güneydoğu avustralya'ya özgü, küçük ötücü bir kuştur.

ingilizce adı pink robin'dir. göğsünden itibaren çok hoş pembe renkli tüylere sahip olduğu için bu ismi almıştır. bilimsel adı petroica rodinogaster'dır. inanılmaz bir güzelliğe sahiptir. doğaya tekrar tekrar aşık eder insanı. yakın plan çekildiği için her ne kadar iri bir kuş zannedilse de aslında küçücüktür. ılıman ormanlarda yaşayan bu olağanüstü güzellik, ülkemizde ve avrupa'da yaşayan turuncu renklere sahip nar bülbülü (kızılgerdan) ile uzaktan akrabadır. soyu tükenme tehdidi altındadır, ancak henüz kırmızı alarm düzeyinde değildir. bu sınıfın birçok farklı renklere sahip türleri bulunmaktadır. her biri insanı büyüleyecek kadar güzeldir. pembe göbüşlü bu sevimli bebekler örümcek, tırtıl, karınca, yaban arısı ve sinek gibi hayvanları yiyerek beslenirler. sesleri de çok güzeldir. umarım sonsuza kadar bizimle kalırsınız. dünyayı güzelliğinizden mahrum bırakmayın.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"pembe ardıç kuşu" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim