kudüs'te bulunan, hz. isa'nın çarmıha gerildiği yer olarak kabul edilen ve mezarının gömülü olduğuna inanılan bir tepenin üstünde inşa edilmiş kilisedir.
bu kilise katolik, rum ortodoks, ermeni apostolik ortodoks, süryani kadim ortodoks, iskenderiye kıpti ve etiyopya ortodoks tevhidi kiliselerinin ortak kullanımındadır.
devamını gör...
üç semavi dinin kesişme noktası olan kudüste bulunan, hristiyanlık için kutsal olan, isa'nın ilk kurduğu ve çarmıha gerildiği önemli bir dini yapı. kutsal kabir kilisesi'nin anahtarı, her hafta başka bir kudüslü ailededir ve oradaki rum, ermeni papazlar arasında her hafta nöbet değişimi yapılır. kutsal kabir kilisesi, kudüs'ün betlehem(beytüllahim) mahallesinde bulunur.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel kudüs kutsal kabir kilisesi'nin içeriden çekilmiş bir fotoğrafı
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel kudüs kutsal kabir kilisesi'nin dışarıdan çekilen asıl fotoğrafı
devamını gör...
kilisede kırmızı okla gösterilen yerde bir merdiven var. bu merdiven orada 300 yıldan beri duruyormuş. kavgayı kimin çıkarttığı bilinmiyor ama o zaman buraya konuldu diye büyük kavga çıkmış. şimdi birisi o merdiveni oradan alırsa aynı kavganın tkrar başlayacağından korkularak hiç kimse kaldırmaya girişmiyor:
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kutsal kabir kilisesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim