porçay adıyla bilinen ömer aslan'ın ot içmeyi güzelleyen rapçileri ti'ye almak için çektiği parodi klip yüzünden 4 yıl 2 ay hapis cezası almasıdır.
konuyla ilgili porçay tweeti
bahse konu klip

devamını gör...
şaşırmadığım olaydır. bu abi kim tanımıyorum alakam yok. ama bir sürü ceza almayı hak eden insanlar varken böyle saçma şeylere takılmaları gerçekten çok komik geliyor artık.
düşünsenize parodi iş yapıyorsunuz ve ceza alıyorsunuz.
devamını gör...
(bkz: hakimlerdeki 4 yıl 2 ay takıntısı)
devamını gör...
yorumumu yapmadan önce kesin bir açıklama olmadığı için şahısın konuyla ilgili videosunu bekleyeceğim olay.
devamını gör...
efe aydalın uyuşturucu ile mücadele için çektiği, “kırmızı hap 2” videosuna, hakkında uyuşturucuya özendirmekten dava açılmıştı. bazı şeyleri anlamak ve kavrayabilmek için biraz üzerine düşünmek gerekiyor gerçekten.
devamını gör...
(bkz: pucca)
devamını gör...
kimisi düşüncesinden kimisi sözlerinden kimisi yaptiklarindan kimisi üyeliğinden vs herkes türkiye cumhuriyetinde herhangi bir sebepten hapishaneye düşecek hissi yaratan başlık.
devamını gör...
adalet sistemi nasıl işliyor hayret ediyorum. yani hiç araştırmadan etmeden insanların hayatını kaydırıyorlar, hapse tıkıyorlar. arkadaş bu kadar kolay mı bu işler ya? "ot demiş, uyuşturucu demiş, at içeri context fark etmez." böyle bir yargı sistemi olabilir mi?
devamını gör...
iyi olmuş, böyle gerizekalı youtuberlerın çoluk çocuğun zihninde yarattıkları tahribatın büyüklüğünü 10-15 sene sonra göreceğiz.
mal gibi bir neslin yetişmesine sebep oldu bu tımarını sevdiklerim.
(bkz: o.çocuğu)
devamını gör...
rahmetli levent kırca'nın programını kapatan sistemden ne beklenirdi ki?
devamını gör...
üstteki yazar, cocukları zehirliyor demiş. evet, belki ama bu zehirlemeyi aile kontrol edemiyor ise devlet karışamaz neden mi? yarın senin kendi haklı düşüncenede zehir derler ve içeriye atarlar hakkını bile arayamazsın. kimsenin zorla izletmediği şahısada, kafana göre karışamazsın o zaman özgürlük dediğin şey ancak sözde kalır.
devamını gör...
internet böyle bir yer üzgünüm ebeveynler ama o uyuşturucuya özendirmiş diyebilirsiniz şöyle açıklayayım şu devirde porçay izleyip parodi olduğunu bilmeyen çocuk yoktur olsa bile o özendirme olayı o kadar kolay değil arkadaş çocuğun eğtimini vermezsen omurgasız gibi gördüğü her şeye özenir kimseyi suçlayamazsın ilgisizliğin için. kaldı ki porçay işin görünen yüzü çocuklarınızın ne çöplüklere erişebildiğini görseniz kafayı yersiniz. sussun diye önüne telefon attığınız karşınıza alıp konuşamadığınız derdini dinleyip destek olamadığınız çocuklarınızın örneğide önüne attığınız telefonda ki kişiler olur. sen telefonu eline 3 yaşında verdiğin çocuğa büyüdüğünde neden telefondan başını kaldırmıyorsun ,gel yanımızda otur, beynin aktı ekrana bakmaktan diyemezsin alıştırmasaydın öyle. artık onun en yakın arkadaşı o telefon ve içinde yararlı zararlı ne varsa. üzgünüm çok geç kaldın.
devamını gör...
bence bu şarkısı için ödüllendirilmesi gereken youtuber haha çok komik bu yahu... üstüne bir de ceza vermişler.
devamını gör...
porçay'ın mizahını çok seviyorum. bence mizahın cezası olmamalı. o videoyu izledim ve bariz bir şekilde dalga geçiliyor.

tanım: haksız karardır.
devamını gör...
“benim bunları karşılayabilecek ne param, nede psikolojim var.”
devamını gör...
millet ot'u yasallaştırıyor kek, pasta filan yapıp katma değeri yüksek ürün satıyorlar. sadece bu atılımıyla türkiye'nin yıllık turiz mgelirinden fazla doviz kazanıyorlar.
kenevir lifinden inşaat malzemesi üretiyorlar.
biz daha adı geçtiğinde tiken tiken oluyoruz.
ya bi dene beğenmezsen almazsın. sanki zorla gırtlağından sokuyorlar.

kumarhaneleri neden kapattılar? çünkü türkler para yönetmeyi bilmeyen bir toplum. çocuk gibiler, ne versen önce ağzına sokuyor. sonra denem yanılma yoluyla ne işe yaradığını öğrenmeye çalışıyorlar.
kumarhaneler sayesinde ülke bir dönem çok zenginleşmişti. ama o mafyayla uğraşacak devlet yoktu, kapatıldı kumarhaneler.
şimdi dünya'ya kafa tutuyoruz. çok komik ya.
devamını gör...
bir garip başlıktır. biri birini taklit etti diye ceza almış sanırım. içeriğini okumadım ne yalan söyleyeyim.

ancak değinmek istediğim başka bir konu var. porçay, ezhel, aşağıda biri pucca bakınızı vermiş, en son o. çocuğu yazan var. bu kadar geçen isimden ve mevzudan tek bildiğim o. çocuğu. yaşlanmışız sanırım.
devamını gör...
keyfi uygulanan adalet yüzünden yanlış verilmiş karar gibi duran ancak hukuka göre doğru olan karardır, "ben her gün ot çekerim" ifadesi ile saçma sapan bir şarkı yaparsan hukuk bunun ironi olup olmadığına bakmaz ki gerçekten çok kötü ironi, bu sözler için hapis cezası alıp hükmün açıklaması geri bırakılır veya sabıkası yoksa para cezasına çevrilir kararın yanlışmış gibi gözükmesinin tek nedeni büyük satıcıların hiç ceza almaması.

şarkıyı yapan kişinin aslında bu işten yırtacağını bildiğini düşünüyorum eline hazır fırsat geçmişken kullanıyor.

adaleti keyfi uygulanıp üstüne popülizm eklenirse çok tehlikeli bir hal alıyor, en son kadını kurtaracağım diye rambo bıçağı ile birini tam kalbinden bıçaklayanı* serbest bırakılsın diye savunuyorlardı ki hakimin ceza verirken etkilenip alt sınırdan verdiğini düşünüyorum.
devamını gör...
muz cumhuriyeti'nde gayet normal olandır.

ama kendisi fazla kara mizah yapıyordu ...

resmen suyunu çıkarmıştı.

neyse umarım bir şekilde çıkar oradan.
devamını gör...
okuduğum haberde gördüğüm ve tahmin de ettiğim üzere porçay uyuşturucuya özendirme suçundan dolayı cezalandırılmış. bu suçun oluşması için gereken unsurlardan birisi failin uyuşturucuya yönlendirme kastıdır ve eğer bu kast unsuru eksikse suç oluşmaz. yani bu suçun oluşması için porçay'ın o videosunda uyuşturucuya özendirmeye yönelik genel suç işleme kastı ile hareket ettiğini söyleyebilmemiz gerekir. uyuşturucu hakkında parodi video çeken bir kişi nasıl uyuşturucuya özendirme kastı ile hareket etmiş olabilir anlaması gerçekten güç, acaba kastın varlığını nasıl tespit etti hakim.
ayrıca bu videoyu bir parodi olarak kabul etmeyip şarkı olarak kabul ettilerse aynı zamanda bir sanat eseri olarak kabul etmeleri de gerekir. bu durumda da porçay'ı tamamen hayal ürünü olan bu şarkıdan ve şarkı sözlerinden dolayı cezalandırmamız mümkün değildir ki cezalandırılması hali anayasa m.26-27'ye ve aihs m.10'a aykırı olacaktır.
ben bildiklerim dahilinde bu cezayı ne için ve neye dayanarak verdiler anlamadım, umarım üst mahkeme bu kararı bozar.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"porçay'ın ezhel parodisi yüzünden 4 yıl 2 ay hapis cezası alması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim