bilindiği gibi kuryeler bize yemek getiren kişilerdir bazen zorlu hava şartlarında dışarıdan yemek söylüyoruz ve getiriyorlar.bahşiş ise vermek zorunda olmadığımız teşekkür niteliğinde olan bir miktar minnet göstergesi olarak verilen paradır gerek yemek sipariş verirken gerek virüs dolayısıyla evdeyken genelde dışardan söylemek zorunda kalıyoruz ve ben bu konuyu kafamda hep tartıyorum ve sonunda hava soğuk yağmurluysa getiren dostumuza bahşiş veriyorum çünkü yaptığı işe saygı duyuyorum. zengin olsam hep vermek isterim daha fazla vermek isterim ama öğrenciyim elimden bu geliyor kafamda tartıyorum en doğru sonuca ulaşıyorum sanırım hava şartları bozukken paran varsa bahşiş vermek en mantıklısı gibi duruyor. tabi getiren kişinin üslubu da çok önemli bu konuda.
devamını gör...
içten geliyorsa yapılmadır, zorunlu hale getirmek her kültürde aynı etkiyi yaratmayacaktır.
devamını gör...
param olursa veririm niye vermiyeyim.
devamını gör...
verilmeli. hem hak ettikleri için hem de beklentisiz gelen birinin yüzündeki anlık şaşkınlık ve mutluluk için verilmeli. ama bozuk para değil minimum beş lira verilmeli.
devamını gör...
hayır. bahşiş ekstra yapılan hizmet için verilir. aksi halde görevliyi rüşvete alıştırırsınız. bahşiş almaya alışan görevli bahşiş vermeyen normal müşteriye kaliteli hizmet sunmamaya başlar.
devamını gör...
kafamda çok oturmamasına rağmen, hali hazırda yaptığım eylem. ben işimi iyi yapıyorum diye, kimse bana bahşiş vermiyor. aynı şekilde pandemi döneminin başından beri aralıksız çalıştığım için de daha bahşiş almışlığım yok.

diğer yandan düşününce, cüzi bir maaşa çalıştıklarını düşünüyorum, paketi yetiştirebilmek adına, bütün gün trafikte onlarca tehlike atlatıyorlar, ben bu mantıkla düşününce bahşiş veriyorum açıkçası.
devamını gör...
15 liranın altındaki her siparişe 2 lira, 15-30 arasına 3 lira, 30 lira ve üstüne de 5 lira vermeye çalışıyorum. hayvan gibi zor bir iş yapıyorlar. ayda en azından bir kazaları var. hal hatır sorun, 2-3 lira bir bahşiş atın, teşekkür edin.

hem çocuğu mutlu etmiş olursunuz, hem de bir dahaki siparişiniz daha hızlı, özenli ve ikramlı gelir. unutmazlar.

iki taraf da mutlu olur. o 2-3 lira sizi fakir de etmez, zengin de. ancak kuryelerin geçimine büyük yardımı olur.

ha, teslimat zamanı yarım saat yazarken, 1 saat 15 dakikaya mı geldi, hız notunu biraz kırıp durumu belirtin, zaten özür dileyip düzeltirler.

garson, kurye gibi emekçiler için ince bir jesttir.
devamını gör...
sucu, sanal market, kargo, yemek siparişi, kapıya gelen herkese bahşiş verdik. hayatımıza onlar sayesinde devam ettik.
devamını gör...
bakiyesi bitene kadar genelde şirket yemek kartı ile sipariş veriyorum.
o an param varsa esirgemem veririm.
satışçının prim alması gibi bir şey. 3-5 liranın bana etkisi olmaz ama, o çalışan günde 10 kişiden alsa ayda 1000 lira ekstra geliri olur.
veren el alan elden üstündür.
devamını gör...
50 liraya kahve içmek zoruna gitmiyor da, kuryeye 3-4 lira vermek zoruna gidiyorsa, vermesin.

herkesin bir haysiyeti var.
devamını gör...
"size nasıl davranılmasını istiyorsanız siz de öyle davranın"

isa.
devamını gör...
bu benim çok ikiyüzlü ve şekilci olduğum bir konudur. bunu kırmaya çalışıyorum. yakışıklı bir kurye getirirse dayanamıyorum 5-10 lira veriyorum. son zamanlarda bunu kırmaya başladım biraz.
devamını gör...
bu ülkede işini yapan insana ekstra para verilmesi olayını anlamıyorum. bana saçma geliyor. kuryeye bahşiş, cami hocasına cenaze namazı kıldı diye hediye adı altında para, öğretmenlere özel günlerde pahalı hediyeler. herkes işini yapıyor. evet zor belki ama vermek zorunda değiliz. bir süre sonra bunlar kural haline geliyor. vermeyince insanlar size kötü gözle bakıyor. bir ramazan ayında mukabele okuyan hoca için hatim sonunda para toplandı. zarf verip ertesi gün alıyorlar. biz almadık. kadın allah rızası için okumuyor mu bunu? neyse bu alakasız ama işte insanlar o kadar alışmış ki biz zarf almayınca kötü kötü bakıldı. isteyen verir istemeyen de vermek zorunda değildir.
devamını gör...
bir kahveye 40-50 lira vermek zoruna gitmezken, hız yapıp ölmek pahasına sana o siparişi getiren kişiye, hak ettiği değeri vermelisin. diye düşünüyorum. 3-5 liradan ölmeyiz.
devamını gör...
bir kahveye 50 lira vermeyi olağan karşılayıp, evine kadar sana hizmet etmiş kuryeye 5-10 lira vermek zorumuza gidiyorsa, biz biraz düşünelim..
devamını gör...
asgari ücret şu an 450 dolar. bence 300 bandına düşene kadar bekleyelim. adam bizden zengin olabilir.
devamını gör...
marka giymek için kredi limitini son kuruşuna kadar harcamak zoruna gitmezken, sana hizmet etmiş birine üç kuruş vermek zoruna gidiyorsa, boşver gitsin.
devamını gör...
vermem asla nefret ediyorum kendilerinden ne yolda nede kaldırımda rahat yok bu adamlardan. çete gibiler kanun tanımazlar daha fazla para için ekmek parası bea abi sözünün arkasına sığınıp. yemedikleri bok kalmaz bir an önce bunlara önlem alınması gerek adam dürüm ayran götürecek diye ortalığı bir birine katıyor.
devamını gör...
benim için kuryenin yaşına bağlı olan durum. benden yaşlı ya da baktığımda benle emsal birine para vermeyi ayıp sayarım. gençlere gözü kapalı veririm ama.
devamını gör...
çoğunlukla vermeye çalışıyorum. yalnız geçen biri
- abi ben bahşiş almıyorum.
dedi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kuryelere bahşiş verilmeli mi sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim