avrupa ve kuzey afrika'da, yapım tarihleri mö 6.000 ile 9.000 yılları arasında değişen ve psilocybe cinsinden mantarların tasvir edildiği iddia edilen mağara resimleri keşfedilmiştir.
ispanya daki duvar resimi ..... bak
cezayir deki duvar resimi ... bak

bazı mantarların halüsinojen özelliklerinin olduğu yüzyıllardır bilinmektedir. eski orta ve güney amerika medeniyetlerinde bulunan heykeller, mantarların o zamanlar dini törenlerde kullanıldığını göstermektedir. aztekler bu mantarları "teonanacatl - tanrıların eti" şeklinde tarif etmişlerdir. tarihçiler aztek ruhani liderlerinin bu halüsinojenleri kullanarak farklı bir bilinç düzeyine geçtiği, tanrılar ve diğer ruhlarla iletişim kurduklarına inandıklarını belirtmişlerdir.

bazı zehirli mantar türleri:
amanita muscaria
claviceps purpurea
amanita phalloides
amanita virosa
amanita pantherina
inocybe erubescens
gyromitra esculenta
entoloma sinuatum
felç ebişkesi
devamını gör...
magic mushrooms..
devamını gör...
mantar türleri birbirine benzediğinden karıştırma ihtimali yüksek. özellikle sonbahar yağmurları sonrası toplanan mantarlar rastgele toplanıp yenmemeli. mantarları tanımak uzmanlık gerektirir. işin uzmanı olmayınca da zehirli ve yenilebilen mantarlar kolaylıkla karıştırılabilir.
bilinmeyen mantarı yemeye çalışmak da rus ruleti oynamak kadar tehlikeli. iyi kötü rus ruletinde hayatta kalma şansınız yine de var, ama öldürücü mantar zehirlenmelerinde tıp bile çaresiz kalıyor. tüm mantarlar yenilebilir ama bazıları sadece bir kez. çünkü ikincisini yeme şansı olmayacak.
devamını gör...
babaannem tanırdı, bize öğretmedi risk almamak için. sadece kültür mantarı yiyorum yada bilenlerin bulduğunu.
devamını gör...
aynı zamanda çekici renkleriyle insana en yenilesi gelen mantarlardır.
devamını gör...
zehiri mantarlar bünyesinde topraktaki ağır metalleri, sudaki midye gibi toplayan mantarlardır ve binlerce çeşidi bulunabilir. bunun yerine yenebilir türleri öğrenmek daha akıllıca olur.

başlıkta lafı geçtiği için eklemek gerekiyor;
psilosin ve psilosibin içeren psilocybe türü büyülü mantarlar zehirli değildir.
tavsiye edilen, mikrodozlamadan başlayıp 3-5-7 grama kadar gider ama kuru halde yetişkin bir insan on kilo yerse ki midesi almayacaktır, evet zehirler. bu açıdan bakarsak 10lt su da zehirli bir içecektir.
devamını gör...
(bkz: claviceps purpurea)
devamını gör...
bu çok zehirli temo mantarı sakın yaklaşmayın.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
bide bu var ama konuyla alakasız
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

bu başlığa tanım girmek için olabilirsiniz.

zaten üye iseniz giriş yapabilirsiniz.

"zehirli mantarlar" ile benzer başlıklar

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim