1.
islami literatürde; belli bir hedefi olan, bir lidere bağlı*, aynı dili konuşma zorunluluğu olmayan, aynı ırktan olma zorunluluğu olmayan, müslüman toplum anlamına gelir.
devamını gör...
2.
bir peygamberin tebliğ ettiği dine inanan veya o dine mensup olan insanların meydana getirdiği topluluklardır.
devamını gör...
3.
tr versiyonunda sürekli döner
devamını gör...
4.
insan türünün evrim sürecinde toplumu homojenleştirme adına başarısız girişimlerinden biridir. bu saptamanın bütün patenti de bana aittir. yemin ediyorum demin tuvalette başlığı görünce geldi aklıma. uydu ama. buradan alın geliştirin işte.
devamını gör...
5.
müslümanlığa bağlı olan;
hz. muhammet’in yolundan giden müslümanların tümü olarak bilinir.
hz. muhammet’in yolundan giden müslümanların tümü olarak bilinir.
devamını gör...
6.
kavramsal olarak ve sözlük anlamı belki evet öyle ve ancak somutta görülen ise, din paravanlı çıkar ve güç kavgalarıyla biribirini boğazlayan ve asla bir amaçla biraraya gelemeyen birbirine düşman 'din kardeşleri'!! üstelik bu, daha peygamberin ölümünün ertesi saatlerinde başlamış ve hala sürmekte. ümmetin birbirini katlettiği kadarını düşmanları yapmamıştır.
devamını gör...
7.
ne yazık ki cahil, görgüsüz, fakirler sürüsüdür. burnu pislikten kurtulmaz ama aklı yıldız falındadır. birileri amerikalılara 60 000.000 dolar basıp üç beş memuru uzay seyahatine gönderince göğsü kabarır. "mersedes, ford, bizimdi şimdi de nasa bizim" diyen kitledir.
devamını gör...
8.
ümmet, islam'da muhammed'in dinini kabul eden ve birbirleri arasında din kardeşliği olan sosyolojik bir terimdir. ümmetçilik, aslında mustafa kemal atatürk'ün medeni bilgiler eserinde dediği gibi ''bütün ulusların üstünde ve araplar dışındaki ulusların ulusal duygularını eriterek büyük bir arap ulusu yaratma''dır. ümmetçilik, cemaat zihniyeti olup diğer arapça dini terimlerle şöyle bağlantısı vardır: jummah(cuma)-jemaat(cemaat)-jeddah(cidde)-ummah(ümmet)
devamını gör...
9.
(bkz: mevali)
devamını gör...