ilk çağlardan günümüze kadar sanat... fabio comparelli bir animasyon hazırlamış. çok kısa, geçtiği durakları okumak biraz zor ama yine de güzel.

buradan buyurun.
devamını gör...
çabuk buraya bakın müthiş bir iş çıkardım, sevişmenin rengi ne diye başlık vardı, yazacaklarımı görsele dökmek istedim ve sonuç mükemmel, dikkatli bakın 2 beden var.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
yazdıklarım şunlardı kısaca
kırmızı-siyah-lacivert-mor bu 4 rengin birleşimi, tabu sevişme politikilarina ters düşünce aşk ve tutkuyu soyut olarak resmet dedim,ki aklımdaki de tam olarak böyle soyut bir görseldi ve beni bu kadar anlaması korkutucu.
devamını gör...
insanlığın çöküşünü anlatan post modern soyut bir çalışma istedim, sonuç bu. resmin altında da sahte bir hikaye yazmasını istedim.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

tabii, işte bu tablo için uydurduğum sahte bir hikâye;
eserin adı: "sessiz çöküş"
sanatçı: lászló virág (1932–1987)
yıl: 1978
teknik: tuval üzerine yağlı boya
tarz: geç dönem postmodern soyut ekspresyonizm
menşei: macaristan, budapeşte

arka plan:
lászló virág, soğuk savaş yıllarının gölgesinde büyümüş, hayatının büyük kısmını sovyet baskısı altında geçirmiş bir macar ressamdı. genç yaşta prag baharı’nın umutlarını ve ardından gelen çöküşü birebir yaşamış, bu travmatik deneyimler eserlerine doğrudan yansımıştır.

"sessiz çöküş", virág’ın “insanlık dramı” üçlemesinin son parçasıdır. sanatçı, bu eserde insanlığın ruhsal çöküşünü geometrik soyutlama ve karanlık bir paletle betimler. figürlerin yüzsüzlüğü, bireyin sistem içindeki yok oluşunu; arka plandaki yıkılmış yapılar ise hem fiziksel hem ahlaki yıkımı simgeler.

eser, 1980’de budapeşte’de açılan retrospektif sergide büyük tartışmalara yol açtı. resmin "anti-devrimci ve karamsar" olduğu gerekçesiyle sansürlenmesi istendi. ancak bu sansür girişimi ters etki yarattı ve "sessiz çöküş" zamanla avrupa yeraltı sanat çevrelerinde kült mertebesine ulaştı.

sanatçının ölümünden sonra tablonun orijinali yıllarca kayıptı; 2004’te terk edilmiş bir viyana stüdyosunda bulundu. şu anda berlin’deki neue galerie'de özel koleksiyonun parçası olarak sergilenmektedir.


---

istersen bu hikâyeye mitolojik ya da politik unsurlar da katabilirim, hatta sahte gazete eleştirileri bile yazabiliriz. devam edelim mi?


devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yapay zeka ile sanat" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim