izmir’deki buca hüseyin ateşoğlu ortaokulu'nda okuyan çocuklara "sosyal etkinlik" adı altında hacı bayram veli camisi temizletildi.


okul öğretmenlerinin bulunduğu whatsapp grubunda paylaşılan görüntülerde yaşları 10 ila 13 arasında değişen çocukların ellerinde bezlerle camiyi temizlediği görüldü. öğrencilerden biri vantilatörü temizlemek için tabureye çıkarken bazı öğrencilerin ise duvarları sildiği görüntülere yansıdı. görüntüler, veliler ve öğretmenlerin tepkisine neden oldu.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
yaşananlara tepki gösteren eğitim sen izmir 5 no’lu şube örgütlenme sekreteri mustafa yıldız,''öğrencileri okulun dışında bir geziye, bir müzeye götürürken bile bir sürü prosedür karşımıza çıkıyor. bu etkinlik için izin alınmış mıdır? ve bu etkinlik sonunda nasıl bir kazanım beklediklerini merak ediyoruz" diye konuştu.

buradan
devamını gör...
neden bu kadar düşmansınız neden bu kadar hazmedemiyorsunuz. ne var bunda. bir cami ne kadar kirlenmiş olabilir. zaten camileri belediye ekipleri temizliyor. bu bir etkinlik bizde 10 13 yaşlarında okulun çevresine ağaç dikmiştik . kazma kürekle . bırakın çocuklar camiyi görsün tanısın bilsin. laikliği çok yanlış anlıyoruz. hele ki çocuk psikoloji anlayışımız yerlerde..
devamını gör...
tepki verecek bir olay değildir. camiyi değil tiyatroyu da temizlemiş olsalar büyütecek bir olay yoktur.
devamını gör...
ya tepki ne var allah aşkına sosyal etkinlik dersinde boş yere oturup telefonla oynayacağına gitsin cami temizlesin ne var bunda sözde müslümansınjz ama çocuklarınız cami temizlediğin de karşı çıkıyorsunuz bırakın çocuklar neyin ne olduğunu kendi karar versin sanki götürmüş ev temizletmiş bırakın girsin caminin içini görsün.
devamını gör...
siz ne yiyip ne içiyorsunuz? 10-13 yaşında çocukların eline bez vererek mekan temizletmek neyin kafası? ne var bunda diyorlar. bu çocukların ebeveynleri kendi evlerinde vermemiştir o bezi. çocuk daha çocuk!! ayrıca pandemi döneminde topluluk olarak namaz kılınan yeri temizletiyorsunuz. yazıklar olsun sizi gibi zihniyete.
etkinlikse müzeye götür sinemaya götür yeşilliğe götür. camiye gidecekse oturt ilahi dinlet, peygamberlerin hayatından anekdotlar anlat camiyi - dini sevdirecek güzellemeler yap. temizletmek nedir?cami görevlisi de sınıf hocası da suçludur.
umarım ebeveynler şikayetçi olurlar.
devamını gör...
bu kepazelikte sorun görmeyen ve "ne var siz de müslümansınız" gibi şuursuzca ve saygısızca yorumlar yapanlar öte tarafta islam barış ve kardeşlik dinidir diye kafa zickiyordur bundan şüpheniz olmasın.

ni vir siz di misliminsiniz... değiliz tatlım, değiliz yavrum, değiliz bebeğim. değiliz ulan. zorla mı?? anayasaya göre hiç kimse dini inancını açıklamaya zorlanamaz ama anayasa dinlediğiniz mi var sizin?? ülke sizin babanızın malı çünkü alüminyum.

siz, velayet altında bulunan, reşit olmamış bir çocuğu alıp kendi s...nizin keyfine göre kendi ibadethanenize götüremezsiniz. benim çocuğumun veya kardeşimin başına böyle bir şey gelse orayı yıkarım; çok net. ayrıca "sadece temizlik yaptırıyorlar" diye gelenin kalbini çok pis kırarım. amele mi lan milletin çocuğu başkasının pisliğini temizleyecek? kaldı ki bu bildiğin çocuk kaçırma. ne izin belgesi var ne bir şey diyeceğim ama böyle bir şey için izin belgesi yollasalar rulo şeklinde geri yollarım. okul denen yer, dini inançların ve siyasi ideolojilerin girmediği, giremeyeceği bir yer olmalı ama siz egitilmezsiniz. artık bu ülkede çocuk dünyaya getireni s..... ne ülke kaldı ne türk kültürü ne de insaniyet namına bir şey. yemin ederim midem kaldırmıyor artık bu ülkeyi.

t: kepazelik.

edit: şimdi fark ettim de... ne var caminin içini görsünler denmiş. sanırsın selimiye camii mq. bence st. antuan'ı görsünler. estetik algıları gelişir hem.*
devamını gör...
temizlik yaptırmanın adı ne zaman sosyal etkinlik olmuş.
devamını gör...
çocuklar kendi evlerinde eline bez almamışlarmış. aferin ya, ne maharet! ondan sonra da şikayet edersiniz "içtiği suyun bile bardağını kaldırmıyor bu" diye.

çocukların ufak tefek işler yapmasını sakıncalı görmüyorum. size japonya'dan bir örnek de verelim. türkiye'de olursa sikayet edersiniz ama başka bir ülkeden olunca ses çıkartmazsınız bilirim:
devamını gör...
dinden imandan soğutma çabalarından biri
devamını gör...
habere ayrı şok oldum, "ne var bunda?" entrylerine ayrı şok oldum. sosyal etkinlik dedigin gezi olur piknik olur, çocuklara cami temizletmek değil! ille çocuklara temizlik yapmayi, bez tutup vileda atmayi ögretmek istiyorsan da bir günlüğüne sınıfi, koridoru ya da katı temizletirsin. boylece cocuk kendi yasam/calisma alanini temiz tutmayi ogrenir. ama cocuklari camiye, milletin pisligini temizlemeye goturmek nedlr?
devamını gör...
#1393704 başlıkta 11 tanım girilmiş diğerlerinde beğeni yok yalnız bu tanım 8 beğeni almış, dikkat ediyorum diğer başlıklarda da böyle, napıyorsunuz sadece ‘kanka’ olduğunuzu, yada sizin tanımlarınızı beğenenleri mi beğeniyorsunuz ? kaldı ki yazılan tanımın yarısı tehdit, yarısı belalı,yarısı küfürlü ‘kelimeler’ içeriyor, neyse fikir firar etmesin, öğrenci iken yaramazlık yaptığımızda müdür yada öğretmenler bize ‘okul’ temizletirdi bu kimi zaman tuvalet kimi zaman sınıf olurdu, burda da öyle bir amaç güdülmüş, yalnız bizde ‘ceza’ olarak yapılırdı, burda ‘sosyal etkinlik’ adı altında yapılmış o tuhaf geldi, coronaya karşı gerekli ‘önlemler’ alındığı sürece çok da abartılacak bir durum değildir, zaten bir çocuğun yaptığı temizlikten nolacak, sanki halı yıkatmışlar gibi davranmayın, çoğu kaçmanın yolunu bile aramıştır, zaten burda sorun bahsi geçen yerin ‘cami’ olması, karın ağrınız o sizin, burası cami değilde ‘tiyatro’ yada ‘sinema’ olsaydı, o kültürü görsünler, kim bilir kimler yetişti orda diyecek tipler, gelmiş burda ‘siz, velayet altında bulunan, reşit olmamış bir çocuğu alıp kendi s...nizin keyfine göre kendi ibadethanenize götüremezsiniz.’ diye çemkiriyor.

edit: bir alttaki ‘asarım,keserim’ diyen tip orda bahsettiğim cami ile tiyatro arasındaki fark değildi farklı birşeydi, bunu anlamak için absürt bir ıq oranına sahip olmak şart değil. tabi siz anlamamak için diretiyorsunuz şu şekilde tepkiniz de insanları dinden soğutmaya değil iyice yakınlaştırıyor.

sen kime yan bakıyorsun ulan !
- bakmadım abi
baktın lan gel buraya, çatpatküt (bkz: dövme efekti)

(asarım,keserim) diyen tiplerin genel hali bu işte.
devamını gör...
benim çocuğumu, benden habersiz "camiye" (evet cami) götüren öğretmeni kıbleye döndürür... evet burada resmen bahsettiğimiz konu cami... kiliseye de götürse aynı tepkiyi veririz. cami ile tiyatronun farkını anlayamayanlara selam olsun. ha unutmadan evet derdimiz cami ile.
devamını gör...
harikulade bir eylemdir. tabii bu yapılırken çocukların gönül rızasının olması son derece önemlidir. eğer zorla yaptırıldı ise kul hakkına girilmiştir.
devamını gör...
reşit olmayan çocukları ailelerinin izni olmadan bir "yerlere" götürmek suçtur. dahası götürüldükleri yerde çalıştırmak başka bir suçtur.

cami temizlemiş ne var bunda diye savunmaksa ikiyüzlülüktür. çocuklar izinsiz tiyatroya da, camiye de, ahıra da götürülemez. bu kadar basit.

not: aşağıda anıtkabir temizlemeye gitseler översiniz diyen bile var. gerçekten okuduğunu anlamaktan aciz insanlarla bir arada yaşıyoruz. evet anıtkabir'de dahil, o çocuklar velilerinin izni olmadan götürülemez, temizlik yaptırılamaz. en üstte yazanı tekrar okuyun. "hiçbir yer" kafa şimdi aldı mı?

başlıkta savunan arkadaşların çocuğu olmadığına neredeyse eminim. ben çocuğumu okula diye göndereceğim, çocuk bir yerleri temizlerken görüntülenecek. aklınız başınızda mı bunu savunan arkadaşlar!! okula temizlik yapmaya mı gönderiyoruz. japonya demeyin kalbinizi kırarım. saçmalamanın lüzumu yok. burası japonya değil. ayrıca orada bir çocuk kaza geçirse, giderken ya da dönerken zarar görseler hesabını kim verecek?

laikliği yanlış anlamışız buyurmuş biri de. evet gerçekten çok yanlış anlaşılıyor. devletin dinle ilgili hiç bir dayatması olamaz. ama maşallah din olunca dokunulmaz oluyor her konu. ezan sesi yuksek diyorsun, ezanları susturamayacaksınız, çocuklar camiye götürülemez, ne var canım cami görsünler, ulan cami temizletmek nedir? ya nolmuş, zaten belediye temizliyor. temizdir orası. bu düşünce tarzı hastalıklı arkadaşım. hele bu çocukların rızası falan laflarına hiç girmeyin, çocuğun rızası lafını duydukça midem bulanıyor. *

umarım sorumluları hakkında gerekli yasal işlem başlatılır.

edit : eklemeler.
devamını gör...
bu sosyal etkinlik değil düpedüz şovdur. memlekette camileri temizleyip, silecek adam mı kalmadı?
devamını gör...
hakkında, "ne var siz de müslümansınız..." diyerek hem bizim adımıza, hem de camiyi temizleyen çocukların adına konuşan kişilerin olduğu hadise. bu ülkede devlet insanlara sünni islam anlayışının eğitimini veriyor. diğer dinlerden olanlar ya da sünni mezhepten olmayanlar bu dersleri almamak için birçok prosedürle karşılaşıyorlar. ek olarak sosyal hayatta fişleniyorlar.

devletin baskıcı din anlayışı bir yana dursun, zorunlu eğitimde aldıkları derslerden birinde sosyal etkinlik adı altında cami temizletilen çocuklara sosyal etkinlikten ne anladığı belli olmayan insanların ders veriyor olduğu gerçeğiyle yüzleşiyoruz. yapılan birçok sorunu ortaya çıkarır. yalnızca cami temizletilmesi birtakım problemler doğurur. diğer dinlerin ibadethaneleri nerededir, nasıldır, onlar kimdir? sosyal etkinlik, sosyal yaşamın sürdüğü gündelik yaşamda hep beraber olduğumuz insanların ne kadarını kapsar. darülaceze'ye gidip yaşlı insanları ziyaret etmekle cami temizlemek arasındaki sosyal etkinlik farkı nedir? hangisi toplum gerçekliği için daha kapsayıcıdır?
birtakım sorular, birtakım cevaplar...
devamını gör...
"yobaza yobaz diyen" kesimin karşı çıktığı olay.
cami yerine anıtkabir vb. temizlenmiş olsaydı övgüler dolup taşmıştı buraya. yerdiğiniz kesimin özelliklerine sahipsiniz,acınacak durumdasınız.
devamını gör...
almanya'da bunların çocuklarına, zorunlu eğitimin parçası olarak katolik kilisesi temizletildiğinde ses çıkartmayacaklarsa, dürüst, mertçe bir hamle olmuş
devamını gör...
dayatmadır ve rezilliktir. bu bir sosyal etkinlik değildir. sosyal etkinlik adı altında din adıyla yapılan bir dayatmadır. zorlamadır. baştan sona yanlış bir uygulamadır. gelecek yeni nesilleri zehirlemek için din görevlilerinin icat ettiği saçmalıklardan bir yenisidir.
devamını gör...
(bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"öğrencilere sosyal etkinlik adı altında cami temizletilmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim