zaman tüneli

hele listeye bak
emekli maaş kuyruğu
devamını gör...

moderatör 1
alper tanga öldü mü
angel archer
archie bunker
aykut’a bakılırsa alex sanki kendi kalesi
bulutludeniz
centurion
cogitosnoctis
dandun
dikensiz kaktüs
dingansich
echabrenef7091
ekonovich
eugenederastignac
garavel usta
gizli özne
gulmekicinyaratilmis
halkla iliskisizlik uzmani
hasansabbah
hekatomnos
herkeslesmeyen
iki kişinin bildiği sırrı
insan olun biraz
juggernaut
kara kedi
kediyesorun
kemalist teorisyen
kulotlu çorap giyen erkek
kuro neko
lier
makedonoglou
midnight train
mir
nautilus
necatiemre
nereden bulam horozu
paintterk
paolo maldini
paranoyak filolog
pazuzu
pencere amelesi rapunzel
pi511
retro spektif
sonkullanmatarihçisi
totesocke
unbekannteperson
yuhanna
devamını gör...

hem bos vakit harcamak, hemde entrylerimin gündemi etkilediğini hissediyorum.
birileri burayı okuyup zenginleştirmek için aynı yada benzer şeyleri ekşi ve uludağa post ettiği için yazdığınız şeylerin görünürlüğü de var.
ayrıca ekşideki gibi bin entry arasında sizin entryniz kaybolmuyor.
başlık açtığın zaman ekşideki troll çetesi aynı başlığı açıp 5 entry giriyor herkesde orda entryler var diye, oraya hücum edince senin başlığın boşa gidiyor.
hatta birileri benim uludağda hesabım olduğunu
sanarak oradan örneği nik altıma yapıştırmış.
sadece ekşide hesabim var ama 5 senedir kullanmadım. ha keza zaman zaman benzer entryler orada da çıkıyor.
normal sözlüğün çok müşterisi olmayabilir ama tüm sözlükler birbirinden kopya çektiği için ilginç bi noktaya temas ettiyseniz tüm ülke sosyal medyasında görünürlüğü var.

ayrıca bir başka bir sebepte zaman zaman not almak için sözlüğü kullanıyorum.
devamını gör...

size bugun en basarılı platonik aşkımı anlatıcam:
işyerinden hayran oldugum bir platonigim vardı.
telefonla konusmama, baska erkeklerle sohbet etmeme bile karısıyordu.
bir sene boyunca bir erkekle sohbet etmedim.
gerci o surecte cok sınanmadım. iki uc teklif geldi farklı adamlardan.

nedense bazı adamlarla sadık kalmaya calıstıgımda hayvan gibi sınanıyorum. teklifler bitmiyor. ama unutulan şu: ben cok inatcı bir kız cocuguyum inandıgım seylerde -melekli gulucuk-

simdi kafamda 6-7 senelik bir platonik aşk hikayesi var;)
senden tek talebim şu: iletişimi kesme. mucuk.
devamını gör...

bir kız vardı
onu unutmak için yazmaya geri döndüm
sonuç;
o kızı da unutamadım
üstüne unutamadığım 8 kız daha eklendi.
devamını gör...

anlamadığım nokta teknoloji bu kadar hızlı ilerlerken, 30 yıl sonra ev temizliğine insanların geleceği bile şüpheliyken biz niye ısrarla alt kesimi cugaltmaya çalışıyoruz sürekli. gelecekte suç makinesi kalmaz da bekçi ve polislere iş çıkmaz diye mi düşünülüyor acaba.
devamını gör...

"ı can be the cat,
baby,
you can be the mouse"

devamını gör...

normal bir eş bulup yuva kurmak. herkes aynı sebeple burada değil mi sanki
devamını gör...

rahmetli erdal inönü başbakan yardımcısıyken her gün bi tane kürt milliyetçisi diyarbakır sokaklarında faili meçhule kurban giderdi.
diyarbakırlılar erdal inönü'yü satıp yeni parti kurunca hesabını sokaklarda yürüyemeyerek ödemişti.
erdal meçhulleri unutma unutturma.
1992'de diyarbakır'da vur gerilla vur diye slogan atıp demirel ve inönü'yü konuşturmamışlardı.
sene 1994 tvyi açtım. baktım demirelle inönü miting yapıyor.
92de demirelle inönüyü konuşturmayan adamlar demirelin ayakkabısı yalıyordu.
kürtler topluca baba bizi kurtar, baba bizi kurtar.
timden bizi kurtar baba. köy korucuları hepimi ...ti baba bizi kurtar diye hüngür hüngür ağlıyordu.
babayla erdal inönü miting meydanında pis pis sırıttılar. geçen sefer siz bizi konuşturmamıştınız, bu sefer biz konuşmuyoruz diye demirelin ićinden geçirdiğini sezdim bi an.
hakikaten de demirel şapkasını ağlaşan kürtlere sallayıp yürüyüp gitti.
devamını gör...

muhteşem bir reklam ve propaganda çalışması. neden mi ?

1- devrin popüler bir türküsünü kullanıyor.

2- ar, namus, şehitlik, vatan, din ve iman ögelerini kullanıyor. yani sadece merkez sağ'a değil sağın en koyu tonlarına da hitap ediyor. türkiye'nin nüfusunun yüzde 70'inin köylerde yaşadığı, geleneksel bir toplum olduğunu düşünürsek, bunlar kitleyi manipüle etmede çok belirleyici.

3- chp, sol veya ecevit demiyor. tek bir şeytanlaştırıcı cümlede hepsini mezcediyor. ''komünist''. bu sadece vakt-i zamanında avrupa üzerinde dolanan bir hayalet değil. anadolu türk'ü için kötü ve şeytanca olan her şeyi ihtiva eden bir sözcük.

4- gariban bir vatandaşsın, senin aklın ermez diyor. yani burada biraz aşağılama var ama o dönem için bunlar makul şeyler. zaten halk kendisi yerine düşünecek, kendisine bir baba otoritesiyle yaklaşacak, bir bilenin başında olduğu devlet figürünü kutsuyor.

5- tüm bunlar hipnotik bir şekilde tekrar ediliyor. hem akılda kolay kalıyor hem şuur altına zerk ediliyor. goebbels'in propaganda ve algı yöntemlerine uygun.

6- tüm bunların sonunda geçmişte yapılmış yol, baraj gibi hizmetleri de hatırlatıyor. yani sadece kuru hamasetle ilerlemiyor. gerçekten devrine göre çok ileride bir propaganda şarkısı.
devamını gör...

devamını gör...

bu adamı ne zaman duysam yerli amatör pornolarımız canlanıyor
sanki mehmet şey oturmuş o anadolunun bağırından gelen sesiyle tüm yerli amatör pornolara dublaj yapmış gibi.
bütün o kıllı herifleri mehmet şef seslendirmiş gibi
şahin k dahil
devamını gör...

kökeni platon’un symposium (şölen) eserine dayanan bu aşk anlayışı, antik çağ’ın ruhani bakış açısını yansıtır.
15. yüzyılda floransalı düşünür marsilio ficino, bu yaklaşımı latince “amor platonicus” (platonik aşk) ifadesiyle yeniden kavramsallaştırmıştır.
17. yüzyıldan itibaren ise terim, gündelik dilde bedensellik barındırmayan, karşılıksız kalan veya zihinde yaşatılan sevgiyi tanımlamak amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.
devamını gör...

rahat batması şeklinde tanımlayabileceğim başlıktır efenim
devamını gör...

benim anladıgım su bunca yıllık deneyimle:
erkekler kolay kolay gitmez. gidip gidip geri donerler. ta ki sen baskasıyla yatana kadar. o zaman gidiyorlar.
devamını gör...

truman durumu çakmasın diye.
devamını gör...

şarkılarda sık sık gecendir:
-yaratan seni bana günah işleme diye vermiş.

kıvamında istemem yan cebime bir platonik seni korur. baskalarıyla yatmazsın bu surecte.
devamını gör...

çamaşır makinesi için şuan.
devamını gör...

bu mal yine aynısını yapar hedesi ve kafa rahat kalsın hedesi..
devamını gör...

diyarbakır...

devamını gör...
daha fazla yükle

normal sözlük'ü kullanarak 3. parti dahil tarayıcı çerezlerinin kullanımına izin vermektesiniz. Daha detaylı bilgi için çerez ve gizlilik politikamıza bakabilirsiniz.

online yazar listesini görmek için lütfen giriş yapın.
zaman tüneli köftehor rehberi portakal normal radyo kütüphane kulüpler renk modu online yazarlar puan tablosu yönetim kadrosu istatistikler iletişim