hiç beklenmedik anda geçmişten şak diye önümüze "sen böyle böyle demiştin " sözünü yapıştırmalarına neden olan özellikleri.
devamını gör...
yoo unuturlar yaptiginiz tum iyilikleri unutabilirler.
devamını gör...
kolay kolay değil asla unutmazlar. bebeklik anılarımız bile canlıdır
devamını gör...
ben sizin bildiginiz kadinlardan degilim. en once ben unutuyorum valla, hayat kisa! o an konusacaksin. telefon hafizasi bile doluyor ne diye beynimi yorayim yahu!
devamını gör...
yaptığınız her şeyi mantık düzleminde oturtabildiğiniz bir nokta olduktan sonra önemi bulunmayan durumdur. hatta bundan mütevellit bazılarının sinirden kayışı kopardıkları canlı canlı gözlemlenip keyifle izlenmiştir.
devamını gör...
kimse kolay kolay unutmaz. hele de halledilmeden geçilmiş ve içinde ukde olarak kalmışsa can çıkar yine unutulmaz. bir de otu boku abartıp, büyütüp boyuna servis edenler var ki düşman başına*. bir aş, bi geç, sen de rahatla karşındakini de darlama.
devamını gör...
beynimde bunun için ayrılmış özel bir yer var. tüm bir gün işe yarayacak olayları orada arşivliyorum. mesela biri bişey dedi,hop çıkarıyorum arşivden ‘ama sen de 2 yıl 3 ay 21 gün önce de böyle böyle demiştin, o yüzden de ben böyle dedim’ diyorum.
devamını gör...
bazı durumlarda pisliğin sürekli halının altına süpürülmesi nedeniyle ortaya çıkan durum.

bir sorun yaşarsınız karşı tarafla. konuşmaya, çözmeye çalışırsınız ama nafile! karşı taraf ya konuşmaz ya da "hallederiz", "bakarız" benzeri yuvarlak laflarla o anı geçiştirip atlatır. sorun gerçekte çözülmemiş, sadece ötelenmiştir. aynı sorun yine karşınıza çıkacak demektir bu.

ne olur aynı sorunla tekrar tekrar yüzleşince? "ee sen böyle demiştin ama şimdi böyle yapıyorsun?" denir mesela yahut "bunu bu şekilde yaşamıştık ve çözmek için şöyle konuşmuştuk. şimdi bu ne perhiz bu ne turşu?" diye sorarsınız ve bunun adı "kadın sürekli geçmişi yüzüne vuruyor" olur. oysa mevzu kaçak güreşmekten kaynaklı zorunlu yüzleşmelerle ilgili.

ha kapanmış olması gereken konuyu kapatmayan, ısıtıp ısıtıp öne süren hiç mi yok? var ama herkes aynı değil.

bu arada, hafızam iyidir. hiç sevmem enayi veya aptal yerine konmayı. çat diye söylerim yapanın yüzüne. beğenmeyen oğluna almasın. *
devamını gör...
bir kadında ne kadar çok iz bıraktıysan o kadar zor unutulursun.
devamını gör...
konu ayrilik ise seni oyle bir unuturlar ki, yabancidan daha yabanci olurlar
devamını gör...
bazı erkeklerin arzusu.

onlara güneşimden gelsin: ayrılmak ne kadar zor, unutulmak çok acı
devamını gör...
hem de hiçbir şeyi.
devamını gör...
(bkz: iyilikleri hariç de lan)
devamını gör...
(bkz: kara kaplı defter)

*
devamını gör...
alakası yoktur.
dipnot: hayat boşluk kabul etmez.
daha göz önünde oldukları için ünlüler alemine bakınca göreceksiniz.
devamını gör...
zor zor unuturlar. zorla değil mi?
devamını gör...
sanki kadınlarin beyninde geçmişte söylenen sözleri saklayan bir bölüm var. kelimesi kelimesine ve ne zaman söylendiği kesinlikle şaşmayan ..
devamını gör...
asla unutmazlar! iyiyi gün yüzüne çıkarmazlar kötüyü .oklu bapuç gibi adamın ağzınıza vururlar. anatomilerine ters herhalde.
devamını gör...
öğrenme psikolojisi aldım. o dönemde okuduklarım ve genel merakım sayesinde öğrenme sürecine ve hafızanın çalışma sürecine biraz aşinayım.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


buradan gidersek , kadınlar hisseden varlıklar. erkekler mantık yürüten varlıklar. kadınlar bir silah sesinin g3 mü ak47 mi olduğu detayına takılmaz çünkü onlar için düşmanın kullandığı tüfeğin sesi onların hayatta kalmasında evrimsel bir unsur değildir ama bir bebeğin yüzü sesi duruşu kokusu vs yani ne hissettiği evrimsel olarak önemlidir.

bu nedenle erkekler söylenen cümleye kelimelere bakarken kadınlar söylenme şekline ve söylenirken eşlik eden duyguya bakıyorlar.

hatırlama dediğimiz şey de beynin duygu ile kodlaması. bu nedenle kadınların hafızası daha güçlü.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"kadınların kolay kolay unutmaması" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim