bu haberi yeni okudum,detaylıca farklı kaynaklardan da okumamın sebebi olayı daha iyi anlamak içindi.
sözlükte bu konu ile alakalı iki başlık buldum ama yazmak istediklerim hem o başlıklara uygun değil artı sözlük formatına aykırı yoksa kanun suç vs umrumda değil!

bazı tutuklu yargılamalar sanığı korumak için yapılır kısmen anlayabileceğimiz bir durum.
dışarda zarar verilir hayati tehlikesi vardır vs.

burda sayın melek ipek hanımefendi de ise bir akıl tutulması yaşanıyor kanun uygulayıcılar arasında.
bu kadının açıklamalarını okudukça kanım çekildi!
ki ben vahşeti yakinen yaşamış görmüş biriyim ama bir kere bile savaş sahasında olmayan birine el kaldırmamış aman dileyene teslim olana ekmeğimi bölmüş adamım.
bu kadının ve o çocukların yaşadığı vahşeti anlamakta zorlanıyorum.
o çocukların psikolojisi asla düzelmez bir yara halinde kalacaktır ömürleri boyunca.
kadın yıllarca resmen vahşet dolu bir hayat yaşamış keşke bu iş ona kalmadan aileden biri yapsaydı...
bu kadına devlet kendisini kocası olacak şey’den koruyamadığı için özür dilemesi gerekirken bir de müebbet hapis ile yargılıyor! akıl tutulması resmen.

demokratik bir ülkede bu kadına en azından bakın en azından nefsi müdafa uygulanır hastanede tedavi edilir ve psikolojik destek sağlanır yıllarca.
devlet devlet olsa bu kadına madalya verir!


m.ensonhaber.com/3-sayfa/an...
devamını gör...
kadının hayatını mahvetmiş piç.
devamını gör...
hepsini okuyamadım, nasıl bir hayat yaşamış kadın. mahkeme serbest bıraksa kadını yerinde bir karar derim.
devamını gör...
#566395
devamını gör...
o herifin derisini yüzmek istedim.
devamını gör...
bir cümle.

ben hızlıca okurken bile içim şişti bunca işkence nedeniyle. bu kadıncağız bir de bunları yıllarca yaşamış.

empati en çok hukuk alanında lazım insanlara. bu durumdaki kişiler için ağır cezalar talep ederken kendilerini bu insanların yerine koymaları, böyle zulümlere kaç gün hatta kaç saat katlanabileceklerini düşünüp anlamaları için. müebbetleri şunları bunları talep ettiğiniz bu durumdaki insanlar sizin yakınlarınız olsaydı ne hissederdiniz sorusuna adam gibi cevap verebilmek için empati şart.

tamam, tabi ki suç varsa ceza da olmalı ama kadının en ufak bir sözünü ağır tahrik olarak nitelendirip takım elbise giydi diye bir adam(!)ın iyi halini görüp ona yeni cinayetler işleme fırsatı verecek kadar kısa cezalarla işin içinden çıkılırken, hayatını, çocuklarının hayatını korumak nasıl nefsi müdafaa sayılmıyor, yıllarca yapılan tecavüz ve atılan dayaklar nasıl ağır tahrik olmuyor, anlamak mümkün değil.

buraya çok şey yazarım ama ne acıdır ki gerçekleri yazdık diye başımıza iş alırız da, o gerçeklerin gerçek haline getirilmiş olmasından sorumlu olan kişilerin hiçbirine bir şey olmaz. böyledir zaten insanlar; kötü bir şey yapmaktan çekinmezler de yaptığının kötü olduğunu dürüstçe söyleyenleri cezalandırmaya çalışırlar.
devamını gör...
tck madde 25: gerek kendisine ve gerek başkasına ait bir hakka yönelmiş, gerçekleşen, gerçekleşmesi veya tekrarı muhakkak olan haksız bir saldırıyı o anda hal ve koşullara göre saldırı ile orantılı biçimde defetmek zorunluluğu ile işlenen fiillerden dolayı faile ceza verilmez.
yanlış hatırlamıyorsam olay anına kadar baya uzun bir zaman geçiyor. bu süre zarfında herhangi bir kolluk kuvvetine başvurulabilir. buna cevap olarak gelecek 2-3 entry olacak tahmini olarak cevap vereyim.

1: annesini babasını öldüreceğinden korkuyorsa, aynı kişi kendisini öldürdükten sonra onları neden öldürmesin, zaten sadist manyağın teki.
2: ifadesinde ölümü göze almıştım demiş. yahu hadi seni öldürdü diyelim e çocukları öldürmeyeceği ne malum?
3: arbede sırasında kelepçeli olduğu ve silahın yanlışlıkla patladığını söylüyor. daha sonrasında kelepçeli ellerini jandarmanın anahtarı bularak çözdüğünü ifade ediyor anahtar adamın üstündeyse ayrı mesela ama evde bulunduysa aynı anahtarı kendisi de bulabilirdi. yani ortada şöyle bir durum var bu adam ölümü haketmiş iyi de olmuş ama anlatıldığı gibi olması çok çok garip.

kanuni olarak bakarsak: tck açıkça o anda diye ifade ediyor yani somut olaya göre haksız saldırı anında geceden sabaha kadar devam eden sistematik şiddet anında böyle bir arbede sonucu ölüm olsa meşru müdafaa hükümleri daha çok uygulama alanı bulur. fakat olayın sonra ermesinden ve hatta kolluk kuvvetine haber verebileceği uzun bir süre geçmesinden sonra meşru müdafaanın uygulanmasın için yine aynı orantıda haksız saldırının gerçekleşmesi gerekir. söylediğine göre silah kendi elinde(?) yani üzücü bir şekilde aleyhine ifadeler kuruyor gibi duruyor. yanlış anlamayın bu durumda kadına karşı bir art niyetli yaklaşımım yok ama ortada çelişkili kısımlar var ve mahkeme heyeti tutukluluk halinin devamı kararında haklı. umarım en adaletli sonuca ulaşılır ve kadına şiddet uygulayanlar için caydırıcı bir karar çıkar.
devamını gör...
ahlaksız mahlukat, kadına daha liseye giderken ayrılmak istedi diye tecavüz edip evliliğe zorlamış sonra yetmemiş hem fiziksel hem psikolojik şiddet uygulamış yetmemiş kadını metresiyle aynı evde yaşamak zorunda bırakmış bunu da geç çocuklarını dövmüş kadını kelepçelemiş, kız kardeşine gözü önünde tecavüz etmekle, kardeşini öldürmekle tehdit etmiş... tüm bunlar nefsi müdaafaya yetmemiş valla daha ne yapması gerek diye düşündüm bulamadım.
hukuk reformu olacaktı ülke uçacaktı dimi aynen hukuk uçmuş gitmiş...
devamını gör...
yaptım ama bi sor niye.

sanığın kardeşi olan tanık nimet çelik şöyle demiş duruşmada.

"evlenmeden önce melek, bana ramazan’ın kendisine tecavüz ettiğini söyledi. ben kimseye söylemedim. köyde annemleri, babamları düşününce bu durumu yok saymaya karar verdim. üniversiteye gittikten sonra melek’e sürekli boşanması için telkinde bulunuyordum."

yani şöyle mi şimdi? 12 sene boyunca bunu saklayan biri kardeş mi oluyor? tecavüzcüyle önce evlenmesine ses etmeyip sonra boşanmasını tavsiye eden kişiden kardeş olur mu? yok saymaya karar vermişmiş! anlatmadığı başka neler var diye merak ediyorum bu kardeşin. buradan
devamını gör...
bunun sebebi biziz, biz!
bu kadına şiddet gördüğü halde sığınacak bir yer sağlayamadığımız için. kendisini güvende hissedebileceği, varsa yanına çocuklarını da alıp korunacağı bir barınak sağlayamadığımız için. o barınağın kendisini kimseye muhtaç etmeyeceğini bilebilseydi eğer.. bunları hakkı olarak görebilen eğitimli bir kadın olabilseydi, kastım sadece okumak değil.. daha derinine bakın meselenin!
düşünün bir kere, bu kadın ilk fiskeyi yedikten sonra bilseydi ve 'çekinmeseydi', çekinmekten kastım da her türlü mahalle ve çevre baskımız, davasını açıp kadın sığınma evine gidebilseydi ne olurdu??
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"melek ipek'in eşini neden öldürdüğünü anlatması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim