halk dilinde anlatım ile "kod çalışıyor ama biraz dağınık olmuş. hadi bunu güzelce toparlayalım." durumu. yazılım dünyası için bir çeşit cilalama, düzenleme işlemidir.
yeni işlevler oluşturmadan, bozmadan varolan yapıyı daha temiz, anlaşılır ve düzenli bir hale getirmektir.
örneğin;
-aynı işi daha az satırla yapmak *
(kod optimizasyonu)

- fonsikyonlara ve değişkenler daha anlaşılır isimler koymak

-öğretici ve hatırlatıcı yorum satırları

-gereksiz tekrarları ve kullanılmayacak çöp kodları temizlemek

-büyük fonksiyonları bölmek ya da benzer küçük fonksiyonları birleştirmek

-dosya yapısını düzenlemek

gibi şeyleri vardır. benim gibi çok teknik bilmeden vibe coding ilerliyorsanız ve kod satırı 2000 lere geldiyse, kontrolü kaybetmemek adına yapmak şart, hatta tecrübeli olsaydım en başından yapardım. şu an çok ilerlediğimden tek dosya üzerinde çalışıyorum ama esasen main*, data set *, tema gibi bir dosya yapısı olsa daha kolay olurdu.ilk deneyimim baya tecrübe kattı, katmaya devam ediyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim