1948 irlanda doğumlu blues sanatçısı. ülkemizde pek bilinen bir isim değildir. buna rağmen gelmiş geçmiş en iyi blues sanatçıları arasında kafaya oynar. öyle iyidir. aramızdan çok erken ayrılmıştır. cimriliğiyle bilinirmiş.

(bkz: bad penny)
(bkz: a million ways away)
(bkz: i fall apart)
(bkz: philby)
(bkz: tattoo'd lady)

ayrıca konser kayıtları mükemmel ötesidir.
devamını gör...
gitarıyla aşk yaşayan, ekose gömleğiyle ikon haline gelen mükemmel ötesi blues-rock sanatçısı. vokali, söz yazarı ve gitaristi olduğu (bkz: taste) grubu ayrı, singlelları ayrı güzel. konser videoları ise çok ayrı... i'm not awake yet, moonchild, a million miles away, walk on hot coals gibi eşsiz parçaları vardır. akciğer nakli yapılmasına rağmen, muhtemelen doktor hatasından olduğu söyleniyor, kırk yedi yaşında aramızdan ayrıldı. büyük kayıp. annesi monica'nın oynadığı tiyatro şimdi rory gallagher tiyatrosu olarak anılıyor ve pek çok blues sanatçısına ilham olduğunu söylemek yanlış olmazdı.
devamını gör...
en iyi blues gitaristlerinden biri olmasına rağmen pek piyasacılık, şekilcilik yapmadığı için arka planda kalmış müthiş bir müzisyen. tavırları ve stili* bana zaman zaman rahmetli yavuz çetin'i hatırlatıyor. irlanda'daki ilk fender stratocaster'in sahibi olup bu gitarı ölene dek kullanmıştır. gitar bugün dublin'de bir müzede sergileniyor. 2004 yılında fender, rory'nin anısına gitarının bir replikasını üretmiştir, fender custom shop rory gallagher signature stratocaster relic.


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
hakikaten büyük bluesçu. şu aralar günümün 2-3 saatini kendisine ayırıyorum. moonchild ile başlıyorum. sonra ne denk gelirse. ayrım yok.

devamını gör...
ulan bunca yıldır rock dinlerim, kuzen sayesinde hasbel kader öğrendim bir kaç yıl önce.
ayıptır yani.
ki çevremde o kadar müzik dinleyen insan içinde bile çıkmadı adını anmış olan.
bulunmaz bir hint kumaşıdır yani.
devamını gör...
selamlar sana irlandalı signature stratocaster reis.
huu blues noire. hurra(h) (ironiye gel) rory gallagher!

(bkz: easy come easy go)

devamını gör...
blues’un bambaşka halidir. yeteneği karşısında her defasında dağıldığım müthiş müzisyen. (bkz: i fall apart)
devamını gör...
bence başyapıtı a million miles away olan irlandalının solo kariyerinden önce taste adlı bir grupla çok güzel işler çıkarmıştır.

marcus howard tarafından çekilen taste them beats adlı bir belgeselde kendisine ve grubuna genişçe yer verilmiş. belgesel, genel itibarı ile 60'lar avrupası, londra, hamburg kulüplerinde palazlanan blues müziği ve grupları işliyor.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"rory gallagher" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim