mansur yavaş, ilk turda eze eze alabilecek tek aday. istanbul seçimlerinde ilk seçimlerde aradaki fark 0,02. 40 bin oy. ikinci seçimde yüzde 55'e 45 gibi devasa bir fark vardı inkar edemediler. bu bir zaferdir ama 2015 seçimlerini unutmamak lazım.

2015'te ne olmuştu? akp yüzde 40'a düşmüş, sonrasında bombalar patlamış, terör saldırıları olmuş; halk korku ve panikle tekrar ak partiy'e oy vermişti. bu nasıl olmuştu? çözüm süreci esnasında göz yumuldu. polise askere dur denildi. pkk'nın üniversite yapılanmasına karşı çıkanlar baskılandı. vatan evlatları ölüme terkedildi. en acı kanıtlardan biri, mit müsteşarı afet güneş ''şehirlere bomba yığdığınızı biliyoruz'' sözüydü.

şimdi de aynısı oluyor. suriyeliler, afganlar, pakiler... polis asker baskılanıyor. halk baskılanıyor. selefiler, taliban, hatta esad rejimi bile her yere silah ve bomba yığdı. uyuyan bir sürü hücre var.

eğer mansur aday olursa, ilk seçimde kazanırız. zor bir mücadele olur ama mevcut sistemde mücadele ederiz. 1 2 sene içinde meşruiyet kazanır, ayağa kalkarız.

ama mansur aday olmazsa, yani ilk turda yüzde 51 i göremeyecek bir aday çıkarsa 2015'te yaşananları tekrar yaşayacağız. bombalar patlayacak, kargaşa ve anarşi yaşanacak. kan gövdeyi götürecek, insanlar korkup tekrar ak partiy'e oy verecek.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"mansur yavaş aday olmazsa olacaklar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim