yüzyıllar öncesinden yapılmış olup, yüksek rütbeli devlet adamlarının, ordu mensuplarının, yabancı elçilerin, savaş tutsaklarının alıkonulduğu, bunların yanı sıra devlet hazinesi, resmi belgeler, savaş ganimetlerinin de muhafaza edildiği, henüz 18 yaşında olan padişah genç osman'ın cellatlar tarafından boğularak öldürüldüğü, denize bakan konumuyla marmara'nın kilit noktalarından olan ve sonrasında da fatih sultan mehmet tarafından 1453 yılında istanbul'un fethi ile yapıldığı 430 yılında mevcut olan dört kulenin yanına üç osmanlı kulesi daha eklenmesiyle bugünkü ismini almıştır. hakkında efsaneler söylenen ve zindanlarıyla anılan tarihi yapı istanbul'un fatih ilçesinde olup, hayvanat bahçesi, konser ve sergi alanlarında da hizmet vermiştir.
devamını gör...
çocukluğumun, ilk gençlik yıllarımın geçtiği yer yedikule. o yüzden oraları da bilirim. genç osman'ın boğdurulduğu yere de girmiştik.
yaldızlı kapı, kanlı kuyu, kanlı kuyunun dibindeki labirent efsaneleri...
eskiden her 29 ekim fener alayı olurdu oralarda, konserler olurdu.
devamını gör...
istanbul'a gidince görülecek yerlerdendir.
devamını gör...
derinlerinde büyük bir kütüphane olduğunu söyler hüseyin hakkı kahveci...
devamını gör...
ne zaman yedikule zindanı'nın adını duysam aklıma hep genç osman geliyor. üzülüyorum.
devamını gör...
çok fantastik bir isim ya. bir zindana yakışacak en harika şey kule olurdu. üstelik bir değil iki değil yedi kule. üç kule zindanları olsa hiç havalı olmazdı mesela.
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"yedikule zindanları" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim