günlerdir aralıksız şekilde yemeden içmeden ve ısrarla islam'ı kendince lekelemeye çalışan abuk sabuk bazı yazarlar var.
sözlükte sadece bu sebeple bulunmak için varlar gibi yemiyorlar içmiyorlar, tüm yalan ve iftiralarını müthiş bir kötülük ile sunuyorlar sergiliyorlar. neye karşı? bu coğrafyanın en biricik inancı olan islam'a karşı.
mesele müslüman olmak ya da olmamak da değil aslında. herkes her istediğine inanır, inanıyor da.
maalesef tam olarak değindiğim konu yepyeni açılmış kafa sözlüğün yönetim anlayışı.

insanların kutsalına saldırıya varmış olan hastalıklı çalışmaların önünü açması/ onlara herhangi bir şekilde yaptırım uygulamaması.
bu sefer ne oluyor, bahsettiğim başlıkları açan hastalıklı ve urlu zihinler, daha fazla daha fazla saldırmaya devam ediyor.
kimse bana fikir özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden bahsetmesin. sabah akşam insanların kutsalına, dinine yalan yanlış dogma iftiralarla saldırmak dünyanın her yerinde önü kapatılan ve fikir özgürlüğü kapsamında görülemeyecek şeyler.
sözlük yönetiminin bu konuya çok ama çok hassas yaklaşması gerektiğini düşünüyorum. aksi takdirde gelecek eleştirilerin çığ gibi büyüyeceğini ve sözlüğün sözüm ona çok sesli özgür bir platform yerine tek sesli sığ bir platforma evrileceğini, körler sağırlar birbirini ağırlar bir yere dönüşeceğini düşünüyorum.
tabi eğer istenen tam olarak bu değilse!
devamını gör...
sevgi pıtırcığı dini olan islamı(!) kötülemek burdaki insanların ne haddine sahi?
çok sevdiğimiz bir profesör bu tarz çıkışımlara (bkz: zırva) der.
devamını gör...
hassasiyetlerini silah gibi kuşanıp toleranssızlıklarını yaymak için elinden geleni yapmaya çalışan zehirli bir zihniyetin yaratmaya çalıştığı algı. karl popper'ın tolerans paradoxu diyerek yüz yıl önce maskesini düşürdüğü bir kesime yüz yıldır uyanamayan milletin suçu da bu algıcı tiplerin yükselişinde aşikardır.
devamını gör...
el altından moderasyona kimse bana fikir özgürlüğünden bahsetmesin diye ültimatom verilen yeni bir dinci saçmalamasıdır.
aksi takdirde diye paragrafı bağlamış.
tabi istediğin bu değilse diye yine tehdit ederek yazısını bitirmiş.

tam olarak istediğimiz bu,
''fikirlerimizi işid kafalılardan korkmadan ifade edebilmek.''

(bkz: kafa sözlük'ü aktrollerin örtülü tehdit etmesi)
devamını gör...
oy oy oy incindin mi sen? biricik misin sen? incitiyorlar mı seni? savunamıyor musun biricik kutsallarını? göster hangisi yaptı göster vuralım kafasını.
devamını gör...
hayır ben saydırmaya devam edeceğim! şeklinde tanımlar girmeye devam eden bazı arkadaşların tekrardan bize gösterdiği durum.

sizin gibilerin, islam düşmanı ışid/deaşten hiçbir farkı yok maalesef.
devamını gör...
insanlar saygı çerçevesinde her şeyi eleştirebilir hem de her şeyi. eleştirilere açık olunmalıdır. eleştirelere kapalı olanlar tarafsız olamaz ve önyargılıdır. din (inanç) de eleştirelemez değildir. bu eleştirilerden rahatsızlık duyanlar, yazarları engelleyebilir. her iki tarafta bundan memnuniyet duyar. sözlükte tanım engelleme özgürlüğü de sağlanmış, kullanınız. bu başlıkta da insanların düşüncesini karşı gelmektir hatta yaptıkları tanımları eleştirmektir. böyle basit konularla (dini eleştirenlerle) uğraşmak yerine dini amaçları/çıkarları uğruna kullananları eleştiriniz. uygulama da hep hata yapıyorsunuz. yanlış yerde anlamsız şekilde mahalle baskısı kurmaya çalışıyorsunuz. herkes sizin düşündüğünüz gibi düşünmek zorunda değildir.
devamını gör...
bazı ateist yazarların islam'ı eleştirmeyi abarttığı son derece açık.
devamını gör...
her şey eleştirilebilir dogmatik düşünmemek lazım, eğer inançlı bir kişiyseniz zaten dinde sorgulamayı emretmiştir ama işte keşke hakaret olmasa onun içinde yapacak bir şey yok insanların ağzı çuval değil ki dikesin, istersen yazarı engelleyebilirsin senin için yada böyle düşünenler için en iyisi bu. benim şahsi fikrim sende yorumunu yap geç herkes özgürdür istediğini söyler, seninde bu açıklamaları girebilmen zaten bu özgürlüğün bir parçası değilmidir. biraz geniş düşünmek lazım yoksa hayat bitmez cancağızım aksi takdirde bütün hayatın bir şeyleri korumakla geçer. sen de kendi fikrini söylersin okuyan kime inanacağına kendisi karar verir.
devamını gör...
ucuz ateistlerin varlık gösterme numaralarından biridir.
devamını gör...
başlık ve tanımlar küfür içermediği sürece kimseyi ilgilendirmeyecek durumdur.

siyasal islamcılar için kendi fikirleriyle paralel olan her şey "ifade özgürlüğü" olurken kendi fikirlerinin aksine olan her şey "hüüüüüüüüüüüüüü mağdur oluyoruz :((((((" oluyor. bu sebeple kendileri için demokrasi amaç değil araçtır, bunu erdoğan da söylemişti zamanında.. neyse ehm.

sonuç olarak "allah"ına güvenen kötülemelere güler geçer kardeş, küfür edilmesine karşıyım, ama saygı duymuyorum ve duymayacağım.
devamını gör...
(bkz: islamcıların sürekli mağdur olması)
devamını gör...
islam'a, başka bir dine ya da mensuplarına hakaret etmek hakkı kimsede yoktur.
fakat uygulama şekillerini ya da salt içeriğini eleştirme hakkı her birimizde mevcuttur.
sözlükte sorun olan; din içerisindeki farklı uygulamalara (bkz: siyasal islam), (bkz: türbanın siyasallaştırılması) yönelik kimisi tamamen safiyane yazılmış eleştirileri bazı arkadaşların hakaret olarak addetmesi ve korumacı bir psikoloji ile ''islam düşmanı kafir''' moduna girmesidir bana göre.
bazı başlıklar var, yazarına özelden seslendiğinizde ''aa haklısın'' dönüşlerini pekala alabileceğiniz. ama bazı başlıklar da var (bkz: islam terörün ta kendisidir) gibi nefret ve düşmanlık içerdiği için saygı duyulmasını asla beklemeyeceğimiz.
devamını gör...
bence yanlıştır. daha yeni bir sözlükken ayrımcılıktan, nefret dilinden uzak durmak lazım. elhamdülillah müslümanım ve benim gibi yazarlar çoktur. ama diğer din ve düşüncelere de saygım var. eleştiri ve nefret dili çok farklı şeyler dostlar. aralarında ince bir çizgi var.
devamını gör...
her müslümanı atatürk düşmanı görmek nasıl bir ahmaklıktır.islam deyince hep mi yobaz gerici kötü niyetli kişiler aklınıza geliyor.zaten onlara göre biz de müslüman değiliz çünkü o yobaz tayfa islamı tekeline almış gelir kapısı olarak görüyor.
devamını gör...
birilerinin kırmızı çizgisine giriyor diye kimse bi konu hakkinda susmak zorunda degil.siz inancinizin eleştirilemez olduğunu düşündüğünüz için moderatorler kimseyi banlamak zorunda degil.saygı çerçevesi içinde herkes fikrini yazabilir.
devamını gör...
black plague' ye bir noktada katılıyorum. nefret dilinden uzak durmak gerekir ama eleştri dili. başlıktan anladığım eleştirmenin de önünün kesilmesi. dinimiz kutsaldır, tartışılamaz, konuşulamaz denmesi. yanlış anlamışımdır belki ama kötülemekten kasıt önemli burada. dinin, dinde varolunan çelişkilerin hele ki böyle bir platformda tartışılması gayet normal değil midir?
devamını gör...
hakaret, kufur, asagılama olmadıkca sorun yoktur. ben henuz denk gelmedim ama denk gelirsem seviyeli bir tartısma oldukca lezzetli olur.
devamını gör...
koca ülke islam baskısıyla yönetilirken, islam mensupları kendilerinden olmayanlara gerçek hayatta sürekli psikolojik baskı, fiziki şiddet gibi çeşitli şekillerde zarar verirken; müslüman olmayan birkaç kişinin özel bir platformda sadece fikirlerini yazması kıyaslanamaz bile, devede kulak bile değildir.

bir düşünün hoşgörü dini dediğiniz din neden hoşgörüsüz, neden insanları bu kadar bezdirmiş, neden sevilmiyor? mesele biz inanmıyoruz siz de inanmayın değil çünkü. bize ne siz inanın. peki hoşgörü dini mensupları neden o hoşgörüyü gösteremiyor?
ateistler sırf şurada bir şeyler yazdılar diye müthiş kötülük sergilemiş oluyorlarsa; kol kafa kesen, bombayla patlatan, yılbaşı kutluyor diye hiç tanımadığı onlarca insanı tarayarak öldüren, ev ev işaret koyup vahşice insan yakan din mensupları ne yapmış oluyor?
biz sadece yaptıklarınızı yazıyoruz; yapanı ve yapılanı değil, yazanı ve yazılanı kötü görüyorsun sorun orada.
devamını gör...
bu başlığın altına girilen entryler gibi tepki alınmaya devam edileceği sürece devam edilecek durumdur. ne kolay sazansınız siz de.

benim ufacık şeylerimi siliyorsunuz ama yine de hakkınızı yemeyelim güzelim trol başlıkları uçurmayan modlara sevgiler.*
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"normal sözlük'te sürekli islam'ı kötüleyen başlık ve tanımlara müsaade etmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim