mal topluluğu anlamına gelir.

mesela tanıdığınız ve zeka seviyesi düşük 2-3 kişiyi bir arada gördüğünüzde “şimdi vakıf olmuşsunuz” şeklinde hukuki vurguyla t***k geçebilirsiniz.
devamını gör...
vakıflar kurumu, osmanlı düzeninin en önemli kurumlarından oluyordu. mülkiyet, bireyin malı olmaktan çıkıyor, kamu yararına bir amaç olarak kullanılıyordu.
devamını gör...
şahsen kültüri olarak en çok gurur duyduğum mevzulardan bir tanesi. genel olarak osmanlı döneminde* bir kurumun veya bir hizmetin vakfedenin vefatından sonra bile devam edecek şekilde kurumsallaştırılması. örneğin evsizlere yemek dağıtılan bir yerin gerçekten bunun için çalışan bir yer, bir kurum olması gibi.

cumhuriyetin ilanından sonra hali hazırda bozulmuş ve hatta ticarileşmiş vakıflar; şer'iyye ve evkaf vekaleti, yani daha sonradan alacağı ismiyle vakıflar genel müdürlüğü kurumu kurularak denetime tabii tutulmuştur.
devamını gör...
vakıf, bir kişiye ya da guruba ait mal topluluğudur. islam kaynaklarına göre insanlık tarihindeki ilk vakfı, hz. ibrahim kurmuştur.
yani vakıf, özel mülkiyettir.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"vakıf" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim