uzun zamandır düşünmeme rağmen bir türlü anlayamıyorum suriye politikasını. amacımız başlangıçta şam'a girip esad ailesini devirmekti. böylelikle körfez ülkelerinin doğalgazları ülkemize akacak, çok zengin olacaktık. gelinen noktada ise esad ülkenin çoğuna egemen olmuş, pyd ülke topraklarının çeyreğini ele geçirmiş, dört milyon mülteci ülkemize sığınmış. bu sonuçlar da anlaşılmayacak bir şey yok. belli ki savaşın başındaki amacımıza ulaşamamış yani savaşı kaybetmişiz. asıl anlayamadığım nokta şu anda suriye'de ne için çabaladığımız. örnek vermek gerekirse israil'in de amacı tıpkı bizim gibi esad'ı devirmekti lakin gelişen süreç içerinde bunun mümkün olmadığını anlayınca golan tepelerini ilhak edip iran'ın suriye'de ki varlığıyla mücadele etmeye başladı. türkiye ise suriye'de tam bir çıkmazın içinde. amacımız esad'ı devirmek ise şu anda muhaliflerin böyle bir kapasitesinin olmadığı aşikar. hatta bu durumu kabullenmiş durumdalar. amacımız kürtlerin siyasi hak elde edememesini sağlamak ise, ülkenin neredeyse bütün petrol, doğalgaz ve su kaynaklarına sahip ve aynı zamanda ışid ile giriştikleri mücadele sayesinde bu kadar uluslararası meşruiyet sağlamışlar iken bu da mümkün görünmüyor. esad bile sdg adlı oluşumu terörist olarak görmeyip o toprakların savaş ile değil anlaşma ile alınacağını ima ediyor her konuşmasında. tüm bunlara rağmen hala neden silahlı mücadeleyi sürdürüyoruz?
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"suriye iç savaşında türkiye'nin beklentisi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim