aslında sözlükle de sınırlı değil. ben 2000'lerin başlarından beri forumcuyum ve forumlarda da tanım düzenlenebiliyor.

ben normalde paldır küldür yazıyorum tanımlarımı ve sonra okurken düzenliyorum. düzenlemediğim tanımım düzenlediğimden azdır herhalde.

bir de madalyalık bir tanım giriyorum, ona sonra düzenleyerek eklemeler yapabiliyorum. elbette beğeni/favori atanlara saygısızlık olmasın diye özünü bozmuyorum ama çok genişletebiliyorum kapsamını. mesela dün girdiğim madalyalık tanımım başta 190 kelime falandı. şimdi 1.000'e yakın. :d bir tane de 500 kelimelik falan bir tanımımı 10.000 kelimenin üzerine çıkarmıştım ama bu bir istisna idi. normarlde 1.5 katına falan çıkarırım en fazla. belki 2...

işte bunun kötü etkileri özelden yazışırken ya da twitter/x, bluesky ve yeni favorim olan counter social gibi giri düzenlenmesine izin vermeyen platformlarda oluyor. bir de özel mesajlaşmalarda... sürekli not düşmem gerekiyor, "şöyle diyecektim" diye ama asıl girime değil elbette, ekstra bir giri ile.

aslında bundan kaçınabilirim elbette, yazdıklarımı önce bir dikkatle okuyup sonra göndererek. ama bu tanım düzenleyebilme şeysi beni çok alıştırdı... yani göndereyim nasılsa sonra düzenlerim diyorum. işte buna izin vermeyen platformlarda da bu alışkanlığımın kötü etkisi ortaya çıkıyor. herhalde bu konuda eskisinden daha iyiyim. yani daha az hata yaparak yazabiliyorum, giri düzenlemeye izin verilen platformlara. ama daha da iyi olmalıyım ya. çünkü bu çok önemli bir şey. milyorlar beni izliyor. onlara doğru bilgiler vermeliyim her zaman ve zaten hep çok kritik, önemli meselelere giriyorum beni takip eden trilyorların da bildiği gibi. valla bu tanımımı düzenlemeyeceğim. milyorlu/trilyorlu esprim de kalacak. şimdi ciddiye alanlar falan olur diye espri olduğunu belirteyim gene de. haha.
devamını gör...
keşke biraz alışsaydım. arada biri eski tanımlarımı beğeniyor. bir bakayım diyorum ne yazmışım. aman tanrım, o nasıl hatalar. anlatım bozukluğu var, yazım yanlışı var. lanet olsun böyle editöre. püü.
devamını gör...
beni en çok sinir eden şu lanet olası otomatik düzeltme. örnek olarak itelemek yazıyorum, hop hemen istemek diye düzeltiyor.
ya arkadaşım sen ne karışıyorsun benim kelimelerime yahu?
seni kapatıyorum, bu sefer de yazma hızı 0.5x'e düşünüyor.

anlatım bozukluklarını hiç demiyorum o artık alışkanlık olmuş bende. neden olduğu ile ilgili bir sürü fikir var.

ama istisnasız her 3 tanımımın yanında mutlaka o refresh işareti vardır.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"sözlükte tanım düzenlemeye alışmanın kötü etkileri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim