#blu tv dizisi
aksiyon / suç
5 / 10
puan ver

öne çıkanlar | diğer yorumlar

sıfır bir gibi bir başarı yakalamışsın sayın senarist sayın kadri beran taşkın. her şeyi ile sıfırdan yaratmışsınız ve ülke çapında gündem olmuş en büyük şirketlere oyuncular transfer etmişsiniz.

e be şimdi oldu mu hikayenin aynısını yapmak. ben sıfır biri de izledim, bunu da izliyorum. yarın bir seri daha yapsanız yine izleyeceğim. çünkü ben sokağın tarafındayım ama be güzel kardeşim neden geriye gitmişsiniz yahu?

kamera çekimleri üstüne konulmuş bir yana daha amatör olmuş, oyunculuklar desen yeni yüzler tamam ama eskilere neden rötuş yapmazsınız ki?
yine aynı hikaye ve yine patır patır öldürüyorsunuz.
biz aynı şeyi izleriz sorun değil ama siz ayrı olarak yer etmezsiniz.

biraz derinlik olsa karakterlerde, yavaş görüntüler, hikayeler derinlesse fena olmaz mı?

beğenerek izlemiyorum ama izlemeye devam edeceğim.

bak mesela saygı başlarda kötüydü ama hikaye naziye bağlandı insan 'oha' diyor. iyi anlamda oha yani.
şaşırtıcı, ilginç, değişik bir kurgu.

adanadan suriyeye geçin demiyorum. daha sokaktan şeyler olsun. sıfır bir hikayesinde verdiğinizi birdaha vermeyin.
gerçi kurgu bitmiştir zaten.
benimkisi gece sayıklamaları işte.
devamını gör...
sıfır bir neden güzeldi. sokağı yansıttığı için değil çukur da sokak dizisi çekiyor. buradaki mevzu klasik tv klişelerinin ötesinde gerçekçi ve farklı bir iş yapmasıydı.

bunu kolektif olarak yaptılar. sonra blutv, sonra kavga ve ayrılıklar. sonra çıkan işlere bak. iğrenç ötesi. televizyona çekmeyiz diye o kadar tantana yaptınız televizyondan daha kötü kalite.

neresi kötü? aynı çatışmalar, aynı diyaloglar, aynı hikaye akışı. tutan fikir üzerinden senaryo yazıyolar. her bölümde süslünün klasik diyalogları güzel diye her bölüme yapıştır maksat dakika dolsun.

maddi gücü aldın, dijitaldesin, özgün içerik yap be. bi de sokağın hikayesi bitmez diyorsun, şu hikayenin neresinde ne buluyorsunuz. kurtlar vadisi gibi adam ölümleri, 2 ıq polisler, rezalet çatışma sahneleri.

oscarlık senaryo kurgu değil, yine farklı özgün iş yapın atla deve değil dediğim.
devamını gör...
beni aşırı saran dizidir. sokakta gördüğümüz o taş kafalı dızzo tayfanin ne kadar s.kko bir hayatı olduğunu çok iyi yansıtmış.

ama birbirlerine gahpe, top gibi hakaret etmeleri aşırı komik. kullanıyorum arkadaşlarla konuşurken de.
devamını gör...

3. sezon

sürekli çatışma var ve sürekli birileri ölüyor, aşırı hızlı dizi. biraz yavaşlaması lazım. süslü'nün ölmesi o kadar saçma oldu ki. diziye renk ve mizah katan tek isimdi.

mezar yapıyorsunuz 10 tl ye bi tahta dikin bari başına bu kadar amatörlük olmaz.

diyaloglar az, senaryo o kadar klişe ki. dizi iki grubun birbirini öldürmesinden öteye gitmiyor ve parça parça. ilk iki sezonda en azından murat üzerinden bir karakterin gelişimi vardı. burada ise sürekli çatışma var.
devamını gör...
aksiyon sahneleri leş. senaryo totalde şu an uçurum kenarında. diziyi atmosferi için seyrediyorum.

mülteci güzellemesi çöp, ölüm sahneleri ve yaslar çöp.

madem suriyelilere karşı bir birlik olacak -öyle gözüküyor- neden ergün süslü gibi elemanları harcadınız. muratın ekibi tamamen çıkarılıp cemallerle uzaktan bir ittifak kurulmalıydı. beyaz tombik beni diziden çıkarın diye bağırıyor.
devamını gör...
sıfır birin birkaç gömlek üstü olmuş adamlar düzgün silah tutmayı felan öğrenmişler onunda en büyük mimarı börüde barbaros (bkz: ahmet pınar)dır
edit: kadri beran taşkın (yönetmen) ve esat barun (müzikleri yapan adam) yol almış diyorlar inşallah bir şey kaybetmez.
devamını gör...
4. sezon ilk iki bölümüyle yayınlandı kadri beran taşkın ayrılmış yokluğu pek belli olmuyor ama çatışma sahneleri bir tık kötü.

ilk bölümde cezaevine gidiş yolunu anlattı adana ekibinden bir tek rıdvan kaldı belki onu da ilerleyen bölümlerde yiyebilirler. dışarıda demir ve ekibinin içeride onur anafor ve burağın savaşını izleyeceğiz içeride büyük ihtimal cemalle yusuf mecbur dost olacak bir şekilde 4. sezon 5. sezon başı cezaevinden bir şekilde tüyecekler malik amcayı yiyecekler ardından yolun sonunda mersine dönecekler oradada yusufun dediği gibi kim kimi yerse öldürecek.
devamını gör...
bu diziyi sırf sokak atmosferi için seyrediyordum. suriye ve hapishane ile ne kadar içi boş olduğunu gösterdi. 1-2 oyunculuk dışında izlenecek hiçbir şey yok hapishane bile bana aşırı dandik ve komik geliyor.
devamını gör...
s4e4 yayında bundan sonrası spoiler!

sami hacının öldürdüğü adamlarının cesedi sayesinde mektubu dışarı gönderdi ve bm heyeti cezaevine gönderdi cezaevindeki şartlar az da olsa iyileşti cemal hücreden çıkarıldı ve uzun süte sonra onurla yemekte karşılaştı. azad canlı bomba olan oğlunu öldürdü ve saminin aslında hakimi olduğu ortaya çıktı büyük ihtimal ilerde müdür onuru sen biliyordun diyerek işkenceye alacak almazsa bile onur firar etmek için hacının yanına yanaşabilir bundan sonra onurun emeli samiyi öldürüp dışarıda malik amcayı öldürmek için yola koyulacak. faysal'ın oğluda babasının ölümüne amcasının neden olduğunu anladı maliki öldürmek isterken kendi ölecek ya da onura mecburen bilgi sağlayacak
devamını gör...
s4e8 cuma günü yayında

fragmanda hapiste isyan çıktığını görüyoruz ama demir ve ekibi ise hapishanenin yerini öğrenmiş baskına gidiyor bu bölüm ise hakimi ve hacının savaşı son buluyor.. sonraki sezon ise istanbulda geçicekmiş

ama benim asıl anlamadığım demir gibi bir boş karakterin neden duruyor olması adam ilk geldiğinde bütün cezaevlerinde yattığı söylenmesi ve psikopat olduğu söylenmesi ama onurun genci durumunda kalması çok acayip şu devirde demirin yaptığını kardeş kardeşe yapmaz kardeşi olarak gördüğü bozoyu öldüren adamlarla barış yapması acayip tutarsız. demirden gökhan abi gibi bir karakter yaratabilirdiler ve 4. sezon onur vs demir izleyebilirdik daha akıcı bir sezon olurdu.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sokağın çocukları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim