ortadoğu kültürleri sosyolojisi ve antropolojisi hakkında pek bir şey bilmeyen birinden duyabileceğiniz bir söz. ortadoğu milletleri özellikle son 100 seneyi aşkındır -belki de tanzimat devrinden beri- birbirlerinden önce osmanlı'nın merkeziyetçi politikalarının teknoloji yetersizliğinden ulaşamaması, sonrasında da kolonileşme, arap milliyetçiliğinin artması, arap yarımadasında artan batı etkisi, islamcılık akımının başarısızlığı sonrası türkçülüğün yükselişe geçmesi, birinci dünya savaşı sonrası sözleşmelerle çizilen yeni sınırlar gibi bir çok etkenden ötürü bu ırklar birbirine benzememekte araplar ve kürtler kendi içlerinde bile coğrafi, siyasi ve sosyolojik farklardan ötürü bambaşka rotalarda ilerlemektedirler. sadece islama veye osmanlı geçmişi gibi azaltmacı /reduksiyonist sebeplere takılmış veya oryantalist/ oksidentalist bakış açılarıyla yapılan yorumlara itimat etmeyiniz lütfen

meraklısına kitaplar:

cleveland, w. l., & bunton, m. (2018). a history of the modern middle east. routledge. (türkçesi yayınlanmıştır ama hangi yayınevinden yayınlandığını bilmiyorum.)

hourani, a. (2013). a history of the arab peoples: updated edition. faber & faber. (bu kitabın da türkçesine ulaşabilirsiniz. yine yayınevi hakkında bilhim yoktur.)
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türkler kürtler ve arapların birbirlerine çok benzemeleri" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim