ülkemizde sıkça rastladığım için bu başlığı açma ihtiyacı duydum. türkiye’deki (bazı)feministlerin haklarını sadece kadınlar üzerinden araması, tartışma ortamı oluşturmadan linç etme girişiminde bulunmaları eşitlik kavramını ortadan kaldırdığını düşünmekteyim.
tanım: feminizm, toplumca kanıksanan erkek düşmanlığı düşüncesinin aksine, cinsiyet eşitsizliğini gündeme getirmek için ön planda tutulan bir akımdır. sadece kadınları değil, erkekleri de yakından ilgilendiren feminizm tanımı, gerçek eşitliği ortaya koymayı amaçlamaktadır.
kaynak
devamını gör...
feminizm ideolojisini, fikrini istismar eden tipler yüzündendir.
twitter platformunda çokça kez karşılaşıyoruz bu tiplerle.

ek: mesela bu tanımı girerken bile birisinin bana ''kadın düşmanı'' lakabı takmasından korktum.
öyle de terörize ettiler sosyal medyayı, maalesef.
devamını gör...
(bkz: maskülizm)

(bkz: anti feminizm)
devamını gör...
feminizm, literatürde cinsiyet eşitliğini savunsa da toplumda pozitif ayrımcılığa neden olan bir şeydir. sanıyorlar ki kadınlar her şeyin üstünde. en iyi kadın olacak. bir tartışmada kadın her zaman haklı olacak. böyle olunca feminizme destek olduğunu düşünüyor çoğu kadın. toplum da bu şekilde davranıyor sadece prim kasmak için. içinden belki sövüyor. samimiyetsizliğin vücut bulmuş haline gelmiştir feminizm. şirkette bir kişi title alacaksa mesela kadınlar üstünden değerlendirme yapılır. böyle olunca feminist olduklarını düşünürler. halbuki yaptıkları liyakata aykırı pozitif ayrımcılıktır. olmaması gerekir. allah; kadın müdürü olanlara, kadın üstü olanlara, hesabını kadına vereceği yerlerde çalışanlara sabır versin. çünkü kadınların kendi bile aslında kadınlardan haz etmeyen yapılar. feminizme nefret değil olan olay. feminizmi başka şeylere evirenlere nefret. hala nefret diyorsanız da nefret ulan!
devamını gör...
diğer pek çok şeye olan nefretin sebebi gibi, feminizm hakkında fikir sahibi olmamak.
bir feminist olarak belirtmeliyim ki ülkemizde kendini feminist olarak tanımlayan bazı akademisyenler bile tam olarak anlayamamıştır bu feminizm akımını.
devamını gör...
(pozitif) ayrımcı değil de eşitlikçi olmak lazım, belki ondandır.
devamını gör...
(bkz: feministlerin alayımıza olan nefreti)
devamını gör...
türkiye'de feminizmin temel sorunu marjinal kürtçü grupların sözcülüğüne soyunmasıdır. bu konuda tepkimi türk kadınının türkçü feminist örgütlenmesini başlatması gerekliliği başlığı altında ayrıntılı bir şekilde irdelemiştim.
devamını gör...
çünkü bence artık çağ dışıdır. gerçek feminizm falan hikaye. her fikir akımında olduğu gibi kendi döneminin gerektirdiği bir akımdı ve bitti gitti. bu çağda hala ideoloji gütmek , geçmişte kalmış fikir akımlarına sempati duymak tamamen aidiyet duygusunu tatmin etmektir başka bir sebebi yoktur. toplumsal olayların çözümü de olamazlar çünkü bu dönemin ürünleri değildir. güncelleme yapılsa bile bir manası yoktur. bunların üstüne bu fikirlerin ateşli savunucuları olması nefreti doğuruyor doğal olarak. genellemelerle savunuyorlar fikirlerini. düşüncelerini böyle savunmak ise acziyet göstergesidir.
devamını gör...
feminizmin de içinde fikir ayrılıkları var. mesela iki feminist türü vardır. birincisi kadının bedeninin sergilenmesini(onlyfans,seks işçiliği gibi) doğru bulmayan,objeleştirdiğini savunan türdür. diğer türse kadının bedeninin kendi bedeni olduğu için istediğini yapabileceğini savunan türdür. yani sizin hoşunuza gitmeyen bir feministin tam tersini düşünen bir feminist de vardır. hangisi daha doğru valla bende bilmiyorum. boşverin kadın bedenini o zaman dans renk!
devamını gör...
feminizmin aşırı uç tavrı ya da söylemleri olarak algılanan şeyler aslında toplumun daha az aşırılıktaki feminist talepleri kabul etmesini sağlar ve onları normalleştirir ve bazı başka şeylerin de gündeme gelmesini imkansız hale getirir. mesela erkeklerden sırf erkek oldukları için alınan bir vergi vardır. düşünün bakalım aklınıza geldi mi? bir ipucu vereyim: bedelli askerlik. mesela kadınların daha fazla doktor olması, mühendis olması ya da yöneci pozisyonlarda olmasından bahsedilir. fakat hiç çöpçülük, inşaat işçiliği, madencilik ve benzerlerindeki erkek egemen hegemonyadan ve buralarda da kadın-erkek eşitliğinin sağlanmasından bahsedilmez.
devamını gör...
etiketleri bir kenara bırakırsak; erkek olmayan, heteroseksüel olmayan ve müslüman olmayan herkese bir nefret söz konusu bu ülkede. bu grupların haklarını savunanlardan nefret etmeleri kadar olağan bir şey olamaz.
devamını gör...
çünku çoğu sığ ve faşist kafa yapısına sahip. daha sade ve kısa şekliyle çoğu gerizekalı.
devamını gör...
birçok görüş gibi türkiye'deki temsili leş. çoğu kafa yapısı olarak faşist ve yobaz. daha eşitlik, adalet gibi temel kavramları bilmiyorlar sadece ablalarının ezberlettikleri sözleri papağan gibi tekrarlıyorlar. kendini geliştirmiş olan, zeki ve mantıklı feministler bile bu çatı altında yer almamak için kendilerine feminist demiyor. ayrıca çoğu feminist grup sol terör örgütlerinin etkisi altında ve bu insanları maşa olarak kullanıyorlar.
devamını gör...
izm'lerden fayda gelmeyeceğini biliyorlardır .
t: başka yerde erkeklere nefret kusup başlık açmak .
devamını gör...
türkiye çoğunluğu müslümanların yaşadığı ülkedir, feministleri ve lgbt yi kimse iplemez çünkü.
devamını gör...
ben feministlerden nefret etmiyordum. sizin tutumunuz, saçmalıklarınız beni sizden nefret ettirdi.
devamını gör...
feministleri hep sempatik ve sevimli bulmuşumdur. benim için geçerli olmayan tespittir.
devamını gör...
feministiliği yanlış anlayıp erkek düşmanlığı yapılması ve feministiliğin lezbiyenlik sanılması. *
devamını gör...
mansplaining'in ruhumuza ve dilimize işlemiş olmasının da yer aldığı sebeplerdir.

öyle işlemiş ki farkında bile değil bunu icra eden birey.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye’de feministlere olan nefretin nedenleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim