bazı felsefe tarihi yazıncılarına göre sokrates hiç var olmamıştır. zira sadece platon’un eserlerinden öğrendiğimiz sokrates, aslında platon’nun diyalog kurgularından bir karakter olmasından ibarettir.
devamını gör...
böyle bir ihtimali değerlendiriyorlar doğrudur. lakin hiç var olmamış diyemeyiz bence felsefe açısından. çünkü ne olursa olsun sokratesten öncesi ve sokratesten sonrası diye bir ayrım da var.
devamını gör...
sokrates döneminde yaşamış diğer kimselerin sokrates hakkında verdiği bilgiler ve onun adına yazılmış olan "bulutlar" tiyatrosu ile güç kaybeden ihtimal.
devamını gör...
pek de önemli olmayan hadisedir.

fikirler ilelebet olmasa da onun şahsında aktarılanlar ilelebettir.
devamını gör...
ne fark eder?şimdi bile yaşıyor.
devamını gör...
sokrates'in peygamber olma ihtimaliyle kapışır
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel karikatürist musa kart'ın dünyasından. yeri de burasıymış.

hayatı sorgulayan herkes için sokrates vardır.
devamını gör...
bence sıfır. neden diye sorarsanız o kadar fikir ve düşünce kim tarafından ortaya atıldı o zaman. ha eğer sokrates bir takma adsa o zaman diyeceğim bir şey yoktur.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sokrates’in hiç var olmamış olma ihtimali" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim