zaman zaman yunanlılara kızarız bizim baklavamızı falan sahiplendiler diye ama türklerde bence bu konuda az değiller; ortadoğu'nun yemeklerini almış isimlerini değiştirip kendi yemekleri gibi dünyaya pazarlamışlar, sonra gelen turist "istanbul cok guzel, raki cok guzel, sis kebap cok guzel" deyip duruyo oysa 1000 km gitse suriye ve ırak'ta da aynı şeyleri yiyecek ama işte sorarsan yunanlılar bizim tatlarımiza sahip çıkıyor.
devamını gör...
türkiye sanırım kuzey pasifikte.
devamını gör...
kültürel mirasla.. kültür etkileşimini.. kültür araklamasini birbirine karıştırmayalım..
devamını gör...
bu başlığa cevap olarak osmanlı'nın sinirlarina bakılmasını tavsiye ediyorum. boyle büyük bir imparatorluk içinde bu denli fazla ırk varken etkilesim içinde olunmaması zaten düşünülemez bile. bu insanlar birbirlerinden sosyal anlamda etkilenirken tabiki bu tarz kültür alışverişleride olması kaçınılmazdır. azerbaycan'da ırak'ta kırım'da yunanistan'da pişen bir yemek pekâlâ anadolu'da da yapılabilir ve bu yadirganamaz sonuçta tüm bu insanlar ortak bir tarihi paylasmaktadirlar.
devamını gör...
tarih dersleri boş geçmiş arkadaşlar başlık açmasın lütfen.
sanıyor ki yemekler son 50 yıldır var.
devamını gör...
(bkz: başlık açarken çığır açmak)
devamını gör...
bu konuda çok fazla bir şey söylemeye gerek yok, benim mutfakta kötü olmam türk yemeklerini başkalarına kaptıracağımızı göstermez*. mutfağımız özgün ve eşsizdir, taklitlerimizden sakınınız.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...
bu başlıkta türk düşmanlığı gördüm.
devamını gör...
biz onlara dilimizi öğretmişiz onlarda yemeklerini . karşılıklı bir kültürleşme olduğu için çok fazla dert etmeye gerek yok.
devamını gör...
türkiye'de yaşamayan biri için iyi düzeyde türkçe öğrenebilmiş olan yazar beyanı.
(türkiye'de yaşayan biri türk mutfağı konusunda bu düzeyde cahil olamaz, olmamalı)
devamını gör...
sınırı geçtiğin anda değişen bir kültür algısından bahsedemezsin zaten. her toplum büyük dönüşümler geçirdi, hepsi birbirinden bir şeyler aldı. neyin hangi millete ait olduğu hala tartışılan ve kanıt aranan bir konu. bir de şöyle söyleriz; bir şeye ismini kim verdiyse onundur.
devamını gör...
bizans müziği dinlediniz mi hiç. aha bizim türk sanat müziği yani saray müziği nereden geliyor.
ya da arabesk müzik arapça müzikten işte. iran müziği bize ne kadar benziyor.
sen onca yolu gelirken orta asya'dan buralara bir şeyler getirmişsin. ee buralarda da ermeniler yunanlar rumlar araplar farslar süryaniler lazlar herkes vardı. daha öncesinde ta hititlere kadar iş.
e sen de balkanlara gitmişsin. sırp bosna muzigine bak kaval var. ney gibi zurna düdük gibi değişik kavallar. şimdi müzik uzmanı değilim gördüğüm kadarıyla.
yemekten müziğe edebiyata dile kadar herkes birbirini etkilemiş. çok seslilik çeşitlilik çok güzel.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"türklerin ortadoğu mutfağından yemek aşırıp sahiplenmesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim