herkes bildigi için şanlı adını yazmaya gerek görmediğim şahsiyet. diğerleri özet okur, tommiks okur. demirel de iyi bir okurdu.
devamını gör...
ecevit?
devamını gör...
mustafa kemal atatürk.
devamını gör...
(bkz: recep tayyip erdoğan), adam imam hatip mezunu dünya lideri.
devamını gör...
bence turgut özal. görüşlerini savunmuyorum, o deönem yetişkin olsam partisine oy falan da atmazdım fakat, o kadar hicvedilmesine rağmen yeri gelmiş yerden yere vurulmasına rağmen ağzını açıp kelime etmemiş, dava falan açmamış adam. işte bu entelektüel bir yaklaşım. ne diyor metin akpınar:"espri hapşırık gibidir, geldimi tutamazsın".
devamını gör...
1881 doğumlu olan.
devamını gör...
turgut özal bence.
devamını gör...
erdal inönü olabilir
devamını gör...
kurduğu ülkede günümüzde kendisini savunanların bile motivasyonunu, hayat görüşünü, gayelerini idrak etmeye çalışmadığı kimileri tarafından adı dillerden düşmezken (isteği adından çok düşüncelerinin, ilkelerinin yaşamasıydı) kimileri daha beterini yaparak sayıp söverken bütün hayatını özgürlüğe, devrime adamış o güzel adam. muhtemelen hepimizin yanlış anladığı, şöyle kafayı kaldırıp bir baksa bizim halimizden utanacak olan adam. eğer doğduğum ülke başka olmuş olsaydı bile, bu adamı araştırdığımda yine aynı saygıyı duyardım.
"beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir."
devamını gör...
atatürk dahidir!

entelektüel biraz hafif kalır onu tanımlamak için.
devamını gör...
entelektüel olmak aslında sanıldığı kadar önemli ve büyük bir şey değil. söz konusu kişi devlet başkanı olunca önemli olan zeka, ileri görüşlü olmak ve vizyonunuz oluyor.

şimdi isim vermiyorum ama asker kökenli olan devlet başkanları sivillerin aldığından daha iyi eğitim almıştır diye düşünüyorum.

harp okulu ve akademisinde kurmay subay olmak için, dış görevlerde bulunmak için iyi ingilizce bilmeniz gerekir ve bu da sizi dünyaya açar.
devamını gör...
bülent ecevit
devamını gör...
bir dönem başbakan olmuştu. o sayılıyorsa ahmet davutoğlu. en azından doktorası falan vardı.

problem şu ki entelektüelliğin iyi bir şey olduğunu sanıyorsunuz ama değil. en azından entelektüellik iyi kötü olmada bir kriter değildir.
devamını gör...
bülent ecevit'tir.
amerika'da aldığı eğitim, yabancı dilde kendisini ifade edebilme yeteneği, şiire olan düşkünlüğü, şair yönü, yazıları.
bambaşka bir mevzuydu bülent ecevit.
devamını gör...
deli oğlan
ay o hadise'nindi pardon (bkz: karaoğlan)
devamını gör...
bülent ecevit'tir. sadece şairliği bile bu unvan için yeterlidir. o yüzden başka isim yazmak entelektüel in ne olduğunu bilmemektedir.

atatürk dahidir, entelektüel ile kıyaslanmaz.
devamını gör...
bu anlamda aklıma gelen tek isim ecevit oldu, kalanların mübalağa olduğu kanısındayım.
devamını gör...
mustafa kemal atatürktür tabiki de.
devamını gör...
gözleri yeter dediğim kişi..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkiye'nin tek entelektüel devlet başkanı" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim