komedi / western
8 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

bir richard donner filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin başrollerinde son yıllarda kendini iyice manevi dünyaya adayan mel gibson, güzeller güzeli jodie foster ve büyük oyuncu james garner yer almaktadır. film en iyi kostüm dalında oscar adaylığı kazanmıştır ve bu adaylığı da sonuna kadar hak etmiştir bence.

bir western filmi olan maverick ismini filmin kahramanı bret mavercik’ten alır. maverick kelime anlamı olarak da başına buyruk, burnunun dikine giden anlamına gelir ki bu bret maverick’in karakterinin tam olarak açıklar.

bret maverick buharlı bir gemide gerçekleşecek olan büyük bir poker turnuvasına katılmaya çalışmaktadır ama giriş için gerekli olan ücreti tamamlamak için üç bin dolarlık eksiği vardır. bu parayı toplamak için de yapmayacağı şey yoktur.

maverick’in canı tatlıdır, fiziksel temas gerektiren çatışmalardan uzak durur, bunun yerine insanları zekası ile alt etmeyi tercih eder ancak kendine çok benzeyen annabelle bransford ve marshal zane cooper da aynı turnuvaya katılmaya çalışmaktadır ve onlar da en az maverick kadar gözüpek ve sahtekardır.

özellikle gemide geçen son poker sahnesinin hayranı olduğumu belirtmek isterim. şeytanınız bol olsun.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"maverick (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim