türkiye, paris 2024 olimpiyat oyunları'nı altın madalyasız bitirdi. milli sporcular, 1984 los angeles'tan itibaren ilk defa bir yaz olimpiyatlarını altın madalya kazanamadan tamamladı. konuyla ilgili gözlerin çevrildiği gençlik ve spor bakanı osman aşkın bak ise topu federasyonlara attı.

gençlik ve spor bakanı osman aşkın bak, paris 2024 olimpiyat oyunları'nın ardından alınan sonuçların kendilerine önemli bir mesaj verdiğini belirterek, devletin sağladığı imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlardan hesabının sorulacağını söyledi.

gençlik ve spor bakanı dr. osman aşkın bak, fransa'nın gerçekleştirilen 2024 olimpiyat oyunları'nın ardından olimpiyatları takip eden basın mensuplarıyla paris'te bir araya geldi. olimpiyat oyunları'nın ilk gününden itibaren milli sporcuların yanında olan bakan bak, paris 2024'te mücadele eden tüm sporculara teşekkür etti.

kaynak: www.haberler.com/spor/gencl...
devamını gör...
ülkemiz adına utanılması gereken bir durumdur.

ancak unutmamak lazım biz hiçbir zaman spora önem vermiyoruz. gerek devlet olarak gerek halk olarak.
elbette parasal sebepler bahane edilebilir ancak bu çok ucuz bir bahane olur. spora gereken önemi vermiyoruz.

olimpiyat tarihinde sadece güreş ve halterde iyiyiz. diğer branşlarda başarılı değiliz. bu sene güreş ve halter de olmayınca çok daha alt sıralara geriledik. ancak "eskiden ülkemizde olimpiyatlarda başarılıydı" demek de yanlış olur. yukarıda dediğim gibi bizi kurtaran güreş ve halterdi.

türkiye, tarihinde 22 kez olimpiyatlara katıldı.
- ilk kez 1924'te katıldık
- 1932'de yol masrafları nedeniyle gidemedik
- 1936'da ilk madalyamızı kazandık
- 1976'da hiç madalya kazanamadık
- 1980'de boykot ederek katılmadık.
- toplam 41 altın madalya kazandık.
bunların 29'u güreş, 8'i halter.
yani madalyaların %90'ı halter ve güreş.
- halter ve güreş dışında ilk altın madalyayı 2000'de sydney'de kazandık (judo ile)
- 2020 tokyo'da mete gazoz ve busenaz istisnai şekilde madalya kazandı.
- son 10 olimpiyatta 18 altın madalya kazandık. bunların 8 tanesi sadece 3 kişiden geldi; naim süleymanoğlu, halil mutlu, hamza yerlikaya.

biz hiçbir zaman başarılı değildik. bunu kabullenmek lazım.
geçmişe değil artık geleceğe bakmak lazım.
devamını gör...
bununla ilgili hümmalı bir çalışma yapılıyor* : #3096643

(bkz: az çok demeyelim boş geçmeyelim)
devamını gör...
en azından bir tane alabilseydik güzel olurdu.
devamını gör...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
asrın liderine göre olağanüstü spor adamlarımız, kulüplerimiz varmış.
sağlık ve spor bakanı bir çok dernek ve vakfa 669 milyon lira hibe ettiğini söylüyor.
hangi spor kulüplerine bağışladı tık yok.
arkadaş bir tane dahi altın madalyamız yok.
63. cü sıradayız.
hep diyorum
liyakat
liyakat
liyakat!!!!
devamını gör...
13. uzbekistan 8 2 3 13
21. ıran 3 6 3 12
30. azerbaijan 2 2 3 7
39. algeria 2 0 1 3
39. ındonesia 2 0 1 3
44. south africa 1 3 2 6
52 egypt 1 1 1 3
52 tunisia 1 1 1 3
60 morocco 1 0 1 2
62. pakistan 1 0 0 1
64. türkiye 0 3 5 8
65. mexico 0 3 2 5
66. colombia 0 3 1 4
68. kyrgyzstan 0 2 4 6
71. ındia 0 1 5 6
devamını gör...
özbekistan iran ve azerbaycan en başarılı islam ülkeleri oldu.
türkiye beklenmedik bir başarıya imza attı. aziz yıldırım ve ali koçun spor adamı diye dolaştığı ülkede bu sonuçlar adeta bir mucize bunuda söyleyeyim. yağcı ve yalaka olanın genel başkan olduğu muhalif partinin seçmeni gelip liyakatten bahsetmesin yahu...
ayrıca türkiyenin mukayese edilebileceği iki latin ülkesi meksika ve kolombiya ne yapmış merak ettiğim için onlarıda ekledim. ve başka bazı ülkelerde ekli. ayrıca kimsenin dikkatini çekmeyen bir hususta avrupa birliği ülkelerinin yetiştirdiği hiçbir türk bayan sporcunun olmaması. neden?
devamını gör...
biz bunları hep anlattık. #3109007

aslında, olay bu da değil. bizde spor kültürü yok. o söylediğiniz, küçük dediğiniz ülkeleri araştırsanız, yıllardan beri düzenli olarak olimpiyatlara, yarışmalara katıldıklarını görürsünüz. bu bir süreçtir. yarıştıkça, tecrübe kazanır, tecrübe kazandıkça madalya almaya başlarsınız. biz her alanda olduğu gibi burada da tepeden başlamak istediğimiz için "e o kadar gittik, bi madalya alamadık" diye ağlıyoruz.

spor kültürümüzün olmadığı buradan da belli. olimpiyatlara katılmış olmak bile başarıdır aslında. seni, alanında seçilmiş bir zümreye dahil eder. bu sefer olmadı, bir dahakine daha iyi hazırlanıp madalya alabiliriz demek yerine, o kadar kişi bir madalya alamadılar diye söylenmeyi tercih ediyoruz. eminim ki, bu söylenenlerin içinde on kişinin karşısına çıkıp konuşamayacak insanlar vardır. oralarda yarışmak her babayiğidin harcı değil. oturduğumuz yerden konuşmaya hiç benzemiyor.

ben demiyorum ki, eleştiri yapılmasın. bence de, daha fazla madalya alınmalıydı ve daha iyi hazırlanılmalıydı belki. stres yönetimi daha iyi olmalı, o çok açık ama öncelikle kendimizi dev aynasında görmekten vazgeçmek lazım. biz başarılı bir spor ülkesi değiliz. hatta, spor ülkesi bile değiliz. en çok para akıttığımız yer futbol ve basketbol. orada bile düzenli olarak turnuvalara katılamıyoruz. beklentimizi doğru şekillendirelim ki, hayal kırıklığına uğramayalım sonra.

eyyorlamam bu kadar. sevgiler, capelo.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"tr'nin 2024 paris olimpiyatları'nı altın madalyasız bitirmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim