klen mist yazar profili

klen mist kapak fotoğrafı
klen mist profil fotoğrafı
rozet
karma: 1706 tanım: 211 başlık: 39 takipçi: 60
hey there i am using whatsapp

son tanımları


instela yazarlarının normal sözlük'e göçü

buradan
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel


kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
sanal mülteciler.
devamını gör...

fakir ülkelerden iyi edebiyatçılar çıkmaması

latin harfleriyle batı kültürüne takılıp kalmak içler acısı, dört yanımızdan kültür fışkırıyor ama tek yönümüz var.
(bkz: kontrapuntal okuma)
devamını gör...

esguli

aşağıdaki mesajı gönderip beni engellemiş yazar.

"esguli
#1934399 no'lu tanım ile ilgili

isveç'in diğer avrupa ülkelerine göre tecavüz istatistiğinin neden yüksek olduğunu anlatırken ahlaki çöküşün neresini güzellemişim anlayamadım? bu okuduğunuzdan tecavüz güzellemesi yaptığımı çıkarabilmeniz için gerizekalı olmanız lazım. ayrıca bu yazının neresinde bir isveçlinin tecavüz suçu işlemesini normal bulduğumu yazdığımı yine anlayamadım. yazıyı ikinci kere okuyun diyeceğim ama anlamayacaksınız, ben size açıklayayım. gelişmişlik düzeyi diye "güzellediğim" isveçli insanlar değil isveçin, ya da anlamazsınız diye şöyle yazayım işveç krallığı'nın tecavüz karşı koyduğu yasaları"

konu şu;
isveç'in tecavüz vakalarında birinci olması
normalsozluk.com/entry/1934399

her şeyi böyle objektif ve pozitif değerlendirebilmen dileğiyle.
devamını gör...

soylu'dan sınıra duvar örülecek açıklaması

(bkz: duvara karşı)
devamını gör...

isveç'in tecavüz vakalarında birinci olması

ahlaki çöküşü medeniyetle ilişkilendirip güzellemeli anlatmayı anlamıyorum.
bunu pakistanlının yapmasından daha aşağıdır isveçlinin yapması.
devamını gör...

normal sözlük yazarlarının karalama defteri

geçen gün rüyamda sözlüğün ismi değişmişti ama unuttum. kısa bir mutluluk yaşattı, bakayım dedim aynı.
devamını gör...

sözlüğün yeni ismini beğendiniz mi anketi

anket çalışmıyor, isim başarısız ve yukarı doğru sayınca 41 fikir belirtilmiş, 25 tanesi "beğenmedim" diyor. kalanlar da güzel demiyor, bir yerinden tutup kabullenmiş.

bu veya başka mecralarda normalleştirilmek huzursuz bir ifade. başka isim olsa belki derdim...
devamını gör...

güne bir kedi bırak

kış hepimiz için zor tabi ama bunların önceliği her zaman yemek, kal dedim evin içinde biraz ısın, yok, bir dilim ekmeği aldı, yarısını da yemez ayar eder.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

15 ocak 2022 aşısızlar için pcr testi zorunluluğunun kaldırılması

5 tane aşı olanları düşündüren haber, gözler yaşlı.
devamını gör...

zira

zira (kol) uzunluk ölçüsüdür.
1 zira suriye ve ırak'da 68cm, mısır'da 58 cm olarak karşılık bulur.
( xıı.yy )
devamını gör...

tancrede ile clorinde'in dövüşü


haçlılar'ın kudüs önüne gelişi
...
klorinda üzerine atılan tankredi'ye koştu; ikisi de mızraklarını birbirinin kasketine vurarak çarpıştılar: mızraklar parça parça oldu, fakat klorinda'nın tolgasını tutan bağlar koptu: kız başı açık ve silahsız kaldı, altın saçları rüzgarla dalgalandı, bu korkunç savaşçı gökten inme bir güzellik halini aldı.
gözleri kıvılcımlandı, bakışları şimşek çaktı; fakat kızgınlıkta bile tatlı idi. tankredi, düşüncelerin nereye gitti? gözlerin nereye takılıyor? bu sevgili yüzü, ruhunu alevleyen bu çizgileri tanımıyor musun? içinde onun hayali işlenen kalbin sana şöyle diyecek: işte senin bir gün bir pınar başında gölgelik ve serinlik aramaya geldiğini gördüğün güzel.
tankredi onu ne tolgasından ne de ganimetlerle dolu kalkanından tanıyabildi. nihayet onu gördü; karşısında kımıldamadan kaldı. klorinda başını örttü ve kendisine saldırmaktan vazgeçerek yolunu değiştiren tankredi'yi takibe başladı. tankredi öteki savaşçılara saldırdı; kalabalık içinde şimşek çaktıran kılıcını salladı. fakat klorind boyuna adımları üzerinde giderek onu izledi, korkutucu bir sesle ona "duuur!" diye bağırdı ve kendisine aynı zamanda iki ölüm gösterdi.
yaralanan şovalye artık kılıç sallamadı. kendi korunmasından daha çok içinden sevginin kaçınılmaz okları fırlayan bu gözlerle meşgul oluyordu. kendi kendine: senin elinden gelen vuruşlar havalarda kaybolur, dedi, fakat bu güzel yüzden çıkanlar hiçbir zaman boş gitmez ve her zaman benim yüreğimi deler.
nihayet, umutsuz olduğunu ve öleceğini anlamakla beraber, sevgisinin sırrını mezara götürmek istemedi. klorinda kendi ayaklarına kapanarak titreyen, yalvaran, zincirli bir esiri öldürdüğünü bilecekti. yaralı, ah! sen, dedi, sen ki bu kadar düşman içinde benden başka düşmanın yokmuş gibi görünüyorsun, gel, harp meydanından kaçalım; ayrıca, yalnız başımıza, birbirimizle boy ölçüşebilir ve tanışabiliriz. benim yararlılığımın seninkine yetişebileceği bu şekilde daha iyi görülecektir.
klorind bu meydan okuma çağrısını kabul etti; ve artık tolgasız olduğunu düşünmeyerek cüretle ilerledi. tankredi, mahzun ve yenilmiş, onun arkasından gitti. kız hemen silahını aldı ve saldırdı: öteki "dur, dedi, kavgadan önce şartlarını saptayalım."


durdu: ümitsiz bir sevgi tankredi'yi daha cesur yaptı: "madem ki benimle barışmak istemiyorsun, dedi, şartlar şunlar olsun: benim yüreğimi koparacaksın. artık benim olmayan bu yürek, eğer yaşaması senin hoşuna gitmiyorsa , ölüme razıdır, o çoktanberi senindir: onu al benim onu korumaya hakkım yok.
işte göğsüm, niçin vurmuyorsun? koluna yardım mı lazım? göğsümü çıplak ve kalkansız olarak senin vuruşlarına karşı çıkarmak mı icap ediyor? öyleyse zırhımı çıkarıyorum." zavallı aşık ıstırabını gittikçe daha canlı anlatacaktı; fakat birdenbire kafirler bozuldular ve tankredi'nin grubu onları izlemeye başladı.
kafirler hristiyanlar'ın önünden kaçıyorlardı: bizimkilerden biri, bir barbar, klorinda'nın saçlarının rüzgarda dalgalandığını gördü: kolunu kaldırdı, arkadan vurmak için koştu. tankredi bir feryat kopardı, koştu ve kılıcını öldürücü kılıçla karşıladı. bununla beraber vuruş tesirsiz kalmadı; klorinda hafif bir yara aldı; birkaç damla kan fildişi gibi beyaz boynunu boyadı ve kızıllığını saçlarının altınlarına karıştırdı. bu, usta bir işçinin eli altında altının yakut ateşler saçmasına benziyordu. tankredi, kızgın ve yalın kılıç alçak öldürücünün üzerine atıldı.
alçak kaçtı: tankredi daha çok kızarak arkasından koştu; ikisi de havadaki ok gibi uçuyorlardı, klorinda, şaşkın ve kımıldamadan uzun zaman gözlerini onlara dikti ve arkalarından gitmeyi hiç aklına getirmedi; nihayet kaçarak kendi taraftarlarıyla beraber çekildi; fakat bunlar ara sıra yüzünü hristiyanlara çeviriyor, bazen onlara saldırıyorlardı: dönüyorlar, zaman zaman kaçıyor ve arkadan geliyorlardı; bu ne kaçış ne de bir yenme idi.

...
tarquato tasso
kurtarılmış kudüs
devamını gör...

kredi çekip metaverse evreninden yer satın almak

(bkz: cennetten yer satın almak)
devamını gör...

kabusname

11.yy ziyaroğullarından 63 yaşındaki emir unsurü'l-maâli keykâvus tarafından oğlu giylanşaha yazılmış birçok bilgi, öğüt, hikaye aktaran eser.
eski zamanlara yüksek kültürlü bir bakış.

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

insan sarraflığı;
köle ve cariye alırken
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

ziraat katılım kur korumalı icazet belgesi

bu millet her şeye inanır.
ben inanmadım gittim kaynaktan indirdim ve aynı şey çıktı. şimdi kendimi ait olmadığım bir ülkede gibi hissediyorum.
devamını gör...

fuzûlî

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

izmir'de üç suriyeli gencin benzinle yakılarak öldürülmesi

bunun cezası sabittir de işte.
devamını gör...

yalnız uyumak

en sevdiğim.
devamını gör...

validen belediye başkanından kar tatili dilenen ergenler

biz içimizden dilenirdik, başka araç yoktu.
(bkz: içimiz)
devamını gör...

20 aralık 2021 türk lirasının şahlanması

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel
devamını gör...

minimum asgari ücret

yoksulluk sınırının üstünde olmalıdır, çalışan insan fakir olamaz, olmamalı. ev, araba alabilmeli yoksa ücretli köledir.

yoksulluk sınırı tüik 10.300-588 $

avrupa asgari ücret ortalaması 1000 $

türkiye de asgari ücret 243 $
devamını gör...
devamı...

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim