norveçli besteci edvard grieg'in, heinrich ibsen'in aynı adlı uzun şiir- oyununu bestelediği senfonik şiirin aslında süit, peer gynt suiti, dördüncü ve son bölümü.
şarkıyı, oyunun kahramanı per gynt'in nişanlısı solveig söyler. per gynt dünyayı gezme arzusunda olan bir gezgindir. bir gün yola çıkar. çok uzun bir yolculuktur bu. geri döndüğünde artık saçları beyazlamış, beli bükülmüş bir ihtiyardır. nişanlısı solveig de bu sürede hep onu beklemiştir ve o da artık yaşlı bir kadındır.
devamını gör...
at martin’i bre finder
kıskananlar inlesin

devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"solveig'in şarkısı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim