bir dönem nedeni bilinmez bir şekilde çevremizde çok sık görülen bu durumun artık çok nadiren görülmesi olayıdır. zaten erkeklerde kadınlara nazaran bu durumun daha çok yaşanması bence bir tartışma konusu iken şu an genel olarak yeni nesilde bu sorunun çok daha az yaşanması da ayrıca araştırılması gereken bir konudur...
devamını gör...
dalga geçildiği için olsa gerek, öyle böyle ‘r’harfini söylemeyi öğrenmiş kişidir.

efendim, ben de bu harften oldukça çektim. küçükken karşıma geçip bana zorla ‘merdiven’ kelimesini söyletir; ben de ‘meydiven’ deyince kahkahayla gülerlerdi. işin ilginci ben doğru söylüyorum zannedip, gülmelerine anlam veremiyordum.

sonraki yaşlarımda da merdivenden ‘çeyrek’ kelimesine evrildim ki o kelimede hala zorlanırım. o kelimeyi söylemem de haliyle kahkahalara neden olurdu.

lise yıllarımdaydım sanırım; dedim ki yeter. ben öyle böyle öğreneceğim şu nalet harfi söylemeyi. önce ağzımı dolduracak kadar taşla doldurup, günlerce ayna karşısında çalıştım. sonrasında iki dudağım arasına kürdan koymak suretiyle , harfi yine günlerce tekrar tekrar söylemeye çalıştım.

bu kadar emekten sonra mutlu son oldu tabi. diksiyonum gayet iyi, hala r harfinde zorlanıyorum ve söylemesi beni yoruyor ama söyleyebiliyorum.

özellikle insan ilişkilerinin fazla yoğun olduğu mesleklerde maalesef ‘r’ harfi telaffuzu sorun olabiliyor. karşınızdaki sizin ne dediğinizden çok, nasıl r harfini söyleyemediğinize takılıp, gülüyor. o yüzden zordur efendim; söyleyemeyen olursa da ona nazik davranın. yoksa benim gibi ağzına taş doldurmak zorunda kalır.
devamını gör...
dudaklarım yara olduğu dönemlerde en az bir beyazıt öztürk kadar söyleyemiyorum evet.
ve bu durum ilerleyip yara yayıldıkça emre aydın'a bağlıyor:
kaybettim bugün kendimi,
hükümsüzdür
, diye diye geziyorum.

tanım: konuşma terapisi ve bilhassa, antik çağ dil egzersizlerinin geliştirilmesiyle üstesinden gelindiği için doğruluk payı artmış önermedir.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
biraz düzelttim birazı hâlâ mevcut. buralardayız ölmedik! ölmedik lannn! duygulandım.
devamını gör...
ben seviyorum r harfinin söylenememesini, azalmasınlar.
devamını gör...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"r harfini söyleyemeyen insanların azalması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim