batılı bilim insanlarının cevabını islam olarak verdiği sorudur:

devamını gör...
başlığı açan yazarın videoyu izlemediğini düşündüren başlık.
öncelikle böyle videoları izlerken gösterdikleri kaynaklara bakarım ki kaynak olarak bu article gösterilmiş buradan bu articleın konuyla uzaktan yakından alakası yok. sonra bu konuda bir article var mı diye baktım ve şunu buldum buradan burada da arap ülkerinde neden düşük olduğuna dair bir araştırma yapılmış. sonra acaba datalar nereden geliyor dedim. dataların hepsi who aracılığıyla toplanmış. (bkz: dünya sağlık örgütü) sonra ben dünya sağlık örgütünün sitesine girdim bu datalar nasıl toplanmış, nasıl değerlendirilmiş diye buradan ülkeleri belli bölgelere ayırarak sağlık sistemlerini ve kanserli insanların oranını yazmışlar. şimdi zurnanın zırt dediği yere gelmeye hazır mısınız :) şimdi buradan ülkelerin sağlık sistemlerinin kanserli hastalara müdahale edebilme oranlarını değerlendirmiş, sağlık sisteminin ulaşılabilir olup olmadığı da değerlendirilmiş yani demişler ki biz bu oranda diyoruz ama başka etkenler de var belki bu insanlar sağlık sistemine ulaşamıyordur. buraya methodogyi anlamanız için genel çerçevelerini bırakıyorum buradan

şimdi ben işsizlikte çığır açtığım için bizi kıskanmaktan ölen avrupa ile yukarıdaki videoda ismi geçen ülkelerin olduğu doğu akdeniz ülkeleri kıyaslamasını yapacağım bakalım gerçekten bu video haklı mı ve cevap islam mı? öncelikle buradan ülkelerin hangi regionlara ait olduğunu görebilirsiniz ki who türkiye'yi avrupa bölgesine koyuyor. buradan

1- availability of population base cancer registry (nüfusa dayalı kanser kayıtlarının mevcudiyeti oranı): avrupa'da bu oran %60 of countries. doğu akdeniz ülkelerinde ise %29.
2- quality of mortality registration: bu oran avrupa'da %60 of countries, doğu akdeniz ülkelerinde %0.
3- early detection programme: avrupa %26 of countries, doğu akdeniz %10 of countries
4- # of treatment services (surgery, radiotherapy, chemotherapy) avrupa %94 of countries, doğu akdeniz %71 of countries
5- sonra özellikle pelvik kanseri datası çok ilgimi çekti
cervical cancer screening: avrupa %89 of countries, doğu avrupa %48 of countries (bunu özellikle koydum çünkü videoda kanserin düşük olmasının nedeninin ortadoğudaki kadınların daha az sigara içmesi olduğunu söylüyor. bu konuda hiçbir kaynak göstermemiş. bu datalara nerden ulaştı bilmiyorum. ama ortadoğuda kanserin daha az olduğunun kanıtı olarak gösterilen dünya sağlık örgütü datası doğu akdeniz ülkelerinde kadınların kanser olup olmamasının çok da umursanmadığını gösteriyor. haliyle kadınların kanserli hasta kayıtlarında varlığı soru işareti olarak kalıyor)

şimdi böyle 10 dklık clickbate bir youtube videosu izleyerek sebebi islam demek kolay. halbuki araştırmanın da datası olan yukarıda her yerde paylaştığım datalar durumun hiç de öyle kanser daha düşük kadar basit bir data olmadığını gösteriyor. birçok kültürel etken işin içine giriyor, bahsettiğimiz en düşük kanser oranına sahip ülkeler aynı zamanda en kötü sağlık sistemine sahip ülkeler olabilir mi? insanların kanser olmamasının nedeni kanser olmamaları değil de kanser olsalar bile doktora gidememeleri, sağlık hizmetlerine ulaşamamaları, sağlık hizmetlerinin kalitesinin düşüklüğü nedeniyle kanserin teşhis edilememesi, cinsiyet faktöründen ötürü nüfusun yarısını oluşturan kadınların sağlık hizmetlerinden yararlanamaması olabilir mi?

ayrıca sigara ile ilgili şu linki de bırakmak isterim buradan

buyrun yukarda dataları, çalışmaları ve bu videoya konu olan araştırmayı paylaştım. azıcık araştırma yaparak siz de ne neymiş islam mıymış değil miymiş bulabilirsiniz...
devamını gör...
"acı"nın yani kapsaisin maddesinin kansere karşı çok etkili olduğunu çok duyuyorum, okuyorum. geçenlerde bir videoda kaldırabildiğiniz kadar süs biberi tüketin diyordu doktorun biri. ortadoğu malum; acı ve baharatın başkenti. eğer oranlar doğru ise bu etkili olabilir ama eminim sallama bir istatistiktir. acı mevzuna bakarsak karadenizin onkoloji üssü olması gerekir, güneydoğu anadolunun da sıfır çekmesi gerekir.
devamını gör...
1: çoğu ortadoğu ülkelerinde ayrıntılı tıbbi ölüm nedeni teşhisi olanağı olmadıüı için
2: yüksek doğum oranıyla zaten zayıf olanlar çoktan öldüğü ve sadece en dayanıklı olanlar hayatta olduğu için.
devamını gör...
insanların doğal ölümüne izin verilmediği için . çoğu savaştan , kan davasından, tarikat eliyle , yetersiz beslenme gibi durumlardan öldüğü için kansere vakit kalmıyor efendim .
devamını gör...
benim fikrime göre *; pek kans'mıyorlar ondandır. işleri havaleli yukarıya doğru.

dr. berg şöyle açıklamış; ortadoğu'da kanser oranı neden düşük?

- oruç
- baharat
- düşük sigara tüketimi (kadın oranı az olduğundan ortalama düşüyor)
- düşük alkol tüketimi
devamını gör...
kanser hakkındaki istatistikleri ve bilimsel yayınları ayrıntılı olarak incelemedim, üşendim açıkçası. daha ilginç olduğunu düşündüğüm bir konuya kısaca değineceğim. müslümanlarda ve yahudilerde “kalıtsal hastalıklar” çok fazladır. akraba evliliği bu durumun önemli nedenlerinden biridir.
yahudiler hakkında: evrimagaci.org/askenaz-yahu...
devamını gör...
insanların direkt kendisinin kanser olmasından dolayı.
devamını gör...
kanka kanser için test yapmazsan kanser de olmaz.
devamını gör...
hastalığa gerek kalmadan birbirmizin içinden geçtiğimiz için
devamını gör...
sorunsal denince sanki "biz kanserden ölmüyoruz siz ölün ipneler" gibi durmuş. olsun, iyi olmuş.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"ortadoğu neden en düşük kanser oranına sahip sorunsalı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim