1.
lise doneminden beri dayımın iş yerinde sanayide çalışıyorum (çizim işi) ve her gün okumadığıma şükür ediyorum. maaşı da yeterli. eğer okusaydım mühendis olmak isterdim ama çoğu işsiz okuyanların. bu ülkede okuyana hiç önem verilmiyor. şahsimce sanayide çalışmak daha mantıklıdır.
devamını gör...
2.
iş imkanı olarak olsun, maaş olarak olsun, gelecek olarak olsun, her konuda sanayide çalışmanın basacağı versus. türkiye'de iyi bir usta her yerde iş bulabilir ve iyi bir mühendisin en az 3-4 katı para kazanmaktadır. o da mühendis iş bulabilirse.
devamını gör...
3.
sanayide çalışmanın okumaya bir tokat atıp yoluna devam edeceği versus.
devamını gör...
4.
ne yazık ki okumanın önemi kalmadı. pek çok kişinin sanayiden yana tercihte bulunacağı kesin. aç yaşanmıyor ağa okumak eyi amme karının doyması daha eyi.
devamını gör...
5.
sanayide çalışmış olsaydım şuanda elimde sağlam bir meslek vardı gerçeğini gösterecek olan başlıktır. sanayide çalışan, hamallık yapmaya çalışan ve okuldan uzak kalmaya çalışan tanıdıklarımın şuanda sağlam işleri var. ben okulumu okudum, okudum işte. ne iş ne başka bir şey. sanayide çalışmak isteyen dostlarımın şuanda ustalık derecesine yakın tecrübesi var ve haftalık olarak ciddi miktarda para kazanıyorlar. kendi sap, saman işlerini yapmaya çalışan dostlarım, onlar okula gelmek yerine saman balyası taşımaya giderlerdi. şu anda saman ve sap satış işlerini yapıyorlar, biçer sahibi oldular ve tarlalara biçer kiralıyorlar. daha pek çok şey de dahil. ah ne desem, okuduğum yıllara yazık etmişim. iş hayatına erken atılmayarak hayatımın en büyük hatasını yapmışım da, iş işten geçtikten sonra anlasam ne anlamasam ne.
devamını gör...
6.
ortaokul zamanında sınıfın en tembel kişisi okumadı babası tarafından bir kaportacı yanına verildi aradan geçen 23 yıl sonunda adamın 3 evi 1 adet kocaman işyeri bodrumda yazlığı ve son model bir adet volvo arabası var biz okuduk neyimiz var.
versusun galibi sanayi
versusun galibi sanayi
devamını gör...
7.
ne okuduğunla ve sanayi deki konumunla alakalı durumdur. herkes mezun olur ama herkes usta olamaz.
devamını gör...
8.
tabiki sanayide çalışmak. en azından 15, 16 yaşında para kazanmaya başlarsın. en fazla 2-3 seneye usta olursun. bu diğer sektörler için de geçerli. bugün kebapçıda ustalar 1500 tl yevmiye alıyor. kuryeler desen iyi kazanıyor. oku oku nereye kadar bu ülkede? sanki anne baba ömür boyu bakmak zorunda çocuğuna.
devamını gör...