi de oldukça yanlış olmuş,dominant karakterler silik kalmış gibi.ama emek var işin ucunda bunun için saygım sonsuz,kolay işler değil.
devamını gör...
en baştan şunu belirteyim, sosyal medyadaki abartılı yorumlara bakmadan, beklentinizi yüksek tutmadan izlerseniz gerçekten çok beğeneceğiniz bir dizi olabilir. ben biraz sosyal medya ve pr çalışmalarına kanarak izlediğim için beklentim epey arşa çıkmıştı ve beklentimin altında kaldı. çoğu netflix dizisi gibi müzik seçimleri gerçekten iyiydi ama dizi çok yavaş ilerliyor, bazı sahneleri atlamamak için 1.5 hızla izlemek zorunda kaldım. raşel karakterine ve taksici ismet'e biraz gıcık oldum ben. gökçe bahadır'ın oynadığı dizilerde oyunculuğunu bir türlü sevemedim gitti, ona karşı önyargılı izlememe rağmen karakterini iyi yansıtabildiğini düşünüyorum. metin akdülger ve fırat tanış zaten hep çok iyi oyuncular, yine şahane oynamışlar. ve son olarak da; fakat salih bademci bey, o nasıl bir oyunculuktur! sosyal medyanın abarttığı kadar var. salih bademci'nin oyunculuğu konusunda beklentinizi arşa çıkarabilirsiniz işte.
devamını gör...
bir netflix dizisidir. diziyi seren yüce ve zeynep günay tan ikilisi yönetiyor. dizi 1950'li yılların istanbul'unda geçiyor.

dizinin oyuncu kadrosunda salih bademci, gökçe bahadır, metin akdülger, barış arduç, asude kalebek, fırat tanış gibi isimler bulunuyor.
ben diziyi severek izledim. bittiği zaman tadı damağımda kaldı. tadı damağımda kaldı derken senaryo olarak değil tabii.

dizinin senaryosu eh işte bir senaryo. sizi merak ettiren bir hikaye varmış hissine kapılıyorsunuz ama o hikaye çok güçlü değil. karakterler üzerinize üzerinize fırlatılıyor ve anlamlandıramadan olaylar devam ediyor. karakterlere alışma veya onları tanıma fırsatınız pek olmuyor bu da dizinin içine girmekte zorlanmanıza sebep oluyor. ha bunlar benim için sorun olmadı. ben keyifli bir türk dizisi izlemenin tadını çıkarıyordum. eksikleri tabii ki vardı. olacak. böyle böyle gelişecek. 6 bölüm olması bile benim için sevindirici bir gelişme.

dizi bir dönem dizisi ve dönemi çok güzel yansıtıyor. o dönemi yaşıyorsunuz. dizi dönemi size yaşatırken gözünüze gözünüze sokmuyor her şey arkada olup bitiyor siz sadece izliyorsunuz. bu benim çok hoşuma gitti. genelde biz dönem dizilerimizde o dönemi seyircinin gözüne sokarız. kulüp bunu böyle yapmayarak beni mutlu etti. kostümler, arabalar, dekorlar, müzikler, sanat tasarımı, mekanlar, renkler hepsi çok başarılıydı. izlerken sık sık burayı nasıl çekmişler veya burayı nasıl böyle yapmışlar gibi şeyler dedim. görsel anlamda türkiye standartlarının üzerinde bir iş olmuş. işte bu yüzden senaryonun iyiliğine veya kötülüğüne çok takılmadım.

oyunculuklara gelecek olursak bazıları çok iyiydi bazıları kötüydü. asude karakterinin oyunculuğunu beğenmedim. barış arduç abinin oyunculuğunu beğenmedim. sigara içmeleri, nefes alıp vermeleri, uzaklara bakmaları gıcık oldum. herhalde yakışıklı olduğu için bilmiyorum. ayhan ışık mısın yavrucum sen deyip durdum*.
salih bademci ve fırat tanışı çok sevdim. özellikle fırat tanış çok iyi bir performans sergilemiş. babam kara bilal değil mi lan bu dese de çok başarılıydı.

müziklere gelecek olursak müzikleri beğendim. zaten salih bademci sahnelerinde bol bol dinleme fırsatım oldu ve genel olarak sevdim. sadece tek bir rahatsızlığım oldu. dönem dizisinde yeni dönem müzik duyunca atmosferden uzaklaşıyorum. ulan tam 1950'li yılların istanbul'unda takılıyorum oraya fazıl say albümü giriyor. sanırım şarkının ismi "insan insan" olacaktı keşke kullanılmasaydı. onun dışında müzikler güzeldi.

iyisiyle kötüsüyle ortaya güzel bir türk dönem dizisi çıkmış. eski istanbul'u görmek beni bazen mutlu etti bazen mutsuz etti. o dönüşümü çok rahat hissettim. tavsiye edeceğim bir dizi olmuş kulüp yapanların emeğine sağlık.
devamını gör...
izlediğim ve çok beğendiğim bir dizidir bir günde bitirdim çok heyecanlıydı mükemmel oyuncu kadrosu, mükemmel senaryo insanı sarıyor merak ettiriyor kesinlikle izlenmesi gereken bir dizi diğer sezonu sabırsızlıka bekliyorum.
devamını gör...
izlemeyi düşünüyorum, en son murat soner överken gömdü. konusu güzel, oyuncular güzel, dekor güzel ama... izlemedim işte spoiler yedim sadece. gerçi spoiler almadan diziye de başlamazdım, vaktim değerli benim.
devamını gör...
hikayenin belirli noktalarındaki tarihi olgular veya tarihsel meseleler ilgimi çektiğinden dolayı sıkılmadan izledim. prodüksiyonu beğendim bence gayet iyi bir atmosfer yaratılmış fırat tanış ve salih bademci'nin oyunculukları da epey hoşuma gitti fakat sözünü ettiğim meseleler dışında hikaye beni cezbetmedi hatta bazı sahneleri atlamak isteği uyandırdı. iyi bir reklam kampanyası yürütüldü fakat türkiye'de istediklerini alırlar mı bilemiyorum hele siyasi değdirmelerinden sonra.
ilk 6 bölüm için 10 üzerinden 6 puan veririm.
devamını gör...
biraz önce 1. sezonu bitirdiğim dönem dizisidir. kullanılan lisan kostümler donemin cevresel objeleri vs herşey gayet iyi işlenmiş. seferad yahudilerinin yaşadıkları kullandıkları dil olan ladino gerçekte güzel uyarlanmış. seferad yahudilerinin sürekli kaçış olarak israil'i bir özgürlük olarak gördükleri ayrıca israile medina (vatan) dedikleride gözden kacmamaktadir. dizide rachelin mordo ile nisaninda çalınan "hava nagali" yahudi folk halk oyunu da seferad yahudilerinden anadolu topraklarina kattığı bir düğün nişan eğlence geleneğidir.
devamını gör...
tarihimizden utandım. içim acıya acıya bitirdim son iki bölümü. bu kısmı spoiler değil zaten. utancımızın dışındakileri çözümleyip bulmak size kalsın. vasat diyenleri anlayamayacağım çünkü çok ince işlenmiş bir dizi. sevmediğim gökçe bahadırı sevdiren salih bademciye tekrar hayran bıraktıran çok dokulu bir hikaye.


bir sürü rengimizi kaybettik evet.



hoş bir detay yakalamadım değil tabii. sanki ebe hanım muhteşem yüzyıldaki meşhur ebe.
devamını gör...
renkli mozaik kültürün faşistler tarafından nasıl yok edildiğini gözler önüne seren , milliyetçi faşistlerin, bir halta yaramayan kendilerini bir şey sanan hallerini tekrar tekrar görmemizi sağlayan ağladığım, etkinlendiğim güzel bir film...
devamını gör...
güzel bir dönem dizisidir. kurgusu, senaryosu ve özellikle oyuncuları çok iyidir. sahneler, ışık ve müzik kullanımı etkileyici olup gerçekten kalitelidir, sanatsal değeri vardır. dizidir. kurgudur. bir senaryoya dayanır. elbette gerçek ögeler bulunur ama bir dönemi bir diziyle değerlendirmek saçmalığın dik alası olur. diriliş'i, kuruluş'u elinde tahta kılıçla seyredenlerden bir farkınız olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kulüp" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim