bu moda nasıl ve nereden başladı bilmiyorum ama artık görmekten gına geldi doğrusu. sırf sözde; bir şeylere dikkat çekebilmek adına, gidip şişmanlığı ve obezliği utanmadan savunabilen insanlar türedi. mesela kilolu birinin ınstagram gönderisinin altına mutlak bir samimiyetsizlikle "çık gizilsin aşkım yhaa, bibiğimmmm cinimm" yazmıyorlar mı...

netflix ve giyim sektörü de bunların aklına uyuyor niyeyse. örneğin en son, netflix'te yeni çıkacak winx dizisine de yaptılar bunu. karakterler birini kilolu yapmışlar. evet, sözde pozitivizm için yine. ha ha bravo gerçekten! şuan çok şey değiştirdiniz(!) bir de h&m'in koyduğu kilolu mankenler vardı hatırladığım.

"body shaming"e karşı durma adına yapılıyor tüm bunlar. şimdi bakın, tabii ki ben de desteklemiyorum kimsenin kilosuyla dalga geçmeyi. ama estetik kısmını bir kenara bırakalım, sağlıklı da değil yani bunu inlar edemezsin ki. ben kiloluyum ve mutluyum deyip bunu normalleştirmeyi kabul etmiyorum arkadaş. öyle bir şey yok, gidip kilo vereceksin azcık kendini zorlayıp. olay bundan ibaret. ha bu arada isteyen de beni linçleyebilir beni bunun için, hiç umursamıyorum şahsen. zira kendim de kiloluydum bir ara ve tam 95 kiloydum. kesinlikle ne savunulucak ne de beğenilecek bir tarafı var, birinci elden bizzat tecrübeliyim.
devamını gör...
body positivity nasıl mı çevrilsin, işte böyle. ayrıca, body shaming ile ayrı düşünülmesi gerekir çünkü birisi bedeni olumlarken diğeri bedenden nefret ettirir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözde beden pozitivizmi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim