hayatı boyunca doğru dürüst şiir okumamış, birkaç şiir kitabı bile satın almamış ve şiir yazmamış birinin, bir anda canı istedi diye oturup şiir kaleme alabileceğini zannetmesi hatası. o işler öyle olmuyor canım. önce oturup okuyacaksın. bol bol üzerine düşünüp karalama yapacaksın. insanlar bu işe ömrünü adıyor. bak hala çok güzel oldu okuyayım mı diyor ya.
devamını gör...
kesinlikle katıldığım önerme. şiir yazmak için okumak olmazsa olmaz. kelime dağarcığını genişletmezsen 100 kelime etrafında döner durursun.
okuyacaksın ufkunu genişleteceksin. ama etki altında kalmamaya da dikkat etmek gerekir.
yoksa nazireler yazarsın sadece.
devamını gör...
mesela ben 5 dakikada yazarım.ama o şiir olmaz. olsa bile yukarıda dendiği gibi 100 kelime etrafında dönen farklı kılıflara sarılmış kelimeler olur.
misal;gözlerin çok güzel/gözlerin bir orman...
devamını gör...
küstah, cahil ve ahmak insan hobisi. aşağılarlar, yargılarlar, kendi bomboş hayatlarına bakmaya cesaret edemezler.
devamını gör...
böyle bir kitle olduğunu öğrendiğim başlık. şiir yazmak ultra zor bir şey bence. o kafiyeyi bulup yazmanın yanında bir de derin anlamlar saklamak muhteşem bir yetenek.
devamını gör...
okumak da yeterli değil. şiir duyguların taşma biçimidir. bazı insanlar bunu resimle bazıları müzikle vs. açığa çıkarır. sessiz çığlıkların duyulmasıdır yazmak. sırf kafiyeli olsun, ölçülü olsun, değişik kelimeler kullanayım diye düşünülüp yazılan şeyler de şiirin kendisi değildir, şiire benzeyen şeyler olabilir ancak. belki de doğuştan gelen bir yetenektir, zorlamamak lazım. çünkü bazen yazmak istenmese de bir şekilde yazarken bulur insan kendini. doğal bir durumdur.
devamını gör...
şiir ahenk ister. bir ezgi gibi akıp gitmek ister. o ahengi yakalayamıyorsan o şiir olmaz. güzel bir sunum ister şiir.
devamını gör...
değildir efendim. arkadaşıma doğum gününde akrostiş şiir yazayım dedim. kelimeler arasında saatlerimi kaybettim.
devamını gör...
kelime dağarcığınız yeterli hacimde ise evet kolaydır. tabii ben modern şiirden bahsediyorum.
devamını gör...
şiirin derinliğini ve katmanlı yapısını kavrayamamaktır. esasen her okuduğunduğunda değişir şiir, bir gün ak anladığını ertesi gün kara anlayabilirsin. bir şiir yazarken bir kelimeye, bir cümleye bin anlam denk gelir. bu sebeple şiir ciddi bir iştir.
devamını gör...
kolay iş değil ancak herkesin yazdığını da şiir olarak kabul edemem, kimse kusura bakmasın.
birbiri ile bağlantısız, yada bağlantısını sadece kendisinin bildiği anlamsız söz öbeğine adam şiir diyor, diyorum ki bu mu lan şiir dürrük.
devamını gör...
her insan şiir yazamaz. her insanın mürekkebinden anlamlı sözler damlayamaz. yaşanmışlıklarınız olmalı. mutlu olduğunuz, ağladığınız, kızdığınız, kırıldığınız anlar. ondan sonra bu duygularınızı iyi ifade edebilmelisiniz, ki sanırım bu yetenek işi oluyor. yani kelimelerle dans etmeniz gerek. bu her babayiğidin harcı değil.
devamını gör...
şiir yazmak ya da herhangi bir şey yazmak kolay bir iş değildir.

çok şiir okuyarak, çok roman okuyarak bu özellik oluşmaz, ortaya çıkar. örneğin müzik dinlemeyi çok seven müzikten anlayan kişinin sesi güzel olmayabilir. ayrıca bir şey yazmak için bir sıkıntınız olmalı, anlatmak istemelisiniz. 'hadi dur ben bir şiir yazayım.' demekle olmaz o iş. konuyla alakalı sıkıntınız, yaranız olması lazım.
devamını gör...
bir şair olarak şiir yazmanın zorluğundan daha çok iyi bir şiir yazmanın zorlugunu biliyorum. janet fitch in beyaz zakkum isimli kitabini okursaniz her durumda şiir yazabilen bir kadının düşünceleri sizi cok etkileyebilir. bu denli duygusal görünen insanlar bazen kaya gibi sert olabiliyor
devamını gör...
şiir yazmak kolay.
önemli olan güzel anlamlı içinde duygu barındıran şiir yazabilmek. bi can yücel şiir i okuyorum düşündüğüm herşey anlamsız geliyor.
devamını gör...
yazdıklarının şiir olduğunu kabul etmek ciddi bir iştir , yazdığı şiir kadar sildikleri de vardır aslında şiir sevmeyenlerin şiir yazanlara karşı heves kırma tavrıdır
devamını gör...
seyr-u'l hayat
gark etti bizi yabana..
ne yedik ne içtik..
zor tutunabildik tozlu sayfalara..
.....
bunu yazabilmek.. yazdığına inanıp şiir bu diyebilmek.. okumasini istemek herkesin.. gönüllere girebilmek..
şair başka ne ister ki?!?!?
devamını gör...
asla değil. bir kelime bir satır için kaç saat düşünüyorum. bazen elbette akıyor kelimeler ancak vermek istediğin bir şey var ise kesinlikle çok dikkat edilmeli. şiir yazmak şakaya gelebilen bir şey değildir. çünkü yaşanılan bir duygudur.
devamını gör...
şiir yazmayı zor bir iş zannetmektir.
devamını gör...
şiir yazmak kolay zaten, zor olan şiiri yaşamak, şiirle yaşamaktır. çünkü şiir kimseyle yaşamayı sevmez...
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"şiir yazmayı kolay bir iş zannetmek" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim