ihtiyaçların ve ilgi alanlarının hayli değişmesi, çalıştığın kadar kazandığın sistemin gösterdiğin kadar kazandığın sisteme evrilmesi, mevcut ekonomik koşulların öğrenmeyi değil para kazanmayı mecbur kılması, hakettiğinden fazlası verildiğinde sesi çıkmayanların ses çıkaranlara rahatlıkla vatan haini damgası vurması, değitimli ve bilgili kişilere sahip çıkmaktansa vasata hitap ettiği için büyük bir kitleye sahip olan kişilerin revaçta tutulması; bunun yanında apartmandan hallice üniversitelerin çıban gibi yayılması, liyakatsizliğin sömürdüğü gençliğin kursaklarında biriken hevesleri, ankara'da dayısı olmadığı için iş bulamayan doktora öğrencisinin hayal kırıklığı sonucu oluşan felakettir.
devamını gör...
mesleki anlamda tartışılır, yalnız kişisel gelişim açısından yanlış savdır. okumanın hiçbir türlüsü boşa yapılmaz, illa ki katkısı vardır kişiye. mesleki açıdan ise ya çok çok iyi üniversitelerin aranan bölümünde okuyacaksınız, ya da bireysel çaba ile dil, sertifaka konusunda yardırıp fark yaratacaksınız.
devamını gör...
ya çok iyi bir üniversitede okuyacaksın ya da okudugun üniversitede çok iyi bir konumda olacaksın ikisinden birini yapabildigin takdirde bir şey ifade edebilir. ha ikisini de yaparsan çok şey ifade edebilir.
devamını gör...
çok değil hiç. evet artık hiç anlam ifade etmiyor dostlarım!
devamını gör...
akpli tanıdığın olmadığı müddet istersen allame ol boşsun. ha akpli bi dayın varsa sahte tez yazdırır, kçını yırtsan gelemeyeceğin mevkiye torpille gelirsin.
devamını gör...
selam verenin üniversiteye girdiği bir ortamda normal.
devamını gör...
sınava tekrar hazırlandığım bu zamanlarda ara ara kendime sorduğum sorun
devamını gör...
yine de öyle demeyin eğer yurt dışına gitmek gibi bir hayaliniz varsa üniversite bunun altın anahtarı. he yok burda yaşarım diyorsanız evet gerek yok gidin dükkan açın.
devamını gör...
ülkede 209 tane üniversite olmasından dolayıdır.
devamını gör...
hiçbir şey olmasa bile kesinlikle bir şeyler oluyor. hayat bir şekilde devam ediyor. önemli olan önünüze koyulan her basamağı atlayıp geçmek
devamını gör...
çünkü her ilde en az 1 adet üniversite var. bu üniversitede yüzlerce bölüm var. bunların bazılarının bir de ikinci öğretimi var. herkes üniversite okumak zorunda değil ama sistem ortaokuldan öğrencileri direkt anadolu, fen lisesi kazanmaya programlıyor. bu liseleri bitirince de mecbur bir üniversite okumak zorunda kalıyorsun. onca sene meslek liselerini nitelikli hale getirelim sanat ve zanaat kısmını geliştirelim ara elemanları nitelikli yapalım dediler ama hala türkiye'de meslek liseli olmak veya bir ön lisans mezunu olmak iyi bir okul kazanamadığınız zaman gidilen yerler oluyor. sonra herkes üniversite mezunu hatta artık çap ve yandal yapanların sayıları da artıyor. yapmayan lisansı bitirip yeniden başka lisans okuyor. hiçbir şey yapmıyorsa kesin ikinci üniversite ile aöf okuyor. bu kadar çoklukta üniversite okumanın pek bir şey anlam ifade etmemesi normal.

nitelikli okul, nitelikli bölüm kazanmak da girdiğin birkaç saatlik sınav ve sınırlı kontenjana dahil olabilirsen anca gerçek olabiliyor. sistem ve kölelerle çark hep aynı dönüyor.
devamını gör...
kimse kusura bakmasın ama günümüzde üniversite artık zorunluluk olmaktan çıkmıştır. barajı geçemeyen tipler bile 2 yıllık geçiş yapabiliyor. ülkede okunacak 3-5 tane üniversite var gerisi lise 4 ün devamı gibi. önemli olan bir meslek öğrenip oradan devam etmektir. çevrenize bakın zengin olan çoğu insanın lise mezunu bile olmadığını göreceksiniz.
devamını gör...
rusya'da bir kızla tanışmıştım. kendisi özel bir üniversitede hukuk okuyordu. ikinci sınıfta bıraktı. sonrasında önce kuaförlük yaptı. sonra dövme yapmaya başladı. en son bir kafede kahve dağıtıyordu. okulu bırakmasının sebebi de, okul bitince hiç bir şey olmayacağını bilmesiydi. evet türkiye'de henüz bazı meslekler için işler bu kadar kötü değil ama olmasına on yirmi yıl kaldı. işte o zaman gelince üniversite okumak kişi için gereksiz görünecek.
devamını gör...
başlığın başına türkiye koyulması gerekiyor. türkiye’de bu durum böyle çünkü. gereksiz.

üniversiteler verimli değiller. çok fazlalar önemini yitiriyorlar.

çok basit bir örnek vereceğim. üniversitelerde kütüphaneler bomboş. çok az kitap bulunuyor.
bazı üniversitelerde 5-10 bin kitap bulunuyor şaka gibi.
türkiye’nin en çok kitap bulunan üniversitesi avrupa’nın yarısı kadar.
bütün bunlar bile her şeyi gösteriyor. üniversiteler özelliğini kaybediyorlar. üniversite açmak için üniversite açılıyor.
devamını gör...
mühendislik mezunuyum. hep özel sektörde dar görüşlü işverenlerle çalıştım. kıymet vermedikleri için başka dallarda çalışarak geçimimi sağladım. şu an kendi branşımla ilgili bir iş yapmıyorum.
devamını gör...
meslek edinmek için değil ancak kendini geliştirmek için fırsat olarak görmek gerek.
devamını gör...
meslek edinmek için bakılırsa katıldığım; fakat sosyal ve entelektüel birikimini geliştirmek, network ağı oluşturma kaygısındaki bireyler için katılmadığım sözde tespittir.
devamını gör...
çünkü piyasa ara eleman ister oldu. ara eleman her şeyden kıymetli şu anda.
örnek: www.memurlar.net/haber/9948...
devamını gör...
çocuğum ilerde sağlık hukuk gibi bölümleri kazanamayacaksa üniversitede okuyacağına yanımda ticareti öğrensin diyerek katıldığım başlık.
şimdi z kuşağının ıyyyy tüüü kaaakaaa diye iteklediği sanayi sitelerinde otomotiv işlerinde hep suriyeli gençler çıraklık veya kalfalık yapıyor. 5-10 seneye hepsi usta olacak.
bugün birazcık elinden iş gelen adamın maaşı aylık 7000 tl. bundan 5-6 sene sonra bunlar hepsi dükkan açacaklar. şimdiden açmaya başladılar.
bizim z kuşağı gençliği de bu adamlara bir ampül değiştirmek için 50-100 birim bayılacaklar. belli bir zaman sonra bizim z kuşağının kardeşleri veya çocukları bu suriyeli patronların yanında işçi olacaklar.
devamını gör...
demeyin öyle. bu ülkeye üniversite mezunu kasiyer, tezgahtar, temizlikçi de lazım..
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"üniversite okumanın artık çok bir anlam ifade etmemesi" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim