zaman tüneli

böbrek taşı ağrısıdır net!
devamını gör...

çok istediğin bir şeyin bir türlü olmaması.
devamını gör...

(bkz: paskalya çöreği)
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

(bkz: gece gece acıktıran başlıklar)
devamını gör...

nevruz ile ilgili bir boyutu olup olmadığını merak ettiğim yortu.
devamını gör...

paskalya çöreği, paskalya(easter) bayramı'nda yapılan bir çörek türüdür.
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel paskalya bayramlarının vazgeçilmezi paskalya çöreği
devamını gör...

askerdeki emir tekrarının kaynağıdır.
devamını gör...

paskalya(easter), etimolojik olarak pesah[fısıh] sözcüğüyle bağlantılı olup "geçmek" anlamına gelir. hristiyanlığın noelden sonraki ikinci büyük bayramıdır. paskalya; cuma günü çarmıha gerilen, üç gün çarmıhta ölü kalan ve pazar günü ölümden dirilen isanın dirilişinin kutlandığı önemli bir dini bayramdır. paskalya öncesinde 40 günlük bir oruç/perhiz dönemi oluyor. bu orucu isa'nın 40 gün boyunca çölde oruç tutmasını taklit etmek gibi düşünebilirsiniz. paskalya bayramı'nda paskalya çöreği yapılır ve etrafa dağıtılır.
paskalya, hristiyanlar için çok önemli bir dini bayramdır. paskalya'da ilkbaharın gelişi anısına yumurtalar boyanılıp paskalya yumurtası yapılır ve tanrı'dan iyi dileklerde bulunulur. paskalya'da(easter) yumurta boyamak aslında bir pagan(putperest) geleneğidir, her konuda olduğu gibi bu da paganizmden hristiyanlığa geçmiştir. (bkz: hristiyanlık ile paganizm arasındaki benzerlikler)
ilgili linkler:
1) yenicaggazetesi.com.tr/serv...
2) sozcu.com.tr/2019/gundem/pa...
3) muhalif.com.tr/amp/paskalya...
4) haberturk.com/paskalya-bayr...
5) odatv4.com/kultur-sanat/pas...
kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel paskalya bayramı'na özel paskalya yumurtaları
devamını gör...

hanımlar kusura bakmasın ama anne içgüdüleri dışında olmayan şey. anne olunca da erkeklere hayatlarını zindan etme hakkına sahipmiş hisleri var. üzgünüm.
devamını gör...

tabana dayamak.
devamını gör...



(bkz: fantastik filmler)
devamını gör...

bunu yalnızca kadınlar anlayacak;

gece uyurken regl olup, sabah o acı gerçekle yüzleşmek
devamını gör...

hobi,sosyal hayat,eglence falan degil bak yasam pahali.

ıste bu cok acı.
devamını gör...

kullanıcı tarafından yüklenmiş görsel

temelde aksiyon filmi gibi olsa da ciddi sistem eleştirisi olan bir film.
devamını gör...

yanmayan çakmak.
devamını gör...

menzili düşük olmasına rağmen şehir içi kullanım için riske girip elektrikli modelinden bir tane almayı düşündüğüm araç. piyasanın en az yakan aracına sahibin şuan, evden işe işten eve yaşıyor sayılırım ve 1 depo benzin 2 hafta yetmiyor, aylık yakıt giderim 4-5 binlira arası oldu, aklım mantığım almıyor. bunu alıp 500 liraya halledeceğiz o işi nasipse.
devamını gör...

yozlaşma denen belki kültürün kendisi olmuştur, olamaz mı.
devamını gör...

sadece universite ogrencilerinde olabilecek luksdur.
devamını gör...

izmir'de olursa gelirim. öğrenci arkadaşların da hesabını karşılarım.
bunu daha önce de yazdım ama bu zirvenin olacağı yok.

ama bizler kendi aramızda organize edersek olur bu zirve. yoksa yönetimden böyle bir şey beklemek hayal olur.
devamını gör...

13 secim kaybedene secim kaybederek tarihe gececek.
devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim