bir sally potter filmidir.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
filmin senaryosunu da yönetmen (gbıkz: sally potter) ve walter donohue birlikte yazmıştır. bu kitap çok büyük bir yazar olan ve bu roman dahil birçok romanında bilinç akışı tekniğini kullanan virginia woolf'un aynı adlı romanından sinemaya uyarlanmıştır.

sinemaya uyarlanmasının mümkün olmadığı iddia edilen bu kitabı yönetmen bence olabilecek en iyi şekilde çekmiştir. filmde tilda swinton, billy zane, quentin crisp, charlotte valandrey ve simon russell beale gibi isimler yer almıştır. film iki dalda oscar adaylığı elde etmiş.

filmde soylu bir aileden gelen lord orlando kraliçe elizabeth'in gözdesi olur. kraliçe ona bir ev bırakır ancak bunun için bir de şartı vardır. orlando asla yaşlanmazsa evin sahibi olacaktır. bundan sonra da yaklaşık dört yüzyıl süren macerası başlar lord orlando'nun.

aşkı, ölümü, siyaseti tanıyan lady orlando bir süre sonra elçi olarak doğuya gönderilir. burda geçirdiği uzun zamanın ardından memleketine dönen lady orlando bir kez daha aşık olur.

lord orlando'nun ve lady orlando'nun dünya üzerinde akıp giden hikayesi nefis bir film ile anlatılmış. tilda swinton ise her zamanki gibi.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"orlando (film)" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim