öte alem teriminin ruhsal terminolojideki karşılığıdır. insanların öldükten sonra gittikleri öte alemde yaşadıkları ilk şok (bkz: teşevvüş) halinden ve sonraki süreçte ruh varlığının rehber varlıklarının gözetiminde bulunduğu süptil * ve hala madde evreninin içinde yer almaya devam eden metapsişik aleme verilen isimdir.

ergün arıkdal (bkz: ergün arıkdal) metapsişik terimler sözlüğünde bu kelime ile ilgili olarak şu şekilde bir tanımlama yapmıştır:


bu terim, doğrudan doğruya latinceden alınmıştır. astronomik anlamının dışında ötealem, öte dünya, ahiret, ruhlar evreni terimlerini ifade eder.



spatyom, bedenden kesin olarak ayrılan ruhun intikal ettiği mekandır. bu mekan, ruhun imajinasyonuna ve serbest düşüncesine göre en uygun formları oluşturacak yapıdadır.



mekanın yoğunluğu, ruhların tekamül * seviyesine göre değişkenlik gösterir. üç boyut maddesine daha yakın olan alanlar daha yoğun, bundan uzaklaşıp farklı bir boyuta yaklaşan alanlar ise, gitgide daha seyreltik bir hal alırlar.



beden terk edildikten sonra spatyoma geçen varlık, bu mekanda, tekamül derecesinin verdiği seyyaliyet * imkanına göre bir seviye işgal eder. madde inceldikçe, seyyalleştikçe potansiyel enerjisi artar. bu prensipten dolayı, spatyomun gitgide seyyalleşen yüksek ortamlarında, bunların derecelerine paralel olarak tekamül etmiş varlıklar bulunurlar. bu durum sonsuz nüanslar içinde ebediyen devam eder.



ruh alemi terimi ile ifade edilen anlam doğru değildir. dünyamız da bir ruh alemidir.



dünyamızın dışında kalan ve ölümden sonra varlıklara kapılarını açan bu alem de, fizik dünyamıza oranla daha yüksek ve ince tertipteki maddelerden oluşmakla birlikte, bir madde alemidir. ve ruh, dünyaya olduğu gibi oraya da ancak maddesel vasıtaları ile intikal eder. spatyom teriminin anlamı, öte alem vs.'den daha geniştir.




ruhçu bakış açısında ruh ve madde birbirine tesirler aracılığı ile temas edebilen olgular olması sebebi ile ölümden sonra spatyomda bulunan perispri * de ruhun kendisinin madde ile temas ederek yarattığı maddesel bir olgu olması sebebi ile terk edilip bir ruhsal plana dahil olunduğunda terk edilebilecek olgudur..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim