en yakın askerlik şubesi ve türk silahlı kuvvetlerinin bilgisi dahilinde yoklama kaçaklarını birbir tespit etmekteyiz.

yok öyle sözlükte vicdani retçiyim ben babalar diye karalayıp gönder butonuna basarak arkaya yaslanmak.

ortadoğu savaş analistliği ve fransız sineması günleriniz bitiyor. artık entelliği hakkari’de yaparsınız tekmil verirken.
devamını gör...
zorunlu askerlik başlığında, kışlaya katılacağıma kışla bana katılsın gibilerinden ayarsızca atıp tutanları bir bir not ettim.

ne çok bakaya kalan varmış. sözlüğün yarısı devre kaybı diğer yarısı asker kaçağı. nerede vatan haini var buraya koğuşlanmış.

olacak iş değil.

orduya 'kolum girsin' 'yaşasın sivil itaatsizlik' yazanlar var.

bu arkadaşların adres bilgilerini, kolluk kuvvetlerine iletmeyi bir vatandaşlık görevi biliyorum. kendilerine ilk ve son uyarım olarak '15 iş günü içersinde en yakın askerlik şubesine' gitmeleri olacaktır.

idari para cezası yaptırımı ve sivil mahkemede yargı süreci başlatıcam yoksa kendilerine.

kendinize gelin.
devamını gör...
askere diye çıkıp, sana gelesim var.
devamını gör...
askerliğini yapmayan bence sözlüğe alınmasın. direk kapıya yazalım. askerliğini yapmış yazarlara çok selam ederim.
devamını gör...
1 senedir bekliyorum. 1 senedir ekşi'deki gibi 'zorla askere alıyürler yardım help' yazacak o tatlış yazarın bu semada da çıkmasını bekliyorum ama yok. kimse mi askerlik çağında değil yahu bi sitede.

yok mu şöyle yalandan 'bipolarım' '200 kiloyum' 'düzenim bozulur evliyim kim bakacak aileme' türevinde yazacaklar.

kokusunu alıyorum bir takım liselilerin. yeni mezunların, mezun kalanların. üniversitede işletme okuyup o kutlu güne adım adım gideceklerin.

bahanelerinizi duymak istiyorum şimdiden çocuklar.
devamını gör...
nude kovalamaktan oraya da gidemedim! kadın komutan yoksa gitmem! şaka şaka (bkz: çürük raporu)
devamını gör...
-askerlik yaptım mı?
-yaptım
-o zaman askerlik yapmayanlarla ilgili istediğimi söyleyebilir miyim?
-evet


zaten askere gitmeyenlerin kendini güldüren erkeklerden hoşlandığını bilmeyen var mı?
devamını gör...
sözlükteki aylak, açık öğretimci, kaçakları toplasalar bir manga çıkar.

sözlüğün de rahatlayacağı bir gerçek.

mis gibi.

şu maymun sürüsü askere gitse de 6 ay kafa dinleyebilsek keşke. vırr vırr tüm gün sitede. şöyleyim böyleyim..

bıktık düşük zekalıları görmekten.
devamını gör...
yapın gelin ya, altı ay hiçbir şey olmaz. nedeniniz yoksa, sırf götünüzün keyfi için koşulları zorlayıp bedelli gitme yolu saçma. hoş bedellinin kendisi de saçma, sadece istediğim için normal gittim mesela ben geçmişte.

zaten huduta düşmediğiniz ve komando olmadığınız müddetçe doğu da batı da hemen hemen aynı. rahatsınız. kendi tuvaletinizi de yıkıyorsunuz evde, yemek de yapıyorsunuz, orası da aynı işte. gerisi er eğitimi. nöbet. devriye falan. tabii askerlik genel olarak biraz daha iyi planlanırsa çok daha verimli ve olur kişiler için, o ayrı bir konu. lakin değişik bir tecrübe. her erkeğin ktm gibi özellikli(gülücük) yerleri, asker kahvaltısını, görünüşü değişik ama tadı birbirinin aynısı uydurma tarifli yaptım oldu yemeklerini, eyvallah demeyi, yaşam konforunu, lüksü, sevdiklerinizi ve sevdiğini sandıklarınızı, yalnızlığı, başının çaresine bakmayı deneyimlemeli. silah kullanmayı öğrenmeli.

doktoralı biri de çıkıyor, türkçe bilmeyen de, bokunu eliyle taşıyan da, hayatında hiç konserve görmeyen de, katili de, pkklısı da... çok kompozit bir ortam.

bu arada muhafız alayında, hudut hattında ya da komando sınıfında olmak diğerlerine göre biraz daha zor. hem komando olup hem de huduta düşmek iki tık zor.

üzerine basa basa belirtmek isterim ki, doğu batı fark etmesizin, hudutta da rahat bir yere düşme ihtimaliniz vardır, biraz macera geçirmeniz de. sevdiklerinizin google'a bakması ile sakın gideceğiniz yer hakkında bir şeyler kurgulamayın.

mesela örnek vereyim, görev yerimi anneme ve babama ilk söylediğimde, google'a yazmışlar, deniz kum güneş bir yer çıkmış. tabi ben üzgün, sonuçta askere gelmişiz tatile değil.

allah sesimi duymuş sanıyorum, ben o denizi, terhisime on gün kala göreve gittiğimde görebildim. o güne kadar tek gördüğüm kaktüs ve münferit zehirli hayvanlardı. kurşunlandık, soruşturma yedim, sabaha kadar devriyede kaldık, hayatımda göremeyeceğim yüksek rütbeleri haftada bir kaç kere izbe bir sınır karakolunda gördüm.

sabah o kadar kısa bir sürede yaşadıklarımı anlatmaya başlasam, akşama anca biter.

bir de anlatacağınız bir şeyler olsun ya. erkeksiniz. bedelli giden arkadaşlarım yemek arabasını bekledikleri kuyruğu anlatmaktan öteye geçemiyorlar. bir de, paranız cebinizde kalıyor.
devamını gör...
pardon adınız aziz mi
devamını gör...
şöyle 2 ay süreyle, sivil savunma, milli seferberlik, arama kurtarma, ilk yardım konularının öğretildiği askerlik her türk gencinin yapması gereken görevdir kanımca.

1999 yılında, 9 derece miyop gözle 8 ay askerlik yapmış biri olarak gözlemimi söyleyeyim. nerde ultra milliyetçi, kafatasçı, osmanlı torunuyuzcu tip varsa ya asker kaçağıdır, ya her türlü yolu deneyip çürük raporu almıştır. en keskin söylemlilerin içinde bedelli askerlik yapma oranı o kadar yüksektir ki bilemezsiniz. güya 'kefenimizle geldik' ayağına beyaz mini etekle havaalanı karşılamalarına gidenlerin 'reis bizi afrin'e götür' diye anıranların bir kısmının bedelli olup, bir kısmının arkadan çekişli olmaları nedeniyle çürük raporu aldıkları iddiası şehir efsanesi değil gerçektir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük asker kaçakları veri tabanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim